Volksfeesten Zenderen zijn springlevend
VOORZITTER BRYAN SONDER: ‘OOK ONLINE KUNNEN WE KNALLEN’

Volksfeesten Zenderen zijn springlevend

Voor het tweede achtereenvolgende jaar blijft het weiland aan de Lidwinaweg verstoken van de Volksfeesten Zenderen. Dat betekent dus geen party’s in de feesttent, geen schuimend volleybaltoernooi, noch een schuttersfeest. Maar stilzitten is voor de 12-koppige werkgroep wel het andere uiterste. En dus besloten ze kortgeleden dat de feesten hoe dan ook moesten doorgaan. Het alternatief is gevonden; zaterdag 3 juli wordt de dag waarop het allemaal staat te gebeuren.

 

Voorzitter Bryan Sonder en penningmeester Wiert Evers kunnen eigenlijk niet wachten tot het eenmaal zover is. De laatste Volksfeesten dateren immers al van 2019 en voor het jaar daarop hadden ze geweldige plannen in petto om het allemaal nóg spectaculairder, grootser en uitbundiger te maken. Maar ja… corona. “En ook dit jaar komt het weekend in juli nog wat te vroeg. Maar we zijn springlevend hoor, met ons twaalven zijn we bloedfanatiek, we vullen elkaar goed aan en zo ontstaan de mooiste dingen.”

 

Foute 500 Party op zaterdag 3 juli

De euforie bij de beide mannen ligt vooral bij de fonkelnieuwe Foute 500 Party op zaterdagavond. Een online bingo die live zal worden uitgezonden en wordt opgenomen in een Enschedese studio. “Dit wordt echt spektakel”, aldus een trotse Sonder. “Een drie uur durend programma met heel veel Nederlandstalige muziek, alle mogelijkheden voor interactie met de kijker en een grootse bingo die als rode draad door het programma loopt. Volgens Wiert zijn er prachtige prijzen te winnen, waaronder een LG 55’ smart-tv, een tuinkachel, een wijnproeverij en dinercheques. “De prijzenpot nadert inmiddels de drieduizend euro en het eind is nog niet in zicht”, zo weet hij. Naast de grote bingo kunnen de kijkers ook deelnemen aan een belspel en caviarace.

 

“We rekenen erop dat ruim 300 mensen in Zenderen aan de avond zullen deelnemen”, aldus Sonder. “Daarvoor is het nodig om vooraf een box te reserveren van 15 euro; een box voor twee personen kost 25 euro. Maar dan heb je ook wat!” zegt hij met een glinstering in de ogen. “En natuurlijk zorgen we ervoor dat de prijzen nog zoveel mogelijk tijdens de uitzending bij de voordeur worden afgeleverd.” De party begint zaterdagavond 3 juli om 20.00 uur, tenzij Oranje op dat moment op het veld staat. In dat geval begint het spektakel direct na het laatste fluitsignaal. De boxen (én extra bingokaarten à 10 euro) zijn te bestellen via volksfeestenzenderen@gmail.com en 06-5729 6750.

 

Fotopuzzeltocht voor de jeugd

Ook de jeugdige Zenderenaren worden dit jaar niet vergeten. Zaterdagmorgen om 10.00 uur start namelijk de traditionele fotopuzzeltocht voor de jeugd. De wandeling voert door het dorp en een stukje buitengebied en voor de winnaars ligt er een aantal leuke prijzen in het verschiet. Aanmelden voor deelname kan via volksfeestenzenderen@gmail.com en 06-5098 7286.

 

Opkikkers voor ‘Zenderenaren die het verdienen’

Helemaal nieuw ten slotte zijn de zogenaamde Opkikkers, speciaal in het leven geroepen om mede-Zenderenaren een hart onder de riem te steken. Evers: “Er zijn heel veel mensen, niet alleen ouderen, die gewoon een beroerde tijd hebben gehad door corona. Met een lekkernijpakket, dat is samengesteld door De Zuivelhoeve, willen wij hen op de vrijdag voorafgaande aan de Volksfeesten gaan verrassen. Opkikkers à 10 euro zijn te bestellen via volksfeestenzenderen@gmail.com en 06-5729 6750, onder vermelding van naam en adres van de gever en ontvanger, aangevuld met de eventuele persoonlijke boodschap en wij zorgen er dan voor dat het keurig wordt aangereikt.” (AJ/BM)

 

Op de foto in de studio van links naar rechts: Bryan Sonder, Jinke Mulder en Ramon van Os

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

 

 

Melbuul’ndagen gaan toch niet door

De Melbuul’ndagen gaan deze zomer tóch niet door. Dat heeft de organisatie deze...
17-06-2021

Hollandse Nieuwe smaakt ook zo weer uitmuntend

‘Samen het glas heffen in het prille zomerzonnetje met lekkere hapjes en verse haring....
17-06-2021

Rondleidingen Oud Borne weer mogelijk

De gidsen van Oud Borne staan vanaf maandag 21 juni 2021 weer startklaar om belangstellenden...
15-06-2021

Jubilerende Doldraejers gooien roer om

Op het oog lijken het stille tijden voor de carnavalsverenigingen. Corona gooide immers alle...
11-06-2021

Pinksterbruidjes, levende folklore in Borne

Pinksteren wordt gevierd op de zevende zondag na Pasen, 10 dagen na Hemelvaartsdag. In de...
23-05-2021

Vrijheidsvlag helpt noodlijdende ondernemers

Aan de verkoop, in april en mei, van de vrijheidsvlaggen van Borne, Hertme en Zenderen werd de...
12-05-2021