Sten, Lauren en Ruan op tournee
14-02-2021
JEUGDHOOGHEDEN TOETN’BLOAZERS VERRASSEN BIJ DE VOORDEUR

Sten, Lauren en Ruan op tournee

Terwijl de ‘grote’ Toet’nbloazers zich zondagmiddag vermaken met een online Pubquiz, viert het kleine grut van de jubilerende carnavalsvereniging haar eigen feestje. Al om tien uur vanmorgen trokken jeugdprins Sten Roerink, zijn prinses Lauren Smithuis en adjudant Ruan Smithuis eropuit om alle jonge Bornse leden van de vereniging thuis bij de voordeur te verrassen met een toepasselijk feestpakket. Want ondanks alle beperkingen zijn het natuurlijk wel de Drie Dolle Dagen en die moeten nu eenmaal worden gevierd.

 

Rollen omgedraaid

De zondagmiddag staat traditioneel synoniem voor de Kindermiddag bij de carnavalisten, in de huiskamer van de vereniging, café Platenkamp. Maar de huiskamer blijft dit jaar gesloten en omdat het bloed nu eenmaal kruipt waar het niet kan gaan, besloten de vijf dames van de Jeugdcommissie samen met hun drie helden de rollen om te draaien. “Normaal gesproken komen alle jeugdleden tussen de 0 en 12 jaar ’s middags op bezoek bij de hoogheden. Dit jaar doen we het anders en gaan we de 65 kinderen thuis verrassen”, aldus Nadja Smithuis, een van hen, moeder van Lauren en Ruan én nog eens de partner van ‘grote’ adjudant Tim.

 

In de aanloop naar vandaag stelde het gezelschap daartoe 65 feestpakketten samen waarin, naast de onvermijdelijke confetti, onder andere een kleurplaat, kleurpotloden, een grote lolly en een speciaal voor deze gelegenheid vervaardigde papieren steek werden gestopt. Met een beetje geluk leveren de mooiste kleurplaten straks zelfs nog een leuk prijsje op.

 

Ietwat verlegen

Uitgezwaaid door stadsprins Dennis I en zijn adjudant Tim, die zich speciaal voor deze gelegenheid in vol ornaat hadden gestoken, ging het bonte gezelschap zondagmorgen in de vrieskou op weg. De eerste gelukkige ontvanger was even later de driejarige Esmee Hazekamp. Ietwat verlegen en zich nog amper bewust van wat er gebeurde nam ze het pakket van de al even zo sprakeloze hoogheden in ontvangst. Maar ook dat zal in de loop van vandaag allemaal wel ontdooien. Net zoals het altijd in de huiskamer bij Platenkamp gaat. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Willem en Linda doen het met liefde…

Vandaag is het 14 februari, Valentijnsdag. De dag waarop geliefden hun vlinders in de buik de...
14-02-2021

Borne Schittert deelt prijzen uit

In december werd de actie Borne Schittert gehouden, een aansporing voor wijken, buurten en...
18-01-2021

Kerstbomen branden niet in Stroom Esch

De jaarlijkse traditie van het verzamelen en verbranden van de afgedankte kerstbomen in de...
04-01-2021

Gelukkig nieuwjaar!

Het jaar 2021 is begonnen. Normaal gesproken is er dan op de avond van nieuwjaarsdag een...
01-01-2021

Nieuwjaarsbijeenkomst gaat online

Het is inmiddels een jarenlange traditie: de nieuwjaarsbijeenkomst in de vooravond op 1 januari....
27-12-2020

Belevingstheater naar oktober 2021

Op 3 april was het precies 75 jaar geleden dat Borne werd bevrijd. Er stond een groots programma...
18-12-2020