Lions Borne maakt goede doelen blij
HOSPICE BORNE, SPANJAARDGEMAAL EN VERJAARDAGSBOX DE GELUKKIGEN

Lions Borne maakt goede doelen blij

“Enorm bedankt”, sprak Frans Bouwers namens het toekomstige Hospice Borne toen hij de cheque van maar liefst 10.000 euro in ontvangst mocht nemen van de Lions Borne. Samen met het Spanjaardgemaal (3.000 euro) en de Verjaardagsbox Borne (2.000 euro) kreeg hij vrijdagmiddag tijdens een feestelijke bijeenkomst in de tuin van het Bussemakerhuis dit mooie bedrag overhandigd. “Dit is geweldig, dit brengt onze plannen een heel stuk dichterbij”, vertelde hij vol trots.
 

Aspergekistje

Het is een jaarlijkse traditie van de Lions Borne. Door het jaar heen organiseert zij namelijk diverse evenementen, waarvan de opbrengsten ten goede komen aan drie geselecteerde goede doelen. “Het afgelopen jaar vormde, door de pandemie, voor ons echter een enorme uitdaging om deze traditie in ere te houden”, aldus Joost Reef, de nieuwe president van de Lions. “Immers, in december was er geen curlingcompetitie en bovendien kon ook de jaarlijkse rally dit keer geen doorgang vinden. Overal ging een streep door, behalve door het aspergekistje”, zo voerde hij de spanning op. “Maar het is gelukt. We verkochten maar liefst 1.800 kistjes, een record. En niet minder dan 29 goede doelen meldden zich na een oproep bij ons aan om voor een bedrag in aanmerking te komen. Uiteindelijk bleven er drie over: Hospice Borne, het Spanjaardgemaal en de Verjaardagsbox Borne”, vertelde hij.
 

Verjaardagsbox Borne

Na de inleidende bespiegelingen van de preses was het al snel de beurt aan de Verjaardagsbox Borne om de cheque van 2.000 euro in ontvangst te nemen. Namens de net één jaar bestaande organisatie was het Sibylle Velthuis die de Lions voor de fraaie bijdrage bedankte. “Dit bedrag is meer dan welkom voor ons”, zei ze en daarbij wist ze te melden dat al meer dan 200 kinderen van armlastige gezinnen blij waren gemaakt met een bijdrage voor hun verjaardagsfeestje. “Dit is fantastisch, hiermee zijn we zielsgelukkig”, verklaarde ze even later. “We zijn blij met elke euro, alle kleine beetjes helpen.”
 

Spanjaardgemaal

Daarna was het Peter Welles van het Spanjaardgemaal die een cheque van drieduizend euro in ontvangst mocht nemen. Welles: “Dit fraaie bedrag draagt er enorm aan bij dat we onze renovatieplannen nu snel kunnen verwezenlijken.” In dat kader vertelde hij dat er in september zal worden begonnen met het gebouw en de twee vijvers. “En dat is ook belangrijk, want we willen het historisch besef bewaren. Samen vormen ze straks een van de mooiste stukjes historie die Borne rijk is en bovendien zal het een belangrijke ontmoetingsplek worden.”
 

Hospice Borne

Tot slot was het de beurt aan Hospice Borne. Frans Bouwers, de voorzitter van de stichting, vertelde in zijn dankwoord blij verrast te zijn dat de plannen voor een dergelijk initiatief zo goed waren gevallen in de gemeenschap. “We zijn trots dat een Hospice Borne zo breed wordt gedragen en superblij met dit mooie bedrag van tienduizend euro.”
 

Iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen

Annemarie Evers van de stichting wist daarna nog te melden dat er vanaf het najaar een nieuwe fondsenwerving zal worden opgestart. “Het logo van het Hospice Borne, een paars hart met daarin het silhouet van een huis, zal op een formaat van plusminus anderhalve meter worden uitvergroot en straks een plaats krijgen bij het hospice. Het paarse deel, het hart, wordt dan gevuld met 25.000 steentjes, die bij diverse evenementen aan de man gebracht zullen worden. Daarmee hopen we recht te doen aan het spreekwoord dat iedereen zijn steentje eraan bijdraagt, en dat het dus ook echt een initiatief van iedereen in Borne zal zijn,” zo vertelde ze. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Schietincident in Zenderen

Rond 22.45 uur donderdagavond kreeg de politie een melding van een schietincident dat zou hebben...
15-02-2024

Opnieuw vernielingen in Oud Borne

Donderdagmorgen kreeg Ineke Haarhuis een appje van een buurtbewoner. Ze moest even oppassen met...
08-02-2024

Nieuwe tandartspraktijk Curadent opent in maart

Vanaf halverwege maart is er opnieuw een tandartspraktijk in het pand aan de Abraham Ten...
04-02-2024

Keukenbrand aan Trompstraat

Om 20.45 uur woensdagavond kreeg de brandweer een melding van brand aan de Trompstraat. Eenmaal...
24-01-2024

De Hulpkaart en de goede voornemens voor 2024

ADVERTORIAL. Het nieuwe jaar is begonnen en inmiddels ligt blue monday alweer achter. Onze goede...
17-01-2024

Wie verdient het Kroonjuweel van Borne?

In aanloop naar Koningsdag zoekt Oranjecomité Borne ook dit jaar weer naar het...
16-01-2024