Melbuul’ndagen gaan door, mits…
11-05-2021
VOORZITTER PATRICK MOLLINK: ‘HET WACHTEN IS OP EEN GO VAN DE REGERING’

Melbuul’ndagen gaan door, mits…

Het bestuur van de Melbuul’ndagen heeft de knoop doorgehakt. Als het aan hen ligt gaat het vijf dagen durende dorpsfeest in het laatste weekend van augustus door. Er is goede hoop dat het lopende vaccinatieprogramma dit dan mogelijk maakt. Met dit in het achterhoofd worden nu alle festiviteiten zo goed mogelijk voorbereid zodat na de zomervakantie in Borne het eerste grote feest sinds 1,5 jaar gehouden kan worden.

 

Uiteraard blijft het spannend of de Melbuul’ndagen definitief door kunnen gaan, maar aan de organisatie zal het niet liggen. Het bestuur is druk in gesprek met de gemeente om alle vergunningen rond te krijgen, de clusters voor de verschillende activiteiten hebben de eerste gave concepten al klaarliggen en de inschrijvingen voor de braderie zijn geopend.

 

‘We kunnen niet langer wachten’

Voorzitter Patrick Mollink: “We hopen van harte dat we er het laatste weekend van augustus weer vol tegenaan kunnen. Hoewel we nog niet zeker weten of we een go krijgen vanuit de regering, kunnen we niet langer wachten met het starten van de nodige voorbereidingen. En dat willen we ook niet, want de bereidheid onder de vrijwilligers en de energie die daarbij vrijkomt is groot. Wel houden we er rekening mee dat er in vergelijking met de laatste Melbuul’ndagen in 2019 een aantal aanpassingen zullen moeten worden doorgevoerd als gevolg van de huidige situatie. Als bestuur hebben we uitgesproken dat de festiviteiten een dusdanige omvang moeten hebben dat we er voor alle doelgroepen een echt feest van kunnen maken. Uiteraard zal er ook voor gezorgd worden dat de veiligheid van de bezoekers zo goed mogelijk gewaarborgd wordt.”

 

De belangrijkste doelen van de Melbuul’ndagen 2021 zijn verbinding en beweging. Patrick: “Iedereen weet dat vooral jongeren reikhalzend uitkijken naar een fantastisch evenement, daarom willen we vooral voor deze doelgroep extra activiteiten opzetten naast het reeds bestaande programma. Dit gebeurt in nauw overleg met de gemeente Borne en zijn er gesprekken gaande met instanties als FC Noaber, de BLOS, Borne Sport en het platform Jong van BorneBoeit. De Melbuul’ndagen wil deze partijen bij elkaar brengen om er samen iets speciaals van te maken”.

 

Andere bronnen van inkomsten

Normaal gesproken worden de Melbuul’ndagen voor een groot deel mogelijk gemaakt doordat lokale ondernemers het evenement sponsoren. Een aantal van hen heeft het onder de huidige bijzondere omstandigheden financieel lastig. Patrick: “Wij willen deze ondernemers dan ook ontzien en bedrijven die wél goed gedraaid hebben vragen om ons wel te sponsoren. Daarnaast doen wij een beroep op de Bornse bevolking om ook financieel bij te dragen. Hoe dat precies in zijn werk gaat is nog een verrassing. Een aantal mensen is op dit moment keihard bezig met de uitwerking van de plannen, zeer binnenkort zal dit bij iedereen in Borne onder de aandacht gebracht worden. De insteek is dat we samen de Melbuul’ndagen in 2021 financieel mogelijk gaan maken.”

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
T Huiskes — 25 mei 2021
Ik hoop van harte dat deze dagen dit jaar doorgaan maar gezien het feit dat de Pinksterbruidjes dit jaar nog overslaan - en ook het feit dat er duidelijk minder mensen hierbij aanwezig zijn dan bij de Melbuul'n dagen, dan weet ik het nog zo net niet.

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024

(Snoei)hout brengen voor paasvuur

Zondagavond 31 maart, Eerste paasdag, zal er om 20.30 uur weer een paasvuur worden ontstoken aan...
17-03-2024

Blřf opnieuw naar Hertme

Het is niet voor het eerst en ongetwijfeld ook niet voor het laatst… Bløf komt...
13-03-2024

Racoon terug in Hertme

Het is alweer enkele jaren geleden dat Racoon optrad in het Hertmese Openluchttheater. Maar op...
07-03-2024