Melbuul’ndagen gaan toch niet door
RONDE VAN BORNE OOK GECANCELLED, RUN BIKE RUN GAAT WEL DOOR

Melbuul’ndagen gaan toch niet door

De Melbuul’ndagen gaan deze zomer tóch niet door. Dat heeft de organisatie deze week helaas moeten besluiten. Een paar weken geleden zag de situatie er nog rooskleurig uit. De coronacijfers lieten een duidelijke dalende trend zien. Reden voor de organisatie om met het dorp te delen dat de kans groot was dat de Melbuul’ndagen door zouden gaan. De organisatie is dan ook teleurgesteld om nu te moeten melden dat dit toch niet het geval zal zijn.

 

Voorzitter Patrick Mollink: “Dit besluit is genomen op basis van een aantal factoren. De Melbuul’ndagen zijn een feest van openheid en vrije toegang, iedereen moet hier wat ons betreft spontaan aan deel kunnen nemen. Volgens het huidige stappenplan naar heropening zal de 1,5 meter samenleving op z’n vroegst in september worden opgeheven. Deze afstand kunnen wij bij een open dorpsfeest niet waarborgen. Daar komt bij dat we de vergunningaanvraag twaalf weken tevoren definitief in moeten dienen en we nu niet kunnen bepalen hoe de situatie er eind augustus uitziet. Ook is het op basis van de huidige situatie voor de organisatie te risicovol om grote financiële verplichtingen aan te gaan”.
 

Ronde van Borne, Run Bike Run

Dit besluit is genomen nadat er intensief overleg is gevoerd met de gemeente Borne en organisaties van vergelijkbare evenementen in Twente. Wat tevens vast staat is dat het wielerevenement Ronde van Borne definitief niet doorgaat maar dat de Run Bike Run gezien de huidige situatie in het laatste weekend van augustus waarschijnlijk wel door kan gaan.

 

Daarnaast is Stichting Melbuul’ndagen bezig om te kijken hoe zij binnen de dan geldende regels partijen kan ondersteunen om toch tot een leuke afsluiting van de zomer in Borne te komen. Via social media en pers zullen de inwoners van Borne op de hoogte gehouden worden van nieuwe ontwikkelingen.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Gezond Verstand — 26 jun 2021
Sinds wanneer begint en eindigt alles in Nederland bij de IC? Deze autistische tunnelvisie heeft ongelooflijke schade aangericht, economisch, sociaal en psychologisch. Die hele volksgezondheid sector kost ons allemaal miljarden, zit volgeplempt met managers, mediators, intercedenten, coördinatoren en hoe het management talent verder ook heet. En bij de eerste management uitdaging die ze krijgen zakken ze keihard door het ijs. Hier zou je in het bedrijfsleven niet mee wegkomen.
Nick — 22 jun 2021
Gerben en Rudie, jullie zijn volgend jaar vrijwillig vrijwilliger neem ik aan! Top dat jullie je op deze manier aanmelden! Mochten jullie overigens een dagje willen meelopen op de Corona afdeling/IC dan zijn jullie van harte welkom!!
Nick — 22 jun 2021
Goed maar lastig besluit. Diegene die dit niet snapt is, wat mij betreft, behoorlijk kortzichtig. De pandemie is dan zeker nog niet onder controle en diegene die dat niet snapt zal eens een dagje moeten meelopen op de IC om te bekijken wat de gevolgen zijn van deze pandemie! Jammer, vrijwilligers, maar we maken er hopelijk volgend jaar een groot feest van!! RESPECT!
T Huiskes — 21 jun 2021
Een verstandig besluit genomen door iedereen!
Op naar 2022! Dan gaat t zeker wel lukken!
Gerben Gerk — 19 jun 2021
Goed en wijs besluit van de organisatie.
Karin — 18 jun 2021
Gerben en Rudie hebben geen idee hoeveel er komt kijken om een dergelijke happening voor heel Borne veilig, verantwoord en financieel rendabel te organiseren. Petje af voor de vrijwilligers die wel hun nek hebben uitgestoken om alle mogelijkheden te bekijken en voorbereidingen te treffen om wel een dergelijk feest te organiseren en de moed hebben gehad om het toch af te moeten gelasten.
Frans Spekschate — 18 jun 2021
Nee we hebben mensen nodig van het kaliber Rudie en Gerben. Wat Corona, gewoon feesten. Pech als je ziek wordt. IC geen probleem. We zijn een land geworden van egoïsten, als IK het maar leuk heb, verder boeit niet. Laten we eens rekening met elkaar houden. Deze beslissing is absoluut niet lichtzinnig genomen.
Gerben — 18 jun 2021
Jammer en zeker niet nodig.
Als we met elkaar zo denken dan kun je nooit wat organiseren.
Rudie — 17 jun 2021
Gewoon weg belachelijk

Afrika in Hertme: ‘Het blijft gewoon iets...

Rond 00.30 uur zaterdagnacht sloot Mokoomba uit Zimbabwe de eerste dag van het Afrika Festival...
03-07-2022

Een Afrika Festival uit het boekje

Jong en oud, de leeftijd maakt niets uit tijdens het Afrika Festival dat zaterdag rond de middag...
02-07-2022

Hertme wordt stilaan weer klein-Afrika

'Over anderhalf uur komen de gehaktballen'. Het is een veelgehoorde kreet woensdagavond...
29-06-2022

Honderden toeterende trucks

Na twee jaar stilte was het dan toch weer mogelijk: de jaarlijkse TruckRun. Meer dan 400...
18-06-2022

Sprankelende party levert 20.000 euro op

De Bornse Haring Party is niet de enige in de regio. Maar wel een heel bijzondere. En dat werd...
16-06-2022

De Pinksterbruidjes dansen weer

“Wat zien jullie er allemaal prachtig uit,” aldus Marleen Platvoet in haar...
05-06-2022