Ex-Prinsen herstellen Belevingstuin
02-10-2021
TOET’NBLOAZERS SCHIETEN TE HULP NA ZINLOOS VANDALISME

Ex-Prinsen herstellen Belevingstuin

Terwijl de kippen kakelen en de geiten blaten werken zich zaterdagmiddag maar liefst 16 ex-Prinsen van De Toet’nbloazers in het zweet. Dat doen ze in de Belevingstuin bij Het Dijkhuis, waar ze de borderranden herstellen, met zwerfkeien slepen, paaltjes slaan en deze bespannen met gaas. Hun opdrachtgever is Herman Ellenbroek, ook ex-Prins en initiatiefnemer/projectleider van het dierenparkje dat vorig jaar na een grondige renovatie tot Belevingstuin werd omgedoopt. “Het móest gewoon”, zegt hij, “de laatste tijd scheuren ze hier ’s avonds gewoon met auto’s, scooters en brommers over de paden.”
 

Het gevolg van die misdragingen is zichtbaar. De kunststof borderranden zijns deel afgebroken en op meerdere plekken vormen bandensporen nog de stille getuigen van ‘het stoere gedrag’. De hoogste tijd dus om de schade met vereende krachten te herstellen en wie kunnen dit beter dan de exen van De Toet’nbloazers? Zij waren het immers die ooit ook voor de aanleg van het parkje zorgden.
 

Solliciteren bij De Keiensleppers

De uitvoerende ex-Prinsen laten zich er nog niet over uit. Ze mopperen gewoon, dollen met elkaar en zien uit naar de barbecue die hen over enkele uurtjes in het vooruitzicht is gesteld. “Tja, het moet allemaal wel in balans zijn”, verzucht Rick Sanders die de gaten op de wandelpaden weer met zand en grind staat bij te vullen.

 

Ondertussen hebben Theo Lassche en Peter Korf elkaar gevonden op een bankje, buiten het zicht van de rest. “We zijn kapot”, roepen ze. “Inmiddels hebben we al twaalf zwerfkeien op plekken gelegd die een vrije doorgang van auto’s moeten voorkomen. “Man, wát een werk. We kunnen wel solliciteren bij de Keiensleppers in Haaksbergen…” Een bulderende lach besluit hun gebrom.
 

Enkele uurtjes verder is de klus geklaard. Herman Ellenbroek is weer een tevreden man. “Dit is de eerste keer dat we dit nu doen, maar eigenlijk vind ik dat we het onderhoud jaarlijks moeten oppakken. Ik zie het ook als een morele plicht voor een carnavalsvereniging. We hebben immers ook een maatschappelijke taak”, zegt hij op serieuze toon. “Maar bovenal is het natuurlijk van de zotte dat er mensen rondlopen die er plezier aan beleven om hier de zaken van een ander kapot te maken.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Redlum — 02 okt 2021
Heel apart dat deze Old timers op de zaterdagmiddag nog zoveel werk verzetten, hulde 🍺🍺🍺🍺
Joke Wegman-Jacobs — 02 okt 2021
Goed bezig mannen?

Gr. Ex Leidster dansmarieke...
"Toet?nbloazers"

Borne zwaar teleurgesteld in houding Almelo

Het college van Almelo heeft kenbaar gemaakt geen medewerking te willen verlenen aan het...
13-10-2021

Raad verbaasd over aankoop Rode Kruisgebouw

Blijkbaar is de gemeenteraad zo’n beetje in de volle breedte verbaasd over de procedure...
12-10-2021

10-minuten gesprekken met SP en D66

Over enkele maanden is het weer tijd om naar de stembus te gaan voor de...
11-10-2021

D66 stelt vragen over laadpalen en financiën

Middels zogenaamde artikel 39 vragen vraagt de fractie van D66 aandacht voor de hoeveelheid...
09-10-2021

‘Positief beeld’ meerjarenbegroting

Na jaren kommer en kwel lijkt Borne weer wat beter bij kas te raken. Een jubelstemming is er nog...
06-10-2021

Raad wil nog geen uitspraken doen over contract...

Op de agenda van de gemeenteraadsvergadering dinsdagavond de leverings- en...
05-10-2021