Ex-Prinsen herstellen Belevingstuin
02-10-2021
TOET’NBLOAZERS SCHIETEN TE HULP NA ZINLOOS VANDALISME

Ex-Prinsen herstellen Belevingstuin

Terwijl de kippen kakelen en de geiten blaten werken zich zaterdagmiddag maar liefst 16 ex-Prinsen van De Toet’nbloazers in het zweet. Dat doen ze in de Belevingstuin bij Het Dijkhuis, waar ze de borderranden herstellen, met zwerfkeien slepen, paaltjes slaan en deze bespannen met gaas. Hun opdrachtgever is Herman Ellenbroek, ook ex-Prins en initiatiefnemer/projectleider van het dierenparkje dat vorig jaar na een grondige renovatie tot Belevingstuin werd omgedoopt. “Het móest gewoon”, zegt hij, “de laatste tijd scheuren ze hier ’s avonds gewoon met auto’s, scooters en brommers over de paden.”
 

Het gevolg van die misdragingen is zichtbaar. De kunststof borderranden zijns deel afgebroken en op meerdere plekken vormen bandensporen nog de stille getuigen van ‘het stoere gedrag’. De hoogste tijd dus om de schade met vereende krachten te herstellen en wie kunnen dit beter dan de exen van De Toet’nbloazers? Zij waren het immers die ooit ook voor de aanleg van het parkje zorgden.
 

Solliciteren bij De Keiensleppers

De uitvoerende ex-Prinsen laten zich er nog niet over uit. Ze mopperen gewoon, dollen met elkaar en zien uit naar de barbecue die hen over enkele uurtjes in het vooruitzicht is gesteld. “Tja, het moet allemaal wel in balans zijn”, verzucht Rick Sanders die de gaten op de wandelpaden weer met zand en grind staat bij te vullen.

 

Ondertussen hebben Theo Lassche en Peter Korf elkaar gevonden op een bankje, buiten het zicht van de rest. “We zijn kapot”, roepen ze. “Inmiddels hebben we al twaalf zwerfkeien op plekken gelegd die een vrije doorgang van auto’s moeten voorkomen. “Man, wát een werk. We kunnen wel solliciteren bij de Keiensleppers in Haaksbergen…” Een bulderende lach besluit hun gebrom.
 

Enkele uurtjes verder is de klus geklaard. Herman Ellenbroek is weer een tevreden man. “Dit is de eerste keer dat we dit nu doen, maar eigenlijk vind ik dat we het onderhoud jaarlijks moeten oppakken. Ik zie het ook als een morele plicht voor een carnavalsvereniging. We hebben immers ook een maatschappelijke taak”, zegt hij op serieuze toon. “Maar bovenal is het natuurlijk van de zotte dat er mensen rondlopen die er plezier aan beleven om hier de zaken van een ander kapot te maken.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Redlum — 02 okt 2021
Heel apart dat deze Old timers op de zaterdagmiddag nog zoveel werk verzetten, hulde 🍺🍺🍺🍺
Joke Wegman-Jacobs — 02 okt 2021
Goed bezig mannen?

Gr. Ex Leidster dansmarieke...
"Toet?nbloazers"

Arno Spekschoor wilde in oktober al ontslag nemen

In december liet wethouder Arno Spekschoor weten te stoppen als wethouder in Borne per 1 maart...
20-01-2022

Wob-stukken openbaar, toch veel onduidelijk

Als gevolg van het Wob-verzoek van Gemeenschapsbelangen (groot) Azelo is nu meer duidelijk over...
20-01-2022

Woeste gronden onder het azc

‘Het complex Maria Mediatrix is gelegen op voormalige woeste gronden’, staat te...
18-01-2022

D66 wil interpellatiedebat over financiën

Fractievoorzitter Ernst Janssen van D66 heeft onmiddellijk een interpellatiedebat aangevraagd,...
18-01-2022

COA benaderde burgemeester Jan Pierik al op 24...

Dinsdagavond besloot de gemeenteraad in meerderheid dat de twee geheime notities over het...
12-01-2022

Marja Zandjans lijsttrekker GrLi/PvdA

Tijdens de algemene ledenvergadering van de gecombineerde lijst van GroenLinks en de PvdA is...
12-01-2022