Hertme griezelt er weer op los
UITVERKOCHT HALLOWEENFEEST IN OPENLUCHTTHEATER LEVERT WARMTE EN KIPPENVEL TEGELIJK

Hertme griezelt er weer op los

Twee jaar geleden deed Wientje haar intrede tijdens het Halloweenfeest in het Hertmese Openluchttheater. De vriendelijk ogende heks zou de mascotte moeten worden van het jaarlijkse spektakel, bedoeld voor met name kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Corona gooide vorig jaar echter roet in het eten en Wientje verdween voor even naar de zolder. Maar zaterdagavond was ze terug. En hoe! Ruim 750 kaarten werden er in de voorverkoop voor het enge feestje verkocht en daarmee kon het bordje ‘uitverkocht’ verschijnen op de poorten van het sp(r)ookjesachtige theater.

 

Griezeldans van Wientje en Danceworkx

En natuurlijk was het Wientje zelf die een hoofdrol voor zich opeiste. Ze dartelde rond bij de vele standjes die buiten het theater waren opgesteld, ging met het kleine grut op de foto en waagde zich zelfs met ruim veertig jonge meiden van dansschool Danceworkx aan een swingende griezeldans die rond de klok van zes op het grote theaterpodium werd gegeven. De bezoekers en bezoekertjes, veelal uitgedost als spookjes, engerds of griezels - waarbij papa’s en mama’s en soms een enkele opa en oma niet voor hun kleine grut onderdeden - kwamen ogen, oren, handen en voeten te kort.

 

Het Openluchttheater was kort na de start om 17.00 uur al veranderd in een bruisende wereld van spanning, vermaak, sensatie en vooral ook plezier. En daarvoor zorgden niet in de laatste plaats de deelnemers zelf, die zich met een warm hart transformeerden tot vaak illustere figuren om het de gasten maar zoveel mogelijk naar de zin te maken. Of het nu ging om het traditionele pompoensnijden, een barbier die iedereen ‘de baard er wel af wilde halen’ en hun haarlokken van een knetterend kleurtje wilde voorzien, of een waarzegster die in een zwarte tent de kaarten trok, veelbelovende verhalen had over de nieuwe maan en het uitkomen van heimelijke wensen… het ging er allemaal in als koek.

 

Griezels, grafzerken, witte wieven en andere sujetten 

Net zoals natuurlijk de warme lekkernijen die hier en daar te verkrijgen waren en bedoeld om toch maar vooral een stevige basis te hebben en weerbaar te blijven tegen alle spanning en engs dat zich nog aandiende. Wat te denken bijvoorbeeld van het spookbos dat - toen de duisternis eenmaal was ingevallen - een toevluchtsoord bleek voor alle griezels, grafzerken, witte wieven en andere sujetten. De bezoekers konden in groepen een ronde door het bos maken en dat ging, maar dat spreekt vanzelf, niet zelden gepaard met een hoop gegil en gekrijs. En dan was er ook nog eens een optreden van tovenaar en illusionist Alex Buijk, die speelde met magie en de bezoekers in opperste verwarring wist achter te laten.

 

Dat tijdens het tweede deel van het Halloweenfeest ook nog eens regengod Pluvius een duit in het zakje deed, was natuurlijk jammer. Maar veel invloed had ‘ie echter niet. Daar waren het concept én de uitvoering in Hertme gewoon te sterk voor. Voor de griezels, spoken en anderen die de smaak nu helemaal te pakken hebben: zondagmiddag is er een nieuwe kans tijdens de koopzondag in het centrum van Borne. Want ook daar wordt Halloween van 12.00 tot 17.00 uur in hoofdletters geschreven. (RH/AJ/BM)

 

Halloween Hertme 2021

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

 

 

Koninklijke hulde voor negen ‘BB-ers’

Vandaag, 26 april 2024, is het de dag van de jaarlijkse Lintjesregen. Ook in Borne bleef het...
26-04-2024

Vorstelijke bezoeken aan Borne

Het oranjegevoel in Borne kennen we vooral van activiteiten op Koningsdag, morgen is het centrum...
26-04-2024

Koningsdag in de steigers

Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
23-04-2024

Borne blijkt ook fris op z’n Best

Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
21-04-2024

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024