Anne en burgemeester ontsteken wensboom
SPECIALE BOOM OP DORSETPLEIN DIE DE VERBONDENHEID MET ELKAAR MOET SYMBOLISEREN

Anne en burgemeester ontsteken wensboom

‘Samen bereiken we meer dan alleen’. Dat is het motto van een groot aantal organisaties in Borne die de handen ineensloegen en een wensboom op het Dorsetplein realiseerden. De bedoeling van de boom is dat iedere inwoner van Borne zijn of haar wens in de box bij de boom deponeert, waarna een afvaardiging van de organisaties gaat proberen de wens te realiseren. Burgemeester Pierik en Anne, medewerkster van De Ster, mochten woensdag bij het vallen van de avond de lichtjes in de boom ontsteken. De burgemeester deponeerde direct een wens: hij wil gaan bakken voor de medewerkers van het Dreamteam Borne.

 

Eerste wens: bakken voor het Dreamteam Borne

Robin Geerdink, directievoorzitter van Rabobank Centraal Twente, zei blij te zijn de boom in Borne te kunnen plaatsen. “Borne kent een hechte, betrokken gemeenschap, waar de boom uitstekend dienst kan doen”, zo zei hij. Ook burgemeester Jan Pierik liet zich in dergelijke bewoordingen uit. “Het is ook mooi dat dit soort initiatieven ondanks corona toch allemaal overeind blijven. Dat karakteriseert Borne en ik vind het fijn dat ik samen met Anne de lichtjes mag ontsteken.” Anne en haar collega’s bij De Ster hebben de afgelopen weken keihard gewerkt om de versieringen voor de boom en de wenskaarten te maken.

 

Karin Freriksen van WISH3, een Goorse organisatie die het project begeleidt, benadrukte dat de wensen vooral maatschappelijk van aard zouden moeten zijn. ”Geen grote materiële zaken, maar vooral kleine dingen, waarvoor je bij jezelf gaat nadenken en die het sociale gevoel en de onderlinge verbondenheid benadrukken”. Het initiatief dat ook al in andere plaatsen wordt omarmd, dient zoveel mogelijk met gesloten beurzen te worden uitgevoerd.

 

De wensboom en dus ook de box blijven tot en met het einde van dit jaar staan. Wenskaarten zijn te verkrijgen bij de Bornse centrumwinkeliers, op scholen, bij verenigingen en in het Kulturhus. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Dementheek opent met warme appeltaart

Met een gezellig uurtje voor zo’n tien aanwezige ouderen gaf Joke Boevink van Wijkracht -...
21-09-2021

Romy opnieuw naar Tanzania

Vorig jaar zou de Bornse Romy Kolkhuis Tanke in het kader van haar stage drie maanden naar...
20-09-2021

Nieuwe skelters voor de Stephanusschool

Een heugelijke dag vandaag op basisschool St. Stephanus in Zenderen. Vier spiksplinternieuwe,...
20-09-2021

Steentjesactie Hospice Borne slaat aan

Op zondag 29 augustus startte de werkgroep Hospice Borne haar oproep aan bezoekers van de...
15-09-2021

Fietsmaatjes Borne verder als stichting

Dinsdagmiddag werden bij notariskantoor KW&DK (Kuhlmann Westerhof & De Kok) aan de...
14-09-2021

Gedenkpark: ‘Plek om trots op te zijn’

“Dit is een fantastisch mooie plek; een plek om trots op te zijn”, aldus wethouder...
10-09-2021