GB90 blijft vragen houden over N743
ONGEVALLENDICHTHEID OP DIT TRAJECT GROTER DAN NORMAAL?

GB90 blijft vragen houden over N743

Raadslid Karin Scholten (GB90) heeft de afgelopen jaren al regelmatig vragen gesteld aan het College over de veiligheid van de N743 tussen de grens met Hengelo en de rotonde Bonte Koe. In eerste instantie ging het om de fietsoversteekplaatsen tussen Oud Borne en de Bornsche Maten waar regelmatig ongelukken of bijna-ongelukken plaatsvonden. Recentelijk was de aanleiding een tweetal ongevallen, kort na elkaar, op de kruising met de Grotestraat. Daarbij kwamen een fietser en een scooter ten val, met in het eerste geval ernstig lichamelijk letsel tot gevolg. Vrijdag 6 november kwamen vervolgens twee auto’s met elkaar in botsing op de kruising met de Bornsche Beeklaan en dat is voor haar aanleiding om opnieuw in de pen te klimmen.

 

Scholten wil nu weten of de ongevallendichtheid op dit stukje N743 groter is dan normaal op een N-weg en wie er nu eigenlijk verantwoordelijk is voor de inrichting van de weg en de naastgelegen fietspaden, de afstemming van de verkeerslichten en het nemen van eventuele aanvullende maatregelen om ongevallen te voorkomen. Ze oppert dat het wellicht verstandig is om een externe verkeersdeskundige te betrekken bij nader onderzoek én een vertegenwoordiging van inwoners van de Bornsche Maten. Bij zo’n onderzoek zou, volgens het raadslid, ook aan de orde moeten komen welke maatregelen er mogelijk genomen kunnen worden om gedrag van verkeersdeelnemers preventief te beïnvloeden, aangezien het er de schijn van heeft dat onveilig gedrag van de verkeersdeelnemers aan een aantal ongevallen ten grondslag lag. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Ron Hartman — 08 nov 2020
Is de positie, hoogte en hellingshoek ook betrokken geweest bij het onderzoekje? Dat kan ook onafhankelijk van de wegbeheerder door een goeie praktijkvrouw of -man van de gemeente toch? Zie je bij optrekken dat hoge licht of het lagere licht naast je wel goed? Met tegenlicht van de laagstaande zon?
Lichtgeel hesje — 08 nov 2020
Een snelheidscontrole cq flitser voor fietsers; ben erg benieuwd hoe dit er uit ziet, of is de automobilist per definitie de oorzaak???
Jansen — 07 nov 2020
Meer snelheids controle's graag, want volgens mij is de controle slecht.
Henry — 07 nov 2020
Ik denk dat dit probleem met een aantal roodlicht camera’s op te lossen is. Ik verbaas me telkens weer over het aantal auto’s maar ook fietsers die nog net even met rood doorrijden. Auto’s vooral met hoge snelheden, dus een combinatie van snelheid en roodlicht lost dit zeer snel op, denk ik.


‘Slavenmars’ ook in Borne

Op het Rheineplein afgelopen zaterdag een bijzonder protest. Gekleed in witte pakken en met...
30-11-2020

Hart onder de riem van zuster Josephine

“We komen er wel doorheen. We halen het einde en krijgen het virus er wel onder.”...
28-11-2020

De foto’s zijn terecht

Begin november meldde zich bij BorneBoeit Susan Nijland met een USB-stick met tien jaar oude...
28-11-2020

RK Kerk Zenderen eert jubilarissen

Aan het einde van de Eucharistieviering zondagmorgen in de Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen...
22-11-2020

Vermakelijke ‘Alles is anders’ in premičre

Zou het kunnen? Dat was de afgelopen maanden voortdurend de vraag bij Karin Nijhof van het...
20-11-2020

'Had ik maar bij jullie aangeklopt'

Vandaag is het precies 76 jaar geleden dat de Engelsman Jimmy Taylor, hangende aan zijn...
19-11-2020