Jolijn en Ellen nemen huisartsenpraktijk over
09-01-2023
HESSELINK IN DE FLEMINGHOF WORDT NU ALBEK & ZEGGER

Jolijn en Ellen nemen huisartsenpraktijk over

Het is allemaal niet echt nieuw, maar toch wel een klein beetje. De voormalige huisartsenpraktijk Hesselink in het gezondheidscentrum Fleminghof aan de Stationsstraat is namelijk vanaf 1 januari overgenomen door Jolijn Albek en Ellen Zegger-Banierink. Voor de patiënten van de huisartsenpraktijk betekent dit dat ze verder kunnen met de voor hen vertrouwde gezichten. Ook vorig jaar werkten beide huisartsen namelijk al met elkaar samen in de praktijk. De officiële overdracht is nu echter een feit en dat betekent dat de dienstverlening vanaf nu verder gaat onder de naam Huisartsenpraktijk Albek & Zegger.
 

Blije onderbreking

Voor Jolijn (35) en Ellen (31) keert daarbij de rust weer enigszins terug. “Het afgelopen jaar was inderdaad nogal turbulent. Nadat huisarts Hesselink al eerder was gestopt, nam de huisartsenonderneming Thoon tijdelijk de honneurs waar. Dat ging natuurlijk gepaard met de nodige personele wisselingen en dat is voor patiënten niet altijd even prettig. Die fase hebben we nu gelukkig achter de rug en het totale team, bestaande uit 12 medewerkers, staat er.” De enige onderbreking, maar wel een blije, die nog rest is het zwangerschapsverlof van Ellen. Zij verwacht haar tweede kindje en zal over veertien dagen tot half mei tijdelijk uit de running zijn. Voor vervanging wordt gezorgd.
 

De enthousiaste jonge huisartsen hebben er in elk geval enorm veel zin in om hun eigen praktijk de komende tijd verder handen en voeten te geven. Hoewel beiden niet uit Borne komen (Jolijn woont in Hengelo en Ellen in Deurningen) vinden ze Borne een hele leuke plek. “De plaats heeft van alles wat en kent een mooie, sterk afwisselende populatie. Dat vind je ook in onze praktijk terug”, aldus Ellen. Veel veranderen willen beide dames niet. “De enige wens die we nog hebben is het verder focussen op de mogelijkheden voor digitale consulten. Daar valt nog wel het een en ander te winnen.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024

Brand in de afzuigkap

Tegen 18.00 uur woensdag werd de brandweer opgeroepen voor een melding aan de Struisgras. Ter...
10-04-2024