Charlotte vraagt en krijgt haar zebrapad
8-JARIGE BEKLAAGT ZICH BIJ BURGEMEESTERONVEILIGE OVERSTEEK OP ROTONDE WITTE HUIS

Charlotte vraagt en krijgt haar zebrapad

Als burgemeester Jan Pierik begin 2020 aankondigt een kennismakingstour door Borne te willen maken, krijgt hij ook een berichtje van Charlotte Evers. De dan 6-jarige vraagt de kersverse burgervader eens naar de Bornerbroeksestraat te komen, waar ze sinds kort woont. ‘Mijn vriendje van school gaat binnenkort bij mij in de buurt wonen, maar ik weet niet goed hoe ik veilig kan oversteken bij de rotonde als ik dan naar ‘m toe wil’, schrijft ze.

 

Ook sluit ze alvast een zelfgemaakte tekening bij, waarop ze in blauwe viltstift de oplossing markeert: zebrapaden! Amper anderhalf jaar verder kan Charlotte haar geluk niet op: de witte strepen zijn vorige week getrokken.
 

Geanimeerd gesprek

De uitnodiging van Charlotte, die inmiddels in groep 4 zit van de Jan Ligthartschool, werd door de burgemeester loyaal opgepakt. In augustus gaat hij op bezoek bij Charlotte en haar mama Daniëlle om met eigen ogen te kunnen zien waar nu precies de schoen wringt. Het wordt een geanimeerd gesprek. “Eigenlijk vond ik het best spannend”, zegt ze, “maar het was een heel aardige meneer. Ik vroeg hem ook nog naar zijn lievelingseten en wat die burgemeestersketting eigenlijk betekende. Maar ik weet nu dat het een ambtsketen heet. Toen hij weer wegging beloofde hij te zullen nadenken over mijn vraag.”
 

Voetgangers meer faciliteren

Dat ‘nadenken’ van de burgemeester liep op dat moment gelijk op met het streven van de gemeente om voetgangers meer te faciliteren en zo te bewegen te voet naar het centrum te komen. In het verleden was er echter voor gekozen om - mede gezien de beperkte ruimte - de fietsers op de rotonde te plaatsen. De voetgangersoversteekplaatsen schoten er daardoor een beetje bij in. Het verzoek van Charlotte werd een mooie gelegenheid dus dit in versneld tempo alsnog goed te maken en een zo veilig mogelijke rotonde te realiseren.
 

Charlotte is er blij mee. “Ik ben er wel een beetje trots op dat het is gelukt”, zegt ze. “Het voelt ook een beetje als een verjaardagscadeautje, want deze maand ben ik jarig. En natuurlijk vind ik het fijn dat ik nu veilig bij Jurre, mijn vriendje, kan komen. Maar het is ook fijn voor al die andere en soms oudere mensen, dat ze nu veilig kunnen oversteken.” (AJ/BM)

 

Foto boven © Dirk de Graaf

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Vera — 14 mei 2021
Heel goed initiatief die nieuwe zebrapaden. Ik liep hier vaak langs met de kinderwagen en het oversteken voelde altijd wat onveilig. Dat is nu zeker veranderd!
Wim Geul — 14 mei 2021
Fijn dat de gemeente en met name onze burgemeester zich hiervoor hebben ingespannen. Zelf heb ik al veel eerder gepleit voor het verwijderen van die levensgevaarlijke gele bulten. Ik weet even niet hoe ik ze anders moet noemen. Men heeft er geen idee van hoeveel ongelukken en bijna ongelukken deze verschrikkelijk gevaarlijke, en m.i. onnodige obstakels, al hebben veroorzaakt en dat nog steeds doen. Nog niet zo lang geleden heeft een kennis van mij hier een bijna doodsmak gemaakt. Dat vormde voor mij de reden om dit nogmaals bij de gemeente onder de aandacht te brengen. Helaas nog zonder resultaat. Wellicht dat onze burgemeester hier opnieuw iets kan betekenen?
Martin Knuif — 14 mei 2021
Helemaal eens met Denk. Maar wel een prachtig initiatief van Charlotte en ook de actie van onze burgemeester. TOP.
Riet Kamp-Leushuis — 14 mei 2021
Mooi een veilige oversteekplaats , nu nog een bij de fontein in het centrum
van Borne ,ook zo?n onveilige oversteek voor iedereen !
Denk — 13 mei 2021
Op een druk kruispunt ook nog een aansluitend zebra is naar mijn mening niet overzichtelijker geworden als bestuurder. Na de rotonde op de rem voor een voetganger en dan de bestuurder die achter mij ook even nog die fietser voor wil blijven. Hmmmmm, tja. Misschien iets te kritisch, maar ik hou mijn hart vast.

 

 

Borns Bijtje voor Roelof-Jan Naaktgeboren

Roelof-Jan Naaktgeboren ontving dinsdagavond een Borns Bijtje uit handen van burgemeester Jan...
26-09-2023

Mantelzorgers kunnen overstappen naar Wijkracht

De dienstverlening van het failliete SIZ Twente (Stichting Informele Zorg) is per 1 augustus...
26-09-2023

Koopovereenkomst de Veste getekend

Gemeente Borne en ontwikkelaars hebben maandag 25 september een koop- en realisatieovereenkomst...
25-09-2023

Borns Bijtje voor Herman Mulder

Oud-wethouder Herman Mulder ontving zondag uit handen van burgemeester Jan Pierik een Borns...
24-09-2023

Hommeles bij D66 Borne

Al enige tijd zijn er wrijvingen tussen raadslid Ernst Janssen, die met één zetel...
24-09-2023

Wat is de opbrengst van de Bornse Dromen Dagen?

Van 25 mei tot 11 juni vonden de Bornse Dromen Dagen plaats. Een participatietraject in het...
21-09-2023