Sten, Lauren en Ruan op tournee
14-02-2021
JEUGDHOOGHEDEN TOETN’BLOAZERS VERRASSEN BIJ DE VOORDEUR

Sten, Lauren en Ruan op tournee

Terwijl de ‘grote’ Toet’nbloazers zich zondagmiddag vermaken met een online Pubquiz, viert het kleine grut van de jubilerende carnavalsvereniging haar eigen feestje. Al om tien uur vanmorgen trokken jeugdprins Sten Roerink, zijn prinses Lauren Smithuis en adjudant Ruan Smithuis eropuit om alle jonge Bornse leden van de vereniging thuis bij de voordeur te verrassen met een toepasselijk feestpakket. Want ondanks alle beperkingen zijn het natuurlijk wel de Drie Dolle Dagen en die moeten nu eenmaal worden gevierd.

 

Rollen omgedraaid

De zondagmiddag staat traditioneel synoniem voor de Kindermiddag bij de carnavalisten, in de huiskamer van de vereniging, café Platenkamp. Maar de huiskamer blijft dit jaar gesloten en omdat het bloed nu eenmaal kruipt waar het niet kan gaan, besloten de vijf dames van de Jeugdcommissie samen met hun drie helden de rollen om te draaien. “Normaal gesproken komen alle jeugdleden tussen de 0 en 12 jaar ’s middags op bezoek bij de hoogheden. Dit jaar doen we het anders en gaan we de 65 kinderen thuis verrassen”, aldus Nadja Smithuis, een van hen, moeder van Lauren en Ruan én nog eens de partner van ‘grote’ adjudant Tim.

 

In de aanloop naar vandaag stelde het gezelschap daartoe 65 feestpakketten samen waarin, naast de onvermijdelijke confetti, onder andere een kleurplaat, kleurpotloden, een grote lolly en een speciaal voor deze gelegenheid vervaardigde papieren steek werden gestopt. Met een beetje geluk leveren de mooiste kleurplaten straks zelfs nog een leuk prijsje op.

 

Ietwat verlegen

Uitgezwaaid door stadsprins Dennis I en zijn adjudant Tim, die zich speciaal voor deze gelegenheid in vol ornaat hadden gestoken, ging het bonte gezelschap zondagmorgen in de vrieskou op weg. De eerste gelukkige ontvanger was even later de driejarige Esmee Hazekamp. Ietwat verlegen en zich nog amper bewust van wat er gebeurde nam ze het pakket van de al even zo sprakeloze hoogheden in ontvangst. Maar ook dat zal in de loop van vandaag allemaal wel ontdooien. Net zoals het altijd in de huiskamer bij Platenkamp gaat. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Vrijheidsvlag helpt noodlijdende ondernemers

Aan de verkoop, in april en mei, van de vrijheidsvlaggen van Borne, Hertme en Zenderen werd de...
12-05-2021

Melbuul’ndagen gaan door, mits…

Het bestuur van de Melbuul’ndagen heeft de knoop doorgehakt. Als het aan hen ligt gaat het...
11-05-2021

Afrika Festival gaat online

Ook dit jaar kan vanwege corona het jaarlijkse Afrika Festival in Hertme geen doorgang vinden....
02-05-2021

Programma 4 en 5 mei in Borne

De coronamaatregelen maken het ook dit jaar noodzakelijk het programma voor 4 en 5 mei in Borne...
02-05-2021

Dan maar in de voortuin

Voor het tweede jaar op rij geen gezellige Koningsdagdrukte in het centrum van Borne. Geen...
27-04-2021

Koningsdag van start met Bornsche Maatjes

Wederom geen aubade, geen rommelmarkt en geen Koningsconcert dit jaar. Wie echter denkt dat het...
27-04-2021