Een nat pak, maar de sloot is schoon…
RUIM 100 VRIJWILLIGERS KLEUREN ACTIEDAG BORNE SCHOON

Een nat pak, maar de sloot is schoon…

De Landelijke Opschoondag vindt in de gemeente Borne sinds jaar en dag plaats onder de noemer Borne Schoon. Vele organisaties, bedrijven en individuele vrijwilligers steken dan enkele uurtjes lang hun handen uit de mouwen om, gewapend met prikstokken en andere attributen, de openbare ruimte te verlossen van rondslingerend zwerfvuil.

 

Zaterdagmorgen was het weer zover. Ruim honderd volwassenen én jeugdigen trokken eropuit om hun bijdrage te leveren. En met succes, al kostte het een van hen wel een nat pak…
 

Doordrenkt

En dat laatste overkwam Hans Hobert, de zelfbenoemde onafhankelijke prikker, die zich bij de groep van Apollo 8 had aangesloten. Zij bekommerden zich zaterdagmorgen over de Azelosestraat, De Kluft, de carpoolplaats en de Hosbekkeweg. Hobert ontwaarde wat rommel in een sloot, maar in al zijn enthousiasme deed hij een stap te ver. Het gevolg liet zich raden. Bijna volledig doordrenkt kwam hij weer tevoorschijn, maar de lach op zijn gezicht maakte alles toch weer goed.

 

De groep greep vervolgens de gelegenheid aan om een koffiepauze in te lassen en zich tegoed te doen aan een meegebrachte, zelfgebakken appeltaart. Het samenzijn tekende het enthousiasme van alle vrijwilligers vandaag. Het was immers mooi weer en enkele uurtjes samen een frisse neus halen ging er zaterdagmorgen in als koek.

 

Wim Geul, de projectleider van Borne Schoon, na afloop: “Velen proefden het vanmorgen als een uitje. Gewoon samen even lekker een rondje maken en ondertussen nog plezier hebben ook. Het was weer een succes. Vorig jaar kon het vanwege corona allemaal niet doorgaan, maar dit keer mochten we weer. We kregen de afgelopen week ruim honderd aanmeldingen van mensen die wilden meedoen, waarvan de helft zelfs in Zenderen. Prachtig.”
 

6 kuub zwerfafval

Het resultaat was ernaar. Zo’n 6 kuub aan zwerfvuil werd er bij elkaar geprikt. “Iets minder dan twee jaar geleden, maar nog steeds meer dan voldoende om de inzet van iedereen te prijzen”, aldus Geul. “Volgend jaar weer!”, besloot hij. Of Hans Hobert dan ook weer van de partij zal zijn, blijft ondertussen nog even de vraag… (RH/AJ/BM)
 

Foto’s: Raymond Hofsté, Anne Egberts, Sandra Busch en Anke Jonathans

 

reageren op deze pagina
Paul Cohn — 15 apr 2021
Jammer dat wij nu asielzoekers laten wegrotten in een onmenselijk kamp in Griekenland:
Meerdere jaren hebben vele bewoners van ‘ons’ nu hermetisch gesloten AZC in Azelo zeer actief deelgenomen aan deze opschoonactie: hulde aan hen! Zie: www.borneboeit.nl/index.php?id=49474&searchstr=Borne+schoon
Zwerfie — 20 mrt 2021
Mooi gedaan allemaal! Wij hebben ook even de handen uit de mouwen gestoken met als resultaat vier volle vuilniszakken, zo'n 750-800 stuks. Merendeel ervan is vastgelegd met de app Litterati, zodat die data gebruikt kan worden om het probleem bij de bron aan te pakken.

 

Borne Schoon 2021

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

 

 

Provincie deelt Borne oranje kaart uit

In het systeem van interbestuurlijk toezicht van provincie op gemeenten kleurt Borne oranje....
16-04-2021

‘Bricks, Bites en Behaviour’

Tijdens het Politiek Beraad dinsdagavond bleek dat het diverse fracties nog niet helemaal...
06-04-2021

Verwarring en ongeloof over nieuw financieel beeld

Tijdens het Politiek Beraad dinsdagavond bleek dat een groot deel van de gemeenteraad maar...
31-03-2021

‘Borne blijft financieel gezond’

Na alle cijfers nog eens grondig doorgespit te hebben komt het college van burgemeester en...
26-03-2021

Keuzes voor ’t Wooldrik

De herontwikkeling van sportpark ’t Wooldrik is een van de grootste projecten die in de...
25-03-2021

College kiest voor intrekken bij Kulturhus

Het College stelt de gemeenteraad voor om de gemeentelijke organisatie te gaan huisvesten in en...
25-03-2021