Jongeren spuien ideeën over skatebaan
22-06-2021
SKATERS EN HANGJONGEREN WILLEN ER SAMEN IETS MOOIS VAN MAKEN

Jongeren spuien ideeën over skatebaan

Op initiatief van Dennis Meenhuijs van het jongerenwerk (onderdeel van Wijkracht) in Borne kwamen dinsdagavond 14 jongeren bij elkaar in het Kulturhus. Doel van het uurtje samenzijn was om met elkaar eens na te denken over de skatebaan aan de Azelosestraat. Kortgeleden werden er na aanhoudende klachten weliswaar enkele bankjes en extra prullenbakken geplaatst (zie bovenste foto), maar een ideale verblijfplek is het volgens hen nog steeds niet. Alle reden dus om met elkaar eens te brainstormen en vervolgens met enkele veel voorkomende suggesties onder de arm binnenkort naar wethouder Martin Velten te stappen.

 

Weggestuurd

De 14 jongens en meiden, zowel skaters als hangjongeren, wisten er wel raad mee. Voor de hangjongeren is het namelijk niet gemakkelijk hun dagelijks vermaak in Borne te vinden. Als ze ergens samenkomen worden ze in de regel weer weggestuurd om mogelijke overlast te voorkomen. De enige plek waar het wél allemaal is geoorloofd, is dus de skatebaan. Maar ja… daar lopen ze de skaters weer voor de voeten. En dus vlogen dinsdagavond de ideeën al snel over tafel om het voor hen allen daar ietwat plezieriger te maken.

 

Zo werd de suggestie geopperd er een zeecontainer en/of overkapping te plaatsen. Het zou bovendien een goede plek zijn om enkele bezems te stallen bijvoorbeeld waarmee ze de baan schoon kunnen houden. Ook een drinkwaterpomp zou geen overbodige luxe zijn, evenals een goed werkende verlichting tijdens de donkere uurtjes. Zelf zouden de jongeren het bovendien een aanbeveling vinden als er minimaal twee keer per week bezoek zou komen van de handhavers om op deze wijze ‘de lijntjes kort te houden’.

 

Helemaal chill

Om hun verblijf verder te veraangenamen werd ook met enige regelmaat de suggestie van enkele picknickbanken gedaan, “zodat onze troep niet direct op de grond belandt”. En als er dan bij die banken ook nog eens een sigarettenpaal voor de peuken zou kunnen worden geplaatst, dan was het helemaal chill. Een ander idee was het opleuken van de half-pipe met graffiti. “Helemaal goed”, aldus een van de skaters, “maar dan aan de zijkant of achterkant, anders wordt de baan veel te stroef.”

 

Een laatste opmerkelijke suggestie was het plaatsen van een wifi-paal. Wellicht zou het zelfs een wifiversterker kunnen zijn die gebruik maakt van het naburige NEO-netwerk. “Als tegenprestatie bieden we de club dan bijvoorbeeld één keer per jaar aan haar te helpen bij bijvoorbeeld een schoonmaakdag.”

 

Deze en andere suggesties werden door de voltallige groep met applaus ontvangen. En zo vloog het uurtje om. Warme pizzapunten vormden ten slotte hun voorlopige beloning. Maar de echte winst hopen ze binnenkort te pakken als vijf van hen samen met Dennis naar de wethouder gaan om de ideeën voor te leggen. En o ja, duur hoeft het allemaal niet te zijn, “want er is overal genoeg gratis materiaal te krijgen waarmee we wat kunnen”, zo besloot Sem, een van de jongeren. (BM)

 

Zie ook ons eerdere bericht 'Skaten en chillen op zondagmiddag'

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Karin — 23 jun 2021
Mooi artikel, mooie ideeen van de jongeren. Alleen beetje jammer van de (negatieve) term ‘hang’jongeren als jongeren gewoon op een bankje zitten te chillen ;-)
Karin Scholten — 23 jun 2021
Good job!

Brandweer haalt hovenier uit de boom

Met enige regelmaat rukt de brandweer uit om een kat uit een boom te halen. Gesneden koek voor...
28-03-2023

87-jarige Francien: ‘Dit is toch gewoon leuk?!’

Op haar zestigste trok ze al naar Borne, maar het duurde tot 2018 voor ze zich aanmeldde als lid...
26-03-2023

Petitie ‘Tichelkampweg’ tegen flexwoningen

Terwijl enkele jochies een balletje trappen op het speelveld aan de Tichelkampweg scharen enkele...
23-03-2023

Geef je mening over deelvervoer

Heeft u geen idee wat een deelauto is? Of zit u juist elke dag op een deelscooter? Het maakt...
21-03-2023

Blijgevig Borne voldaan in de ruststand

Wat medio november vorig jaar begon als een spontaan kortdurend initiatief om via een...
21-03-2023

Jeugd op expeditie met Dennis

Op 22 maart 2023 komt Dennis Wilt naar het Kulturhus, de Bijenkorf, in Borne om met de jeugd op...
19-03-2023