Geen ijsbaan in december
26-11-2021
ORGANISATIE: ‘HET WORDT EEN PRAKTISCH ONMOGELIJK VERHAAL’

Geen ijsbaan in december

Op vrijdag 10 december zou de ijsbaan in Borne weer worden geopend om tot en met 1 januari in het nieuwe jaar weer drie weken lang schaatsplezier te kunnen bieden aan talrijke kinderen, maar ook aan hun ouders en andere sportieve liefhebbers. Maar helaas. “We hebben moeten besluiten de ijsbaan te verzetten naar volgend jaar”, aldus de organisatie vrijdagmorgen.

 

In een nadere toelichting schrijft ze: “Als organisatie hebben wij de huidige maatregelen uitgebreid besproken en samen met de nog te verwachten maatregelen wordt het een praktisch onmogelijk verhaal. Los nog van het feit dat we altijd hebben gezegd dat áls het onhoudbaar wordt voor de zorg, het moreel gezien ook niet haalbaar meer is. Dit vanwege de drukte die de ijsbaan met zich meebrengt.”

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Herman — 27 nov 2021
We weten waar de ic mee vol liggen, hoofdzakelijk ongevaccineerden. Zij maken dat zelf kinderen de dupe worden
Nico — 26 nov 2021
Natuurlijk gun je de kinderen dit leuke schaatsplezier, maar het moet wel verantwoord zijn. Inmiddels is gebleken dat overdracht van het virus ook via kinderen plaatsvindt. En dan schaatsen met mondkapje op en afstand houden van 1,5 meter is ook moeilijk te realiseren. Daarnaast zijn vaak de ouders aan de zijkant van de schaatsbaan die de regels niet (kunnen/willen) handhaven. Blijkbaar moet eerst in eigen kring iemand goed ziek worden van COVID (en/of overlijden), voordat men tot inzicht wil komen. De hele kwaaie donders zijn dan nog (soms) in staat naar anderen te wijzen. Jammer.
Patricia — 26 nov 2021
Als je de angstpropaganda blindelings volgt, dan is het inderdaad een zorgvuldige afweging. Misschien is het een idee om eens weer te gaan leven met z'n allen. Ziek zijn tot tegendeel is bewezen? Waanzin.
Albert van Daelen — 26 nov 2021
Zo jammer de eerste drie reacties. De beste stuurlui staan aan wal. Deze (vrijwilligers) organisatie maakt een zorgvuldige afweging. Verantwooordelijkheid nemen heet dat!
Patricia — 26 nov 2021
Nou nou, kinderen zouden nog eens plezier mogen maken in 2021, in de buitenlucht is besmetting vrijwel nihil. Jammer joh! Valt me erg tegen van Borne.
Marleen — 26 nov 2021
Helaas zijn weer de kinderen de dupe van deze angst pandemie. Wanneer breekt het moment aan dat we zeggen: genoeg is genoeg?
Andy — 26 nov 2021
Moreel onverantwoord om wederom kinderpret te weerhouden terwijl het wetenschappelijk bewezen is dat een eventueel besmettingsgevaar in de open lucht bijzonder laag is. Toon gezond boerenverstand en ga het debat aan richting de haagse ontslagen bstuurders ipv roomser dan de paus te zijn en bij voorbaat al te capituleren.

Koningsdag in de steigers

Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
23-04-2024

Borne blijkt ook fris op z’n Best

Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
21-04-2024

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024