De Ster maakt van de nood een deugd
TWENTE MILIEU SCHIET TE HULP BIJ HET VERZAMELEN VAN ZWERFAFVAL

De Ster maakt van de nood een deugd

Bij De Ster blijft het ondanks corona toch een beweeglijke bedoening. Want hoewel veel maatregelen van de eerste corona-golf ook nu weer van kracht zijn heeft het kabinet besloten om niet opnieuw omgevingen met dagbesteding te sluiten. “Gelukkig maar”, zegt Daniek Van Stein Callenfels, een van de begeleiders. “In het voorjaar was het voor onze mensen echt een ramp. Maandenlang zaten ze thuis en bleven ze verstoken van hun zo noodzakelijke sociale contacten. Nu kunnen we ze toch nog een plezierige dag blijven bezorgen.” Sinds kort combineren ze hun dagelijkse wandeling met het verzamelen van zwerfafval. Twente Milieu schoot ze vanmorgen te hulp met het beschikbaar stellen van de noodzakelijke attributen.

 

Normaliter zijn de bijna twintig ‘sterren’ dagelijks in de weer met hun werk in de keuken, het atelier of in de bediening. Voor een deel is dit allemaal stilgevallen, want het nuttigen van een lunch is op dit moment niet meer mogelijk. Er zijn alleen nog afhaalmogelijkheden. Daniek: “Je kunt natuurlijk de hele dag spelletjes gaan doen of creatief bezig zijn, maar op enig moment zoek je toch wat anders. Al is het alleen maar om even naar buiten te kunnen.” En zo kwamen ze op de gedachte hun dagelijkse ommetje te combineren met het ophalen van zwerfaval.

 

‘Een geweldig plan’

Daarop werd contact gezocht met Richard Pieterson van Twente Milieu. “Een geweldig plan”, zo luidde zijn conclusie en hij stelde direct de aanhanger beschikbaar die volgeladen is met schoonmaakattributen als bezems, vuilniszakken, handschoenen en oranje hesjes. Donderdagmorgen werd ‘ie voorgereden en Myrthe, Janine en Matthijs waren de gelukkigen die als eersten samen met Daniek op pad mochten. Matthijs wierp zich direct op als de beheerder van de aanhanger en ontving daarom van Pieterson na een uitvoerige uitleg de sleutels.

 

Hun rondjes strekken zich uit over het centrum van Borne, Oud Borne en het dierenparkje achter Het Dijkhuis, maar ook in de richting van de Bornsche Maten bijvoorbeeld. “Je wilt niet weten hoeveel we vinden”, aldus Matthijs. “Heel veel lege blikjes, maar ook papierresten en mondkapjes. Dit is hartstikke mooi werk en je kunt lekker naar buiten.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Jan Morsink — 05 nov 2020
Even rechtzetten:
Prachtig initiatief! Zinvol samenwerken. Alleen te gek voor woorden dat we onze eigen rommel / afval NIET opruimen. En OOK mondkapjes NIET.....helemaal te gek
Jan Morsink — 05 nov 2020
Prachtig initiatief! Zinvol samenwerken. Alleen te gek voor woorden dat we onze eigen rommel / afval opruimen. En mondkapjes....helemaal te gek.
HS — 05 nov 2020
Super leuk en lekker naar buiten Maar het is belachelijk dat de jongens en meiden mondkapjes van anderen moeten opruimen Kom op mensen gebruik je mondkapje klaar in een papieren zakje en gooi het thuis weg wel zo fris voor iedereen.
Nico S — 05 nov 2020
Tof initiatief !

En natuurlijk mooi dat Twente Milieu even lekker meewerkt met het beschikbaar stellen van materialen.

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024