RK Kerk Zenderen eert jubilarissen
ST. CAECILIAFEEST MET DIAMANTEN EN GOUDEN TINTJE VOOR JOHAN, BETSIE EN MARIAN

RK Kerk Zenderen eert jubilarissen

Aan het einde van de Eucharistieviering zondagmorgen in de Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen in Zenderen had pastoor Ton van der Gulik nog een onverwachte ‘toegift’ in petto. Drie leden van het gemengd parochiekoor St. Caecilia bleken namelijk maar liefst 60, respectievelijk 50 jaar koorlid te zijn. Goed voor het Ereteken van de Gregoriusvereniging.

 

Het is een traditie op of rond de 22ste november, de feestdag van St. Caecilia, patrones van de muziek, instrumentenmakers en zangers. Bij veel kerkkoren worden dan mensen in het zonnetje gezet die een veeljarig lidmaatschap vieren. Zo ook in Zenderen dus, waar Johan Kleissen zijn 60 jaar vol maakte, terwijl Betsie Rikmanspoel-Kroeze en Marian Platenkamp-Bartelink alweer 50 jaar koorlid zijn.

 

Cursus Gregoriaans

In zijn woordje sprak de pastoor over het feit dat er dit jaar om de bekende redenen geen groot feest was, maar dat de staat van dienst van de drie koorleden natuurlijk niet onvermeld mocht blijven. Ook ging hij kort in op de zangcarrière van de drie jubilarissen, die bij Betsie en Johan destijds in Albergen begon. Johan diende zelfs eerst nog een cursus Gregoriaans te volgen vooraleer hij tot een koor kon toetreden. Daarna overhandigde Van der Gulik de drie het Ereteken van de Gregoriusvereniging, plus de bijbehorende oorkonde.

 

Vervolgens was het de beurt aan Herald Lucas, de voorzitter van het parochiële koor, om op zijn eigen kenmerkende wijze de jubilarissen toe te spreken. “Een leuk stel met ieder zijn of haar eigen DNA”, zo zei hij “Verschillen zijn er natuurlijk ook. De dames mondig en altijd aanwezig, Johan de rust zelve met zo af en toe een scherpe opmerking. Eigenlijk dus gewoon een stelle oale rotten in het vak, met elk hun eigen stijl, karakter en stem.” Als blijk van waardering overhandigde hij de drie daarna een mand met cadeaus. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024