Open dagen Floralia opnieuw in aangepaste vorm
OP 11 en 12 SEPTEMBER

Open dagen Floralia opnieuw in aangepaste vorm

De jaarlijkse open dagen van bloemenvereniging Floralia vinden plaats op 11 en 12 september, maar opnieuw in afgeslankte vorm vanwege corona. Dat betekent dat er ook dit jaar geen uitgebreide markt met streekproducten en demonstraties van ambachten zal zijn. Maar er blijft voldoende om van te genieten, niet in de laatste plaats van het indrukwekkende assortiment dahlia’s, waar liefhebbers uit alle windstreken bij watertanden en waarvan de knollen te koop zijn.

 

Prachtige snijbloemen zijn er eveneens in overvloed, waarvan een mooi gemengd boeket samengesteld kan worden. Ter plaatse laten de dames van de vereniging zien wat ze in huis hebben op het gebied van de kunst van het bloemschikken. En verder is er een stand met de eigen houtproducten, zoals nestkastjes, vogelhuisjes en voederkastjes in diverse uitvoeringen, en is er een presentatie van de zelfgekweekte kalebassen en pompoenen in allerlei vormen en maten.

 

1,5 meter

De keuken is de gehele dag geopend en daar wordt koffie, al dan niet met een plakje cake, geserveerd. Voor de kinderen is er een glaasje limonade. Bij mooi weer kan dat geconsumeerd worden op het terras. Zowel het bezichtigen van de tuin als het vertoeven op het terras zal in goede banen worden geleid met inachtneming van de 1,5 meter regel. Ondanks het wat natte zomerweer, dat lang niet voor alle planten gunstig is, schijnt de tuin er prachtig bij te staan. Floralia is in ieder geval bijzonder trots op het resultaat en laat dit graag zien aan belangstellenden.
 

De tuin aan de Twickelerblokweg 8 is op 11 en 12 september geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Parkeergelegenheid is er op de carpoolplaats van Borne-West en voor fietsers bij de toegang vanaf de Twickelerblokweg.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Geen ijsbaan in december

Op vrijdag 10 december zou de ijsbaan in Borne weer worden geopend om tot en met 1 januari in...
26-11-2021

De bloazers starten weer

Het is traditie in Borne. Vanaf de eerste zondag in de Advent laten de Boornse...
24-11-2021

Kerstmis in Oud Borne afgelast

Het evenement ‘Beleef Kerstmis in Oud Borne’, dat op 11 december zou plaatsvinden,...
17-11-2021

Warm bad voor Sint in Borne

Goed en wel nadat de Goedheiligman via het Sinterklaasjournaal officieel in Nederland was...
13-11-2021

Hij komt, de lieve goede Sint!

We zingen het elk jaar weer, maar dit keer is het ook echt zo. Nadat ‘ie de intocht van...
12-11-2021

Toet’nbloazers hebben nu échte bloazers

Zo’n tweeëneenhalf jaar geleden opperde Herman Ellenbroek het idee om bij gelegenheid...
11-11-2021