Sten, Lauren en Ruan op tournee
14-02-2021
JEUGDHOOGHEDEN TOETN’BLOAZERS VERRASSEN BIJ DE VOORDEUR

Sten, Lauren en Ruan op tournee

Terwijl de ‘grote’ Toet’nbloazers zich zondagmiddag vermaken met een online Pubquiz, viert het kleine grut van de jubilerende carnavalsvereniging haar eigen feestje. Al om tien uur vanmorgen trokken jeugdprins Sten Roerink, zijn prinses Lauren Smithuis en adjudant Ruan Smithuis eropuit om alle jonge Bornse leden van de vereniging thuis bij de voordeur te verrassen met een toepasselijk feestpakket. Want ondanks alle beperkingen zijn het natuurlijk wel de Drie Dolle Dagen en die moeten nu eenmaal worden gevierd.

 

Rollen omgedraaid

De zondagmiddag staat traditioneel synoniem voor de Kindermiddag bij de carnavalisten, in de huiskamer van de vereniging, café Platenkamp. Maar de huiskamer blijft dit jaar gesloten en omdat het bloed nu eenmaal kruipt waar het niet kan gaan, besloten de vijf dames van de Jeugdcommissie samen met hun drie helden de rollen om te draaien. “Normaal gesproken komen alle jeugdleden tussen de 0 en 12 jaar ’s middags op bezoek bij de hoogheden. Dit jaar doen we het anders en gaan we de 65 kinderen thuis verrassen”, aldus Nadja Smithuis, een van hen, moeder van Lauren en Ruan én nog eens de partner van ‘grote’ adjudant Tim.

 

In de aanloop naar vandaag stelde het gezelschap daartoe 65 feestpakketten samen waarin, naast de onvermijdelijke confetti, onder andere een kleurplaat, kleurpotloden, een grote lolly en een speciaal voor deze gelegenheid vervaardigde papieren steek werden gestopt. Met een beetje geluk leveren de mooiste kleurplaten straks zelfs nog een leuk prijsje op.

 

Ietwat verlegen

Uitgezwaaid door stadsprins Dennis I en zijn adjudant Tim, die zich speciaal voor deze gelegenheid in vol ornaat hadden gestoken, ging het bonte gezelschap zondagmorgen in de vrieskou op weg. De eerste gelukkige ontvanger was even later de driejarige Esmee Hazekamp. Ietwat verlegen en zich nog amper bewust van wat er gebeurde nam ze het pakket van de al even zo sprakeloze hoogheden in ontvangst. Maar ook dat zal in de loop van vandaag allemaal wel ontdooien. Net zoals het altijd in de huiskamer bij Platenkamp gaat. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Afrika in Hertme: ‘Het blijft gewoon iets...

Rond 00.30 uur zaterdagnacht sloot Mokoomba uit Zimbabwe de eerste dag van het Afrika Festival...
03-07-2022

Een Afrika Festival uit het boekje

Jong en oud, de leeftijd maakt niets uit tijdens het Afrika Festival dat zaterdag rond de middag...
02-07-2022

Hertme wordt stilaan weer klein-Afrika

'Over anderhalf uur komen de gehaktballen'. Het is een veelgehoorde kreet woensdagavond...
29-06-2022

Honderden toeterende trucks

Na twee jaar stilte was het dan toch weer mogelijk: de jaarlijkse TruckRun. Meer dan 400...
18-06-2022

Sprankelende party levert 20.000 euro op

De Bornse Haring Party is niet de enige in de regio. Maar wel een heel bijzondere. En dat werd...
16-06-2022

De Pinksterbruidjes dansen weer

“Wat zien jullie er allemaal prachtig uit,” aldus Marleen Platvoet in haar...
05-06-2022