Veel belangstelling ontwikkeling Centrum Noord
GEMEENTE HAALT MENINGEN OP VOOR ONTWIKKELVISIE

Veel belangstelling ontwikkeling Centrum Noord

Er werd flink gebruik gemaakt van de mogelijkheid om vrijdagmiddag mee te denken over de ontwikkeling van het centrumgebied tussen de Grotestraat Noord en de Oude Almeloseweg. Vanaf 14.00 uur liep het af en aan over de rode loper die voor het oude pand van La Fleur voor de meedenkers was uitgerold. Binnen stonden medewerkers van de gemeente en van het Buro Ontwerp en Omgeving klaar om tips en ideeën aan te horen en mogelijkheden te bespreken voor het gebied dat vanwege de leegstand van zowel de Eschschool als de voormalige HUBO een nieuwe invulling behoeft.

 

Parkeren en verkeer

“We hebben heel veel mensen gesproken”, vertelt Joachim Wissink van de gemeente Borne. “Over het algemeen zijn mensen heel positief over de uitnodiging en dat wij niet achter het bureau een ontwikkeling bedenken.” Als verkeersdeskundige kreeg hij de nodige opmerkingen over de verkeerssituatie bij het winkelcentrum waar de Aldi gevestigd is en het sluipverkeer over de Oude Almeloseweg, maar ook de zorgen over de verkeersinrichting van de Nieuwe Kerkstraat. Daarnaast de behoefte aan parkeerplaatsen aan deze kant van het centrum. “Ondernemers hebben het liefste zo veel mogelijk parkeerplekken erbij. Vooral op vrijdagavond en zaterdag is de parkeerdruk erg hoog.” Dat zou dan wel gecombineerd moeten worden met veel groen.

 

Blokker

Meer winkels in de aanloopstraten naar het centrum vond men niet direct nodig. “Hou een zo compact mogelijk centrum en zorg dat dit vol is”, was het advies. Op de vraag wat mensen nog missen in het centrum werd opvallend vaak een Blokker of Marskramer genoemd.

 

Ontwikkelingen Eschschool

Over de plannen van Aveleijn om (voornamelijk oudere) cliënten met een beperking te huisvesten op de locatie van de voormalige basisschool bleek niet iedereen te spreken. “Er is al zoveel voor deze doelgroep”, “Bouw er levensloopbestendige woningen of een zorghofje voor ouderen” of “Realiseer woningen voor starters”, werd er bijvoorbeeld opgemerkt.

 

Voor de zomer ‘vlekkenplan’

Met alle opmerkingen en ideeën gaat Buro Ontwerp en Omgeving aan de slag. De bedoeling is in april de inventarisatie nog eens voor te leggen aan de inwoners en ondernemers. “Om te kijken of we het allemaal goed begrepen hebben en eventueel nog aanvullingen te noteren”, legt projectleider Susanne Swart-Beekhuis uit. “Voor de zomer willen we met een ontwikkelvisie komen, dat eigenlijk meer een ‘vlekkenplan’ is. Dat heeft ook te maken met het feit dat bijvoorbeeld het pand van de HUBO niet van ons is. Het gaat om kaders te stellen die houvast bieden om toekomstige aanvragen aan te kunnen toetsen.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ruud Steltenpool — 18 mrt 2019
"behoefte aan parkeerplaatsen aan deze kant van het centrum."

> Zodat die klimaatslopende auto's elkaar en schone vervoersvormen (meestal fietsers en voetgangers) nog meer kunnen vertragen?
We moeten rigoreus om beste mensen.

Gemeente wil toeristenbelasting invoeren

Als het aan het college ligt wordt er per 1 januari 2025 toeristenbelasting geheven op betaalde...
25-04-2024

Evenementen krijgen toch extra geld

Vorig jaar bij de begrotingsbehandeling werd een amendement unaniem aangenomen om evenementen...
24-04-2024

Bouw Huis van Borne kan van start

Dinsdagavond ging de meerderheid van de gemeenteraad akkoord met het beschikbaar stellen van 3,4...
24-04-2024

Politieke vragen over veiligheid nieuw stuk F35

Naar aanleiding van het recente artikel op BorneBoeit en bezorgde geluiden van omwonenden die de...
20-04-2024

Nieuwe website Sociaal Hus gelanceerd

Het Sociaal Hus, een samenwerkingsverband van de gemeente Borne, Wijkracht, Kulturhus Borne,...
16-04-2024

Raad boos over uitblijven plan gemeentehuis

Het college liet onlangs weten dat er nog geen stappen waren gezet om tot herontwikkeling te...
09-04-2024