Hollandse Nieuwe smaakt ook zo weer uitmuntend
BESTUUR BORNSE HARING PARTY VERRAST VASTE GASTEN MET EEN THUISPAKKET

Hollandse Nieuwe smaakt ook zo weer uitmuntend

‘Samen het glas heffen in het prille zomerzonnetje met lekkere hapjes en verse haring. Gezellig samenzijn, bijpraten en ook nog eens bijdragen aan het goede doel. We zijn er allemaal aan toe!’, zo begint het bestuur van de Bornse Haring Party haar uitnodiging aan de vaste gasten van het jaarlijkse evenement in juni. Maar ja… net als vorig jaar kan het ook dit keer allemaal nog niet doorgaan. Daarom staat het bestuur vanmiddag met een heuse haringkar voor de ingang van restaurant Dorset om de genodigden toch te verrassen en te verblijden met een thuispakket.
 

Het is immers de week van de Hollandse Nieuwe en die kan natuurlijk ook in Borne niet zomaar ongemerkt voorbijgaan. Het jaarlijkse evenement, waarop vele duizenden euro’s bij elkaar worden gesprokkeld voor enkele goede doelen, zou vorig jaar eigenlijk al voor het eerst worden gehouden in het Openluchttheater Hertme. Maar ook toen was corona de spelbreker. “Heel jammer”, aldus secretaris John Mentink, “maar we blijven lachen hoor en laten ons niet uit het veld slaan. We zijn nu al bezig voor volgend jaar en reken er maar op dat het een onvergetelijke editie zal worden.”
 

‘Haring moet nu eenmaal zwemmen’

Voorzitter Henk Oosterveld kan het alleen maar beamen. “De Haring Party is een blijvertje en het is gewoon leuk dat we onze trouwe gasten vandaag toch nog even blij kunnen maken.” Daartoe heeft hij samen met de andere leden van het bestuur ruim 500 haringen ingeslagen die in setjes van vier en samen met een buikflesje Oude Tukker jenever (“Haring moet nu eenmaal zwemmen hè”, aldus Oosterveld) en de onvermijdelijke uitjes worden uitgedeeld.
 

Het is al vóór 16.00 uur dat de eerste haringhapper op de parkeerplaats staat te wachten totdat het bestuur, voor deze gelegenheid in het oranje gestoken, naar buiten komt om de uitdeling te starten. Even later komt de stroom lekkerbekken op gang. Voor iedereen is er een praatje en natuurlijk wordt er vooruitgeblikt op de wedstrijd van vanavond. Rond 19.00 uur hopen de heren ‘uitverkocht’ te zijn. En ongetwijfeld zal er in menig huiskamer de haring dus een onlosmakelijk onderdeel vormen van een hopelijk vreugdevolle voetbalavond. (AJ/BM)
 

Op de bovenste foto het bestuur: van links naar rechts Dennis Wilt, John Mentink, Jan Groothuys, Jorn Oosterveld en Henk Oosterveld

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Jeu de boules competitie gaat niet door

Aanstaande zaterdag zou de Bornse Boules Battle plaatvinden, een competitie voor teams in...
15-07-2021

Typhoon sluit concertcyclus Hertme af

Na Rolf Sanchez en Maan was het vrijdagavond de beurt aan Typhoon om de muziekliefhebbers in...
10-07-2021

Welk team wint de Boules Battle?

De jeu de boules baan aan het Dorsetplein ligt er al enkele weken. Nu nog redelijk stil en...
06-07-2021

Zomers vermaak tijdens koopzondag

Alle remmen los, dat was zondagmiddag nog een brug te ver tijdens de koopzondag in Borne. Veel...
27-06-2021

Melbuul’ndagen gaan toch niet door

De Melbuul’ndagen gaan deze zomer tóch niet door. Dat heeft de organisatie deze...
17-06-2021

Rondleidingen Oud Borne weer mogelijk

De gidsen van Oud Borne staan vanaf maandag 21 juni 2021 weer startklaar om belangstellenden...
15-06-2021