Dringende oproep van Jan Pierik
‘HOU VOL EN HOU JE AAN DE MAATREGELEN’

Dringende oproep van Jan Pierik

Dinsdagavond kondigden premier Rutte en minister De Jonge een aantal aanvullende maatregelen aan om de tweede coronagolf verder in te dammen. Landelijke cijfers laten een voorzichtige verbetering zien van het aantal besmettingen, maar dat geldt niet voor alle regio’s. Twente werd met name genoemd als een gebied waar mogelijk nog strengere regels gaan gelden, zoals een avondklok en sluiting van winkels en scholen.

 

Vandaag zijn de cijfers opnieuw niet hoopvol voor Twente. In Borne kwam het aantal positieve coronatests op 13. Een zwaardere lockdown hangt ons boven het hoofd en daarom doet burgemeester Jan Pierik een dringende oproep aan alle inwoners van Borne, Hertme en Zenderen om elkaar te stimuleren en te helpen om de maatregelen goed te volgen. “Hou vol en kijk om naar elkaar!”, besluit hij zijn boodschap.(AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Ron Hartman — 07 nov 2020
@Henk Lammers; Onze leiders zijn niet goed in staat om uit te dragen hoe het WEL moet. Je moet dan gelegenheden aangrijpen. Een misser van formaat was bv toen Arie Slob tijdens een vergadering de boodschap kreeg dat ie in quarantaine moest gaan. Op DAT moment had ie een kapje moeten opzetten en vertellen dat hij wegging en DUS een kapje voordeed. Kapjes zijn er om te voorkomen dat je een ander besmet als je misschien (je weet het nooit) besmet bent. Achteloosheid zoals jij aantoont, is echt heel verkeerd. De eindeloze theoretische riedels van wat moet, zou veel visueler kunnen. Hulde ook aan Burgemeester van Veldhuizen, die in zijn verhaal laat weten dat gezondheid en sportiviteit, hem niet beschermde. Gezond leven is natuurlijk wel altijd beter, maar het virus kun je beter ontlopen.
Henk Lammers — 07 nov 2020
Ron, je hebt helemaal gelijk met betrekking om zelf te beginnen met nadenken. Maar als de collega van de Burgemeester, wethouder Korteman, zich laten fotograferen bij de opname van een televisieprogramma en dat alle personen niet de gevraagde afstand houden, dan snap ik er niets meer van of de oproep van onze BM nog wel een intelligente lockdown mag heten.
“Hou vol en kijk om naar elkaar!” ???
Ron Hartman — 06 nov 2020
We hebben het over een Intelligente lockdown, of zoals nu over maatregelen met een beroep op gezond verstand en verantwoordelijkheidsgevoel. Oppassen dus met veroordelen van anderen, maar om te beginnen ZELF nadenken. In de open lucht als je niet briest en proest, kun je natuurlijk makkelijk zonder kapje en met wat meer afstand zonder de centimeter erbij. Als je daarvan schrikt als tegemoetkomer, kijk dan gewoon even opzij. In winkels is het andere koek, maar daar kan de overheid niet dwingen en zolang de winkelbeheerder het niet verplicht stelt, ook maar beter een stapje weg. Natuurlijk kun je ook zelf een N95 kapje nemen. Dat beschermt beter.
T Huiskes — 06 nov 2020
@Yvonne. Schelberg (Vz Veiligheidsregio): ‘we’ hebben het met z’n allen niet goed genoeg gedaan’ (mocht het over komen dat ingrijpen van hogerhand nodig is)... en wat zie ik in Borne overal: geen mondkapjes in de winkels, de smalle straatjes in het dorp of op de markt (waar kramen te dicht op elkaar staan), condeleren, thuisfeestjes met meer dan 4, etc. Er zijn natuurlijk ook mensen in Borne die het goed doen (is de minderheid), Yvonne. Maar het kan altijd beter. Fun shopping is out: koop je levensmiddelen of medicijnen en fiets of loop naar huis. En doe dat voor een ouder iemand die de deur niet meer uit durft bijv.
Inderdaad de BOA’s zijn niet erg zichtbaar , inderdaad... zo schreef iemand. Handhaving van al die regels is toch erg belangrijk deze 2de golf in te dammen. Ook het annuleren van ijsbaan in januari, en andere feesten t/m sept lijkt mij vanzelfsprekend, maar gaat dit ook gebeuren?
Erik — 05 nov 2020
Het cijfer van corona besmettingen in Borne is niet extreem hoog. Maar het kan lager! Er zijn meerdere mogelijkheden, één van deze is waarvoor wij allen als belastingbetaler aan bijdragen zijn de Bornse handhavers. Maar wat schets mijn verbazing, waar is dit dreamteam? Niet op patrouille, aangezien de E-car al dagen geparkeerd staat op de parkeerplaats naast Dorset zonder parkeerschijf. Te voet of op de fiets zijn ze door mij ook niet gesignaleerd. Mochten ze ontwaken is mijn devies; controleer de plaatselijke supermarkten en geef het advies dat deze looproute’s (één richting verkeer) instellen. Erik.
Ron Hartman — 04 nov 2020
Kerstmarkten, bouwmarkten etc.; het zijn de nieuwe uitjes en pleziertjes! Gelukkig vaak hoge hallen en hopelijk forse ventilatie en minder kans op vervuilde aerosolen, maar mondkapjes en 1 richtingverkeer zijn toch gewoon door de winkelbeheerder af te dwingen? De overheid kan dat nog niet. De veiligheidsregio kan hierin wel sturen toch?
Yvonne — 04 nov 2020
T Huiskes, niet alle Twentenaren zijn schuldig, u doet net of iedereen in Borne de maatregelen negeert.

Het is bijvoorbeeld zelfs dankzij vele reacties op Borne boeit dat de Halloween koopzondag niet door ging (in aangrenzende gemeenten gingen die vaak gewoon nog door).

Bij deze ook een oproep aan de burgemeester dat de gemeente de eigen verantwoordelijkheid goed onder de loep neemt. Misschien in samenhang met andere gemeentes (kunnen al die kerstmarkten bij tuincentra wel in de huidige vorm door blijven gaan?). Want zolang je dit zaken blijft faciliteren, zullen er altijd mensen zijn die de grenzen op blijven zoeken.
Max de Mooij Sr. — 04 nov 2020
Helemaal eens met onze Burgemeester Jan Pierik! "Hou vol en kijk om naar elkaar!"
T Huiskes — 04 nov 2020
Een verstandige oproep. Wij - Twentenaren -zijn allemaal schuldig aan die hoge cijfers in Twente. Feesten, te grote bijeenkomsten, Halloween parties, etc. Dus kom op: doe er wat aan; en volg de regels op die nu toch wel bekend zijn! En kijk om naar je medemens: bellen, videobellen - korte bezoekjes op afstand - houd contact en vergeet hen niet!

 

 

Vloedbeltverbinding stuk voordeliger dan...

Als de gemeenteraad besluit om medewerking te verlenen aan de aanleg van de Vloedbeltverbinding,...
25-02-2021

Intrekken bij Kulturhus lijkt (nog steeds)...

Eén van de grote projecten waar de gemeente Borne voor staat is de huisvesting van de...
23-02-2021

Keuzes zijn nu echt aanstaande

“Volgend jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen en dat is over het algemeen niet de meest...
23-02-2021

Nog 2,5 ton beschikbaar voor coronakosten 2021

Het college van burgemeester en wethouders zal aan de raad voorstellen om de van het Rijk...
11-02-2021

Concept ontwerpen Europastraat

Zoals bekend wordt de Europastraat opnieuw ingericht. In april konden omwonenden en gebruikers...
03-02-2021

Azc moet zo snel mogelijk plat

Een aangenomen amendement van de coalitiepartijen CDA, GB90 en Borne-Nu roept op om zo snel...
02-02-2021