Hollandse Nieuwe smaakt ook zo weer uitmuntend
BESTUUR BORNSE HARING PARTY VERRAST VASTE GASTEN MET EEN THUISPAKKET

Hollandse Nieuwe smaakt ook zo weer uitmuntend

‘Samen het glas heffen in het prille zomerzonnetje met lekkere hapjes en verse haring. Gezellig samenzijn, bijpraten en ook nog eens bijdragen aan het goede doel. We zijn er allemaal aan toe!’, zo begint het bestuur van de Bornse Haring Party haar uitnodiging aan de vaste gasten van het jaarlijkse evenement in juni. Maar ja… net als vorig jaar kan het ook dit keer allemaal nog niet doorgaan. Daarom staat het bestuur vanmiddag met een heuse haringkar voor de ingang van restaurant Dorset om de genodigden toch te verrassen en te verblijden met een thuispakket.
 

Het is immers de week van de Hollandse Nieuwe en die kan natuurlijk ook in Borne niet zomaar ongemerkt voorbijgaan. Het jaarlijkse evenement, waarop vele duizenden euro’s bij elkaar worden gesprokkeld voor enkele goede doelen, zou vorig jaar eigenlijk al voor het eerst worden gehouden in het Openluchttheater Hertme. Maar ook toen was corona de spelbreker. “Heel jammer”, aldus secretaris John Mentink, “maar we blijven lachen hoor en laten ons niet uit het veld slaan. We zijn nu al bezig voor volgend jaar en reken er maar op dat het een onvergetelijke editie zal worden.”
 

‘Haring moet nu eenmaal zwemmen’

Voorzitter Henk Oosterveld kan het alleen maar beamen. “De Haring Party is een blijvertje en het is gewoon leuk dat we onze trouwe gasten vandaag toch nog even blij kunnen maken.” Daartoe heeft hij samen met de andere leden van het bestuur ruim 500 haringen ingeslagen die in setjes van vier en samen met een buikflesje Oude Tukker jenever (“Haring moet nu eenmaal zwemmen hè”, aldus Oosterveld) en de onvermijdelijke uitjes worden uitgedeeld.
 

Het is al vóór 16.00 uur dat de eerste haringhapper op de parkeerplaats staat te wachten totdat het bestuur, voor deze gelegenheid in het oranje gestoken, naar buiten komt om de uitdeling te starten. Even later komt de stroom lekkerbekken op gang. Voor iedereen is er een praatje en natuurlijk wordt er vooruitgeblikt op de wedstrijd van vanavond. Rond 19.00 uur hopen de heren ‘uitverkocht’ te zijn. En ongetwijfeld zal er in menig huiskamer de haring dus een onlosmakelijk onderdeel vormen van een hopelijk vreugdevolle voetbalavond. (AJ/BM)
 

Op de bovenste foto het bestuur: van links naar rechts Dennis Wilt, John Mentink, Jan Groothuys, Jorn Oosterveld en Henk Oosterveld

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Sint kan in Borne veilig ‘doorstromen’

Nog ruim drie weken en dan zet de Goedheiligman weer voet aan wal in ons land. Maar wat gebeurt...
21-10-2021

Wientje werpt haar schaduw vooruit

Het duurt weliswaar nog twee weken, maar zaterdag was er ontegenzeggelijk al iets van het...
17-10-2021

Foxycreek Brewers en Verjaardagsbox winnaars

Dinsdagavond kwamen drie van de bijna tachtig teams die deelnamen aan de Slag om Borne nog...
28-09-2021

Kareltje zet dorp op z’n kop

Vooraf werd de Slag om Borne, een dorpsspel dat het midden zou houden tussen een pubquiz, een...
19-09-2021

Slag om Borne in startblokken

‘Dappere broeders en zusters van Borne. Heldhaftige vrouwen en mannen van het goede leven....
02-09-2021

Belevingstheater verplaatst naar 2 april 2022

Op 3 april 2020 was het precies 75 jaar geleden dat Borne werd bevrijd. Het zou groots worden...
30-08-2021