Sint kan in Borne veilig ‘doorstromen’
21-10-2021
SINT IN BORNE-ORGANISATIE: ‘ZO INGEWIKKELD IS HET ALLEMAAL NIET’

Sint kan in Borne veilig ‘doorstromen’

Nog ruim drie weken en dan zet de Goedheiligman weer voet aan wal in ons land. Maar wat gebeurt er met de talrijke intochten? Kunnen ze wel of niet doorgaan? Valt het, om in ‘vakjargon’ te spreken, onder de categorie evenementen of is er toch vooral sprake van een zogenaamde doorstroomsituatie? Vergunningverleners buigen zich het hoofd erover, de plaatselijke intochtcommissies tellen angstvallig af. In Borne is het al niet anders. “Al moeten we de problemen niet groter maken dan ze zijn”, aldus Pim Demmer van de Sint in Borne-organisatie.

 

‘Het gezonde verstand zal zegevieren’

Volgens Demmer wordt er vooralsnog aangekoerst op een volwaardige intocht op zaterdag 13 november. “En dat betekent een officiële ontvangst door de burgemeester én de traditionele en vooral ook glorieuze wandeling door de Grotestraat. Een pure doorstroomsituatie dus, zo ingewikkeld is het allemaal niet. En over de plekken waar de ouders met hun kinderen mogelijk iets langer verblijven, in ons geval op het Rheineplein en Dorsetplein, vindt er nog overleg plaats met de gemeente. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we er samen wel uitkomen en dat het gezonde verstand zal zegevieren.”

 

Een en ander betekent dat de programma’s op beide pleinen de komende weken nog ietwat kunnen worden aangepast om binnen de marges te blijven die de Veiligheidsregio en de gemeente daarvoor stellen. Vooruitlopende daarop wordt op dit moment ook bezien in hoeverre het mogelijk is de Bornse intocht live via BorneBoeit in de huiskamers te brengen. “Onze wens om de sfeer van de Bornse intocht ook bij een groter publiek te kunnen overbrengen - denk alleen maar aan de bewoners van Het Dijkhuis - dateert al van langer, maar wordt nu door corona ineens extra actueel. Hoe mooi zou het zijn dus nu twee vliegen in één klap te vangen?!”, aldus Demmer. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

MST-ers in de file voor de Sint

Jaarlijks vieren de zorgmedewerkers van Medisch Spectrum Twente én hun kinderen een groot...
28-11-2021

Burgemeester verrast Sinterklaas

Een week geleden zou de première zijn van een nieuwe serie Sinterklaasvoorstellingen....
27-11-2021

Geen ijsbaan in december

Op vrijdag 10 december zou de ijsbaan in Borne weer worden geopend om tot en met 1 januari in...
26-11-2021

De bloazers starten weer

Het is traditie in Borne. Vanaf de eerste zondag in de Advent laten de Boornse...
24-11-2021

Kerstmis in Oud Borne afgelast

Het evenement ‘Beleef Kerstmis in Oud Borne’, dat op 11 december zou plaatsvinden,...
17-11-2021

Warm bad voor Sint in Borne

Goed en wel nadat de Goedheiligman via het Sinterklaasjournaal officieel in Nederland was...
13-11-2021