Dreamteam Borne heeft nu speelgoedkast
29-01-2021
ANONIEME GEVER VERRAST ALTERNATIEVE VOEDSELBANK IN BORNE

Dreamteam Borne heeft nu speelgoedkast

Het gaat goed met de alternatieve voedselbank in Borne die even na het begin van de coronacrisis vorig jaar onder de naam Dreamteam Borne van start ging. “We startten met zo’n 16 gezinnen”, vertelt Stacey Bosman, de trekker van het project, “en zitten nu op veertig Bornse gezinnen die we wekelijks blij kunnen maken met een rijkelijk voorzien voedselpakket.” Sinds kort prijkt er ook een speelgoedkast in hun onderkomen aan de Bornerbroeksestraat. Een ruimte die ze in elk geval tot het einde van dit jaar mogen gebruiken. “Geweldig”, aldus Stacey. “Wat dat betreft hebben we echt de wind in de zeilen.”

 

‘We wisten niet wat we zagen’

De nieuwe speelgoedkast is een voortvloeisel van een anonieme schenking die bijna twee maanden geleden werd gedaan. Het team werd toen verblijd met meer dan 3.000 stuks speelgoed, van spelletjes tot knutselpakketten, en van Lego en Duplo tot poppen en ballen. “Van alles wat voor kinderen van 0 tot 10 jaar; we wisten niet wat we zagen”, zegt ze. Het was in elk geval meer dan genoeg om de klanten tijdens de feestdagen enkele keren te verrassen. “En dan nog houden we een enorme voorraad. Dus besloten we kortgeleden een speelgoedkast in onze ruimte te plaatsen, waaruit onze klanten iets kunnen kiezen als bijvoorbeeld hun kleinkind jarig is, of als ze iets nodig hebben voor neefjes of nichtjes, of voor klasgenootjes van hun kinderen die jarig zijn.”

 

De klanten van het Dreamteam zijn er mee in hun nopjes, dat spreekt vanzelf. Stacey: “Ja, we krijgen geweldige reacties. Mensen zijn er enorm blij mee dat we nu ook zoiets kunnen aanbieden. Net zoals ze blij zijn met hun wekelijkse voedselpakketten. ‘Heerlijk dat we dit gewoon in Borne kunnen krijgen’ is een veelgehoorde reactie’.” Wat in het hele verhaal meewerkt is dat ook steeds meer ondernemers de weg naar de Bornerbroeksestraat 83 weten te vinden. Zo heeft Plus Wallerbosch inmiddels toegezegd ook dit jaar haar overtollige producten aan het Dreamteam te schenken, zorgt Hedeveld’s Bio Ei voor een wekelijkse aanvoer en heeft ook Vertwenz met haar biologische groente en fruit de weg naar de voedselbank gevonden.

 

Bruggetjes slaan

De korte lijntjes en het persoonlijke contact brengen ook andere zaken met zich mee. “Met enige regelmaat worden we op de een of andere manier betrokken bij situaties waarin onze klanten verkeren. Of het nu problemen met betalingen zijn, of dat ze, op welke manier dan ook, te hoop lopen tegen instanties. Waar mogelijk proberen we te helpen of bruggetjes te slaan, maar we zijn natuurlijk maar beperkt in onze mogelijkheden. Bovendien hebben we ook nog ons eigen werk en doen we dit er alleen vrijwillig en belangeloos bij. Maar waar het kan, springen we bij en proberen we te helpen.”

 

Zoals de vlag er nu bijhangt, zal dat helpen in elk geval tot het einde van dit jaar worden gecontinueerd. “We kunnen hier gelukkig tot dan gevestigd blijven en de nood zal voorlopig ook nog niet gelenigd zijn. Werk genoeg dus en bovendien kunnen we nog steeds alle steun heel goed gebruiken”, zo besluit de voortvarende initiatiefneemster. (AJ/BM)

 

Eventuele donaties kunnen worden gedaan naar de Stichting Noodfonds Borne, bankrekeningnummer NL36 INGB 0007 0676 65, onder vermelding van Dreamteam Borne.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Aangepast treinverkeer van 14 tot en met 16 mei

Van donderdag 13 mei t/m zondag 16 mei vinden er werkzaamheden plaats rond Hengelo. Dit heeft op...
10-05-2021

‘Investeer in zonne-energie’

De Stichting DiBo (Duurzame initiatieven Borne) is een van de spelers die zich nadrukkelijk...
08-05-2021

De bijen zijn weer thuis

De bij is onlosmakelijk verbonden met Borne. Het nijvere diertje maakt immers deel uit van het...
07-05-2021

Aanhaken bij Jannie Prigge in Borne

ADVERTORIAL • “De televisie staat bij mij alleen maar aan om naar te...
07-05-2021

Gratis coronatest bij de grens

Ook inwoners uit Borne die voor hun werk, voor zorg of voor onderwijs naar Duitsland moeten,...
06-05-2021

Nieuwbouw Grotestraat zo goed als afgerond

Komende maand is het precies twee jaar geleden dat de handtekeningen werden gezet die tot de...
01-05-2021