Zenderen eensgezind tegen VW
HOGE OPKOMST IN SINDRON OP MEEDENKAVOND VERBINDINGSWEG

Zenderen eensgezind tegen VW

Ze staken er zowat met de benen uit: meer dan 80 Zenderenaren wilden wel iets kwijt over de Verbindingsweg (VW) die langs industrieterrein De Molenkamp ten westen van Borne wordt aangelegd. De weg is slecht nieuws voor het kerkdorp. Naar verwachting komt er daardoor meer verkeer door Zenderen, dat nu al in ochtend- en avondspits overvol is.

 

Uitvoering motie 

De gemeente organiseert verschillende zogenaamde ‘meedenk-avonden’ voor belanghebbenden voordat het tracé van de Verbindingsweg definitief wordt vastgesteld. Voor Zenderen is daar specifiek nog bij de uitvoering van de motie van de gemeenteraad om te onderzoeken welke verkeersmaatregelen er in het dorp mogelijk zijn om de negatieve gevolgen te beperken. Dit keer, in tegenstelling tot op andere meedenk-avonden, ook van bijna alle partijen raadsleden in de zaal, die hun oor te luister legden.

 

Eensgezinde meningen

In zes groepen gingen de bewoners in gesprek over de drie vragen die hen werden voorgelegd: Welke hinder ervaart u? Wat kan er beter? En welke concrete maatregelen zijn daarvoor nodig, bij voorkeur op het huidige wegennet? De meningen waren aan alle tafels praktisch hetzelfde. Zenderen ervaart nu al veel hinder van teveel verkeer. ’s Morgens en ’s avonds staat het compleet vast op de doorgaande weg door Zenderen. Op de huidige wegen zijn helemaal geen maatregelen mogelijk die voor enigerlei verlichting zouden kunnen zorgen. Iedereen wees naar een weg rond Zenderen, linksom of rechtsom, als enige mogelijke denkrichting voor een oplossing.

 

Cynisme

Maar het geld is na de Verbindingsweg op, zo besefte men. “Borne heeft het geld en wij zijn de dupe.” De variant 5B, langs de snelweg en rond Zenderen ‘komt er nog in geen honderd jaar’. “Zorg eerst maar voor een oplossing voor de problemen van Zenderen, voordat je die Verbindingsweg gaat aanleggen.”

 

Er volgt nog een ‘terugkoppel-avond’, waarop de resultaten met het dorp worden gedeeld. Het ontlokte achterin de zaal de cynische opmerking: “Je mag wel terugkomen, maar dan moet je wel 30 miljoen meenemen.” Kortom: Zenderen is alles behalve gelukkig met de politieke keuze om de Verbindingsweg aan te leggen. Niet echt een verrassing. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ron Hartman — 05 dec 2016
N.a.v. de laatste reactie: Azeloseweg (met een Molenstraat achter de Damwand en jaren bouwen en onbereikbaar centrum) of Bornerbroeksestraat (in alle rust te bouwen en ... uiteindelijk rustiger op de azelose en beter voor Znderen (als start van het 5B traject) ALS dit uitgevoerd wordt (pas dan) kan de GVW en de afsluiting van de Oonksweg vervallen
Ron Hartman — 05 dec 2016
Uit reacties heb ik gemerkt dat je pas een echt goed beeld kunt krijgen (vooral van de ingeklemde rotonde, maar ook en juist, van het al liggende 5B traject naar Zenderen tot de Braamhaarstraat met behulp van www.google.maps.nl Inzoomen boven de rotonde en daarna de route volgen leert veel. Ook dat de aanleg van de tunnel zonder overlast zal gaan itt de Azelosestraat, zowel door de simpeler bouw, als het verkeerslam worden bij uitvoer aan de Azelosestraat. Oh ja, 2 vliegen in 1 klap dus; voor Zenderen het belangrijkst
Ron Hartman — 02 dec 2016
Bij de kosten rekende ik de onderdoorgang tbv Borne-centrum mee. De kosten van een ''Azeloseweg onderdoorgang'' zijn zo hoog (alweer door die rotonde, waardoor de appartementen aan de Melkfabriek worden afgesloten en die via de Spechtstraat naar het centrum moeten) dat die niet eens in te schatten zijn en er ook voor Borne, veel beter voor de Bornerbroeksestraat wordt gekozen. Beter ten halve gekeerd (met fors aanpakken en -eindelijk- hard werken om de tijd in te halen) dan ten hele gedwaald!
Ron Hartman — 02 dec 2016
Nog eens gestudeerd op het megalomane gebouw aan de rotonde waaraan (mede) Woonbeheer ten onder ging. De rotonde moet dus vooral tbv de 5B naar Zenderen, weer 2 richtingverkeer op de Bornerbroeksestraat mogelijk maken. Feit is dat dan gelijk al het grootste deel van traject 5B klaar is. Je kunt immers vanaf de Bornerbroeksestraat thv de Braamhaarstraat een nieuwe weg richting (voorbij) Zenderen aanleggen. Die weg zal globaal hetzelfde kosten als de GVW. Wel moet als het juweel aan de rotonde blijft staan, de oude apotheek en het huis daar tegenover worden verwijderd. Kost een paar cent, maar leert de gemeente wel om ''echt'' te luisteren zoals in 2007 naar de hele wijk achter de Klippen die de gemeente vroeg om niet buiten het bouwvlak van de oude Klippen richting de rotonde te komen, zodat ooit -als dat nodig was- de rotonde weer 2 richtingsverkeer op de Bornerbroeksestraat mogelijk zou maken en het gebouw ook minder protserig en te groot zou zijn voor de aangrenzende woningen aan de Azelosestraat. Oh ja; degenen die de situatie kennen, weten dat de Zuidelijke randweg via de Hosbekkeweg, ook op de Bornerbroeksestraat (dan dus 5B) kan komen en ACHTER Zenderen komt ipv VOOR het dorp en er doorheen wringend??
Ron Hartman — 30 nov 2016
Het Borghendael (op de oude Klippen) aan de rotonde van de Azelosestraat/PBlaan afbreken zal het goedkoopst en best voor Zenderen zijn. Dan kan de rotonde robuust worden en verschuiven zodat de Bornerbroeksestraat voor ALLE verkeer kan worden ondertunneld (de Azelosestraat hoeft dan niet meer) en het verkeer van de zuidelijke rondweg kan naar de Rw35 worden gestuurd. De A1 zal toch tzt ontvlochten moeten worden. Nu is buurtinbreng belangrijk zegt men. Het is nog maar van 2007 dat de buurt bij de Klippen ditzelfde advies aan de Gemeente gaf (Wolf). Luisteren is dus een modegril die in 2007 nog niet ''in'' was? Wanneer neemt men de les echt serieus?

Brand in schuur aan Hertmerweg

Rond 21.10 uur vrijdagavond werd de brandweer opgeroepen voor een brand in een bijgebouw aan de...
19-07-2024

Gedwongen vliegles in Hertme

De twee jonge ooievaars in het nest in het retentiegebied in Hertme hadden van pa en moe al af...
15-07-2024

Oudere dame overvallen in woning

In de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 juli is een oudere dame overvallen in haar woning...
11-07-2024

Nieuwe naam voor Fysiotherapie ’t Dijkhuis

Fysiotherapiepraktijk Gezondheidscentrum ’t Dijkhuis gaat voortaan verder onder de naam...
01-07-2024

Containerbrand aan de Cuba

De brandweer werd maandagmiddag opgeroepen voor een melding aan de Cuba. Ter plekke bleek brand...
24-06-2024

De drijfveer van Sander Borst

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
23-06-2024