Wientje werpt haar schaduw vooruit
KINDVRIENDELIJKE HEKS INVITEERT 4- TOT 12-JARIGEN VOOR HALLOWEENFEEST IN HERTME

Wientje werpt haar schaduw vooruit

Het duurt weliswaar nog twee weken, maar zaterdag was er ontegenzeggelijk al iets van het komende Halloween te merken in Borne. Niemand minder dan Wientje, de tot leven gekomen heks én mascotte van het Openluchttheater, had haar bezemsteel in het centrum van het dorp geparkeerd om passanten opmerkzaam te maken op het Grote Griezelfeest dat op zaterdag 30 oktober in Hertme wordt gehouden.
 

Ruim 700 kinderen

Het is inmiddels alweer twee jaar geleden dat het Openluchttheater krioelde van de spoken, heksen en andere griezels. Ruim 700 kinderen tussen de vier en twaalf jaar vermaakten zich toen met het uitsnijden van pompoenen, het kijken naar roofvogels en het lopen van een ‘doodeng’ rondje in het schemerige spookbos. “Het was een succesformule”, aldus Pim Demmer van de organisatie. “Jammer dat we vorig jaar alle engs en engerds op zolder moesten laten.”
 

Die tegenvaller heeft de organisatie er echter niet van weerhouden het dit keer nog grootser, nog spannender en nog gevarieerder te willen maken. Demmer: “Dit jaar is het thema magie en tovenarij. Zo zal Alex Buijk, een tovenaar en illusionist, zijn opwachting maken en de kinderen meenemen in zijn wereld vol magie. Best een beetje spannend misschien, maar uitermate geschikt voor kinderen.” Verder ontbreken ook dit keer de pompoenen niet en zijn er diverse andere spel- en knutselactiviteiten voor de kinderen bedacht.
 

Spookbos voor griezel-ukkies

Het feest, dat om 16.30 uur begint en tot 21.00 uur zal duren, vindt in en rondom het theater plaats. Naast de tovenaar en illusionist zal ook Wientje in de schemer haar opwachting maken. Te midden van knetterende vuren, opdoemende rookwolken en flikkerende kaarsen zal ze een griezeldans opvoeren waarna ze alle kleine spookjes en griezel-ukkies meeneemt naar het spookbos om daar tal van andere engerds, waaronder vuurspuwers en mysterieuze figuren, tegen het lijf te lopen. Kaarten voor het Halloweenfeest in Hertme zijn te bestellen via de website van het Openluchttheater.
 

Een dag later, op zondag 31 oktober, wordt het overigens opnieuw spannend in Borne. Dan staat de koopzondag op het programma en ook tijdens die middag wemelt het in het dorp van engerds, griezels en andere figuren die zo kenmerkend zijn voor het Halloweenfeest. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Het circus komt terug naar Borne

De beroemde Duitse circusfamilie Bossle reist al jaren met haar succesvolle familiecircus door...
18-05-2022

Merel en Lotte zijn er weer bijna klaar voor

“Het leukste vinden wij dat we mogen dansen en zingen”, vertellen Merel (7) en Lotte...
10-05-2022

‘We’ll meet again’, hopen we

Bevrijdingsdag 2022 werd donderdagavond in Borne afgesloten met een massale en spontane...
05-05-2022

Belevingstheater op het witte doek

Ruim een maand geleden, op zaterdag 2 april, vond in Oud Borne het Belevingstheater plaats. Een...
05-05-2022

Borne herdenkt weer massaal

Na twee jaar verstoken te zijn geweest van een grootse viering van de Nationale Dodenherdenking,...
04-05-2022

Voor 18 talenten is het aftellen begonnen

Terwijl in Turijn inmiddels de voorbereidingen zijn gestart voor het Eurovisie Songfestival,...
03-05-2022