Dit is toch niet helemaal de bedoeling
24-02-2023
STAPELS POEPZAKJES AAN DE BIEFFEL

Dit is toch niet helemaal de bedoeling

Als je een ommetje maakt met je trouwe viervoeter, dan neem je een poepzakje mee. Tuurlijk, hartstikke goed! En als Fido dan zijn behoefte doet, dan pak je dat zakje en stopt de versgedraaide drol erin. Super! Tien met een griffel en een kus van de juf!
 

Maar als je dan vervolgens het zakje met inhoud dumpt achter een trafohuisje aan De Bieffel, dan heb je het toch niet helemaal begrepen. Kijk, de bedoeling achter dat hele poepzakje is dat de uitwerpselen van je hond niet in de openbare ruimte achterblijven, waar anderen er last van hebben. En dus ook niet met zakje en al!
 

Een moeilijk concept blijkbaar voor een of meerdere hondenbezitters die hun dagelijkse wandelingetje langs de rondweg maken. De poepzakjes stapelen zich er op. Wat zou er dan door iemands hoofd gaan? ‘Hé, het poepzakje van gisteren ligt er nog. Misschien verdwijnt het als ik er een tweede bij doe?’ En een dag later: ‘Helpt niet. Nog maar een dan.’ Hoeveel poepzakjes later valt het kwartje?
 

Gewoon meenemen naar huis en in de eigen Otto. Dan verdwijnt het waar het hoort: bij het afval. Dat is het idee. Zo moeilijk is het niet. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Roche van Ochten — 25 feb 2023
Reeds meerdere keren door ons aangegeven bij TwenteMilieu, welke aan de overkant van het trafohuisje zit, om daar een prullenbak te plaatsen zodat niet alles op de grond gegooid wordt.

Als hondenbezitter vindt ik dit gedrag ook stuitend.
Ans Berendonk — 25 feb 2023
Als hondeneigenaar snap ik hier ook helemaal niets van! Ik vind het ook vooral jammer omdat je ziet door wangedrag van andere baasjes (en honden die een verkeerde opvoeding hebben gehad) dat er maatregelen worden getroffen of dat je erop aangekeken word als je met die poepmachine door de wijk loopt. In onze buurt liggen de drollen wel eens gewoon op straat!
Neem je een hond, neem dan ook verantwoordelijkheid!
Dom — 24 feb 2023
De hele wijk door hangen de poepzakjes in de takken van de bomen. Wat een verstand dat kan toch niet. Je neemt netjes de moeite om in een zakje te doen . Chapeau daarvoor MAAR daarna smijt men het van zich af????? Ongelofelijk en ook ook niet te begrijpen.
Josephine Korf — 24 feb 2023
Zeker hoort het daar niet te liggen. Raar is het wel; je neemt de moeite om het in een zakje te doen en dan gooi je het ergens neer...of... heeft het mss te maken met het feit dat er wel wat meer bakken voor poepzakjes mogen staan, maar bovenal moeten ze écht sneller geleegd worden. Want dat gebeurt veel te weinig.

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024

Brand in de afzuigkap

Tegen 18.00 uur woensdag werd de brandweer opgeroepen voor een melding aan de Struisgras. Ter...
10-04-2024

Aanrijding bij spoorwegovergang Azelosestraat

Bij de spoorwegovergang op de Azelosestraat is een aanrijding met een persoon geweest. De NS...
10-04-2024

Woningbrand aan Leeuwerikstraat

Woensdagmorgen ontstond er brand op de bovenverdieping van een woning aan de Leeuwerikstraat. De...
10-04-2024