Jongeren volgen reis Maria en Jozef
18-12-2020
FILM MET JAN PIERIK ALS KEIZER AUGUSTUS OP KERSTAVOND TE ZIEN

Jongeren volgen reis Maria en Jozef

Volgende week is het Kerstmis. In de meeste kerken een moment, waarin op kerstavond 24 december het feest al wordt ingeluid met nachtdiensten. Dit jaar is het echter allemaal anders. De katholieke kerken hebben hun nachtmissen al ‘in de ban’ gedaan en de Baptisten Gemeente schrapte haar kerstavonddienst. Maar ook de Protestante Gemeente Borne viert het feest 's avonds alleen met online vieringen. Dominee Johan Meijer gaf er direct een bijzondere draai aan en werkte samen met een groep jongeren toe naar een anders dan andere Jeugd-kerstnachtdienst. Het werd een film waarin de reis van Maria en Jozef wordt gevolgd en verschillende locaties in Borne, Hertme en Zenderen zullen worden aangedaan. Zelfs burgemeester Jan Pierik heeft een rol; hij treedt in de voetsporen van Keizer Augustus die een volkstelling uitvaardigt.

 

‘Moderne variant op het aloude kerstverhaal’

Volgens een enthousiaste Johan Meijer is het een geweldig mooi project geworden. “De jongeren zijn enorm creatief geweest met het thema. Zo kwamen we op diverse plekken in onze gemeente uit. Bijvoorbeeld in de parkeergarage onder het Kulturhus, maar ook bij de Mariakapel in Zenderen, bij de Drie Biggetjes in Hertme, bij de Oude en St. Stephanuskerk én in het gemeentehuis waar Jan Pierik als Keizer Augustus acteerde.” Volgens Meijer is de film, die als titel Reisgebod kreeg, een moderne variant op het aloude kerstverhaal. “Opgenomen in een hedendaagse setting en in onze eigen woonomgeving”, zo zegt hij.

 

De opnames van de film, die op kerstavond om 18.00 uur te zien zal zijn op de website van de Protestantse Gemeente en op BorneBoeit, werden gemaakt door JW Videoproducties. Online gaat de Protestantse Gemeente dan om 19.00 uur verder met een kerstviering die is opgenomen in de Oude Kerk, terwijl om 20.00 uur een (kerst)verhalen programma te zien zal zijn. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Jan WIEGINK — 24 dec 2020
Mijn complimenten! Enverder.... wie de schoen past, trekke hem aan. Er worden veel rake dingen in gezegd waarin we in 2021 volop mee aan de slag kunnen om de wereld een stuk aangenamer te maken voor onszelf en de medemens

 

 

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024