Bornse Finale proeft als een nieuw begin
MINI-MELBUUL’NDAGEN VOORZIEN IN UIT-BEHOEFTE

Bornse Finale proeft als een nieuw begin

Eigenlijk zou het vandaag en morgen het weekend zijn van de Melbuul’ndagen. In een bruisend dorpscentrum, waar van alles te beleven valt. Waar het gezellig is om langs de kraampjes te slenteren, waar hardlopers bijna zonder onderbreken passeren om een goede klassering in de RunBikeRun te behalen en waar je bijkans moet vechten om een vrije terrasstoel te bemachtigen. Maar net zoals vorig jaar loopt het ook dit keer allemaal wat anders.
 

Zomerfinale voor de jeugd

Toch is het zaterdagmiddag lekker druk. De regen is opgehouden en menigeen wil er even uit om de Bornse Zomerfinale mee te maken. Een Zomerfinale die in eerste instantie is bedoeld voor de jeugd tot en met 18 jaar. Bij hen speelt corona immers een ondergeschikte rol en dus kunnen zij twee dagen lang helemaal los op het Rheineplein en De Koem. De kleinsten laten zich weer lekker schminken en genieten van een goochelaar en ballonnenclown, terwijl de oudere jeugd zich vermaakt met het lasergamen en racen in een simulator.
 

Maar ook elders in het centrum is ‘het nieuwe begin’ merkbaar. Zo speelde vrijdagavond de Goorse band Premium al op het Dorsetplein en is het zaterdagmiddag de beurt aan Double6. Passanten en terrasbezoekers genieten er met volle teugen van. De reuring is terug. Ook in de aangrenzende winkelstraten is de revival zichtbaar. De uitstallingen buiten, die een voorloper zijn van de grote Kraampjesmarkt op zondag, mogen zich verheugen in een stevige belangstelling. Kortom, de mini-Melbuul’ndagen die eigenlijk dit jaar geen Melbuul’ndagen zijn, voorzien uitstekend in de uit-behoefte van velen.
 

Kraampjesmarkt op zondag met Hospice en IJsbaan Borne

En als de weergoden een beetje meewerken, zal het morgen waarschijnlijk niet anders zijn. Want ook dan komt de jeugd op beide pleinen weer aan haar trekken met bijvoorbeeld djembee workshops, optredens en workshops van Danceworkx en een giga-stormbaan. Bovendien draait de kermis dan haar derde dag en begint om 12.00 uur de koopzondag met Kraampjesmarkt. Opvallende deelnemers daaraan zijn het toekomstige Hospice Borne, dat inwoners van Borne vraagt haar steentje bij te dragen aan de realisering ervan, alsook de IJsbaan Borne die met haar mascotte Yeti een soortgelijk appel doet om de komende winter weer velen van de bevroren piste te kunnen laten genieten. (RH/AJ/BM)

 

Bornse Zomerfinale zaterdag

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Slag om Borne in startblokken

‘Dappere broeders en zusters van Borne. Heldhaftige vrouwen en mannen van het goede leven....
02-09-2021

Belevingstheater verplaatst naar 2 april 2022

Op 3 april 2020 was het precies 75 jaar geleden dat Borne werd bevrijd. Het zou groots worden...
30-08-2021

Gezelligheid troef in dorpscentrum

Ook vandaag was het, ondanks de soms miezerige regen, weer plezierig toeven in het dorpscentrum...
29-08-2021

Kermis ‘doet het lekker’ in Borne

Een eerste, heel voorzichtige, conclusie wil de exploitant van Tropicana, het bulldozerspel op...
28-08-2021

Kermis luidt ‘zomerfinale’ in

Donderdagmorgen is op de Bolkshoek een begin gemaakt met de opbouw van de jaarlijkse kermis in...
26-08-2021

Open dagen Floralia opnieuw in aangepaste vorm

De jaarlijkse open dagen van bloemenvereniging Floralia vinden plaats op 11 en 12 september,...
17-08-2021