Dreamteam Borne heeft nu speelgoedkast
29-01-2021
ANONIEME GEVER VERRAST ALTERNATIEVE VOEDSELBANK IN BORNE

Dreamteam Borne heeft nu speelgoedkast

Het gaat goed met de alternatieve voedselbank in Borne die even na het begin van de coronacrisis vorig jaar onder de naam Dreamteam Borne van start ging. “We startten met zo’n 16 gezinnen”, vertelt Stacey Bosman, de trekker van het project, “en zitten nu op veertig Bornse gezinnen die we wekelijks blij kunnen maken met een rijkelijk voorzien voedselpakket.” Sinds kort prijkt er ook een speelgoedkast in hun onderkomen aan de Bornerbroeksestraat. Een ruimte die ze in elk geval tot het einde van dit jaar mogen gebruiken. “Geweldig”, aldus Stacey. “Wat dat betreft hebben we echt de wind in de zeilen.”

 

‘We wisten niet wat we zagen’

De nieuwe speelgoedkast is een voortvloeisel van een anonieme schenking die bijna twee maanden geleden werd gedaan. Het team werd toen verblijd met meer dan 3.000 stuks speelgoed, van spelletjes tot knutselpakketten, en van Lego en Duplo tot poppen en ballen. “Van alles wat voor kinderen van 0 tot 10 jaar; we wisten niet wat we zagen”, zegt ze. Het was in elk geval meer dan genoeg om de klanten tijdens de feestdagen enkele keren te verrassen. “En dan nog houden we een enorme voorraad. Dus besloten we kortgeleden een speelgoedkast in onze ruimte te plaatsen, waaruit onze klanten iets kunnen kiezen als bijvoorbeeld hun kleinkind jarig is, of als ze iets nodig hebben voor neefjes of nichtjes, of voor klasgenootjes van hun kinderen die jarig zijn.”

 

De klanten van het Dreamteam zijn er mee in hun nopjes, dat spreekt vanzelf. Stacey: “Ja, we krijgen geweldige reacties. Mensen zijn er enorm blij mee dat we nu ook zoiets kunnen aanbieden. Net zoals ze blij zijn met hun wekelijkse voedselpakketten. ‘Heerlijk dat we dit gewoon in Borne kunnen krijgen’ is een veelgehoorde reactie’.” Wat in het hele verhaal meewerkt is dat ook steeds meer ondernemers de weg naar de Bornerbroeksestraat 83 weten te vinden. Zo heeft Plus Wallerbosch inmiddels toegezegd ook dit jaar haar overtollige producten aan het Dreamteam te schenken, zorgt Hedeveld’s Bio Ei voor een wekelijkse aanvoer en heeft ook Vertwenz met haar biologische groente en fruit de weg naar de voedselbank gevonden.

 

Bruggetjes slaan

De korte lijntjes en het persoonlijke contact brengen ook andere zaken met zich mee. “Met enige regelmaat worden we op de een of andere manier betrokken bij situaties waarin onze klanten verkeren. Of het nu problemen met betalingen zijn, of dat ze, op welke manier dan ook, te hoop lopen tegen instanties. Waar mogelijk proberen we te helpen of bruggetjes te slaan, maar we zijn natuurlijk maar beperkt in onze mogelijkheden. Bovendien hebben we ook nog ons eigen werk en doen we dit er alleen vrijwillig en belangeloos bij. Maar waar het kan, springen we bij en proberen we te helpen.”

 

Zoals de vlag er nu bijhangt, zal dat helpen in elk geval tot het einde van dit jaar worden gecontinueerd. “We kunnen hier gelukkig tot dan gevestigd blijven en de nood zal voorlopig ook nog niet gelenigd zijn. Werk genoeg dus en bovendien kunnen we nog steeds alle steun heel goed gebruiken”, zo besluit de voortvarende initiatiefneemster. (AJ/BM)

 

Eventuele donaties kunnen worden gedaan naar de Stichting Noodfonds Borne, bankrekeningnummer NL36 INGB 0007 0676 65, onder vermelding van Dreamteam Borne.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Groen licht voor de Vloedbeltverbinding

Woensdag stemde Provinciale Staten in grote meerderheid voor het vaststellen van het Provinciaal...
27-03-2024

Lente: met een gevoel van zekerheid er weer op uit

ADVERTORIAL. Het is lente en het kriebelt weer. Zo ook voor John (echte naam bij redactie...
21-03-2024

Plaatje wordt weer compleet

Het Witte Huis aan de Grotestraat is een van de meest markante gebouwen in Borne. Hier woonde...
20-03-2024

Smartfloor meet risico om te vallen

“Een enkelband … Dat ik dat op mijn leeftijd nog mag meemaken”, grapte de...
13-03-2024

Chaos aan de Oonksweg

Sinds maandag voerde Enexis reguliere werkzaamheden uit aan de Oonksweg. Daarvoor was een...
01-03-2024

Stichting zoekt onderdak voor vluchtelingen

Afgelopen zaterdag was het precies twee jaar geleden dat de oorlog uitbrak in Oekraïne. Al...
29-02-2024