Vermakelijke ‘Alles is anders’ in premičre
SINTERKLAASFILM VAN AVELEIJN KENT LOUTER TROTSE SPELERS

Vermakelijke ‘Alles is anders’ in premičre

Zou het kunnen? Dat was de afgelopen maanden voortdurend de vraag bij Karin Nijhof van het bureau Evenementen van Aveleijn en alle anderen die in de zomermaanden het idee oppakten om hun jaarlijkse Sinterklaasvoorstellingen in het Kulturhus om te bouwen naar een film. Want één ding was zeker: volle theaterzalen… dat ging ‘m niet worden. Tot het laatste moment bleef het spannend. En zelfs een première hing tot voor kort aan een zijden draadje. Maar ook dát lukte. Vrijdagavond waren er een kleine dertig mensen, spelers en nauw betrokkenen, samen in het Kulturhus om de allereerste voorstelling van ‘Alles is anders’ op het grote doek te zien. En een feestje werd het.

 

Supertrots

Buiten was de rode loper uitgerold om alle sterren van het doek een warm en gracieus welkom te bezorgen. Binnen stond een feestelijk taartje klaar, maar eigenlijk wilde iedereen maar één ding: de film. Toch duurde dat nog even, want Karin Nijhof nam vooraf uitgebreid de tijd om alle betrokkenen welkom te heten. Voor elke speler, van Sinterklaas tot Piet Bossche Bol, en van Tante Sissel tot Struikelpiet, had ze een persoonlijk woordje klaar. “Leuke typetjes allemaal, daarom is de film ook zo leuk geworden. En daar mogen jullie allemaal supertrots op zijn”, zo vatte ze het even later samen.

 

Een recensie waar ze een uurtje verder geen woord te veel over gezegd bleek te hebben. De verhaallijn - met zieke Pieten en een Sinterklaas met mondkapje - verveelde geen moment, de diverse locaties werden prachtig in beeld gebracht en last but not least: de spelers vervulden allen een glansrol. Het geheel werd op een geraffineerde wijze met muziek en geluid tot één vloeiend geheel gesmeed. "Gewoon een bioscoopwaardige film”, zo klonk het na afloop niet zonder trots.

 

‘Ons plezier willen we doorgeven aan alle kinderen’

Susanne Bentvelsen, lid van de Raad van Bestuur, die zelf ook een klein aandeel had in de film, vertelde in een eerste reactie een groot respect te hebben voor de inzet van alle medewerkers. En Mathijs Oude Vrielink, cliënt van Aveleijn en Kareltje Kweetniet in de film, kon niet anders dan herhaaldelijk "Echt supermooi" uitbrengen. “Dit is waar we het voor doen”, zo zei Karin Nijhof tot slot, “ons plezier doorgeven aan alle kinderen. En dat is met de totstandkoming van deze film meer dan gelukt.”

 

De komende weken zal ‘Alles is anders’ op talloze scholen in de regio worden vertoond. Op 5 december wordt de film bovendien uitgezonden via RTV Oost en BorneBoeit. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
T Huiskes — 23 nov 2020
Mijn vraag is nu eigenlijk aan Avelijn en de filmmakers: (en ook van eerdere premičre)- had deze premičre niet beter verschoven kunnen worden naar december 2021?
Verder zie ik geen mondkapjes (toch verplicht in binnenruimtes, ook al is dit voor 1 dec - geef het goede voorbeeld, Avelijn) - het Kulturhus personeel draag ze wel - en er stond ook de hydro-alcoholische gel klaar voor de gasten en tevens werden de temperaturen opgenomen, toch? En @Yovnne blijft zich afvragen waarom de Corancijfers cijfers in Twente zo hoog liggen ...
En, oh ja zelf zondig ik ook wel (bijv geen mondkapje en niet vaak genoeg de handen wassen), dus wat dat betreft, trek ik ook het boetekleed aan.

 

 

Je hebt sneeuw en je hebt sneeuw...

Een paar centimeter, meer was het niet dat in Nederland viel in de nacht van zaterdag op zondag....
17-01-2021

Klein beetje wit brengt groot plezier

De weersvoorspellingen deden zaterdag veel harten sneller kloppen. De sneeuw zou Nederland...
17-01-2021

16.500 bomen/struiken erbij in Borne

Komende winter plant Staatsbosbeheer ruim dertig hectare nieuw bos aan in de regio Twente. Onder...
13-01-2021

Auto over de kop op Azelosestraat

Dinsdagavond ging een auto over de kop op de Azelosestraat na van de weg geraakt te zijn. Het...
12-01-2021

Stroomstoring aan Van Heemskerkstraat

Zondag aan het begin van de avond zaten de bewoners aan de Van Heemskerkstraat plotseling in het...
10-01-2021

‘Maria Mediatrix’ door de jaren heen

Een internaat, juvenaat, bedehuis en asielzoekerscentrum in Azelo. Het was...
10-01-2021