Geen ijsbaan in december
26-11-2021
ORGANISATIE: ‘HET WORDT EEN PRAKTISCH ONMOGELIJK VERHAAL’

Geen ijsbaan in december

Op vrijdag 10 december zou de ijsbaan in Borne weer worden geopend om tot en met 1 januari in het nieuwe jaar weer drie weken lang schaatsplezier te kunnen bieden aan talrijke kinderen, maar ook aan hun ouders en andere sportieve liefhebbers. Maar helaas. “We hebben moeten besluiten de ijsbaan te verzetten naar volgend jaar”, aldus de organisatie vrijdagmorgen.

 

In een nadere toelichting schrijft ze: “Als organisatie hebben wij de huidige maatregelen uitgebreid besproken en samen met de nog te verwachten maatregelen wordt het een praktisch onmogelijk verhaal. Los nog van het feit dat we altijd hebben gezegd dat áls het onhoudbaar wordt voor de zorg, het moreel gezien ook niet haalbaar meer is. Dit vanwege de drukte die de ijsbaan met zich meebrengt.”

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Herman — 27 nov 2021
We weten waar de ic mee vol liggen, hoofdzakelijk ongevaccineerden. Zij maken dat zelf kinderen de dupe worden
Nico — 26 nov 2021
Natuurlijk gun je de kinderen dit leuke schaatsplezier, maar het moet wel verantwoord zijn. Inmiddels is gebleken dat overdracht van het virus ook via kinderen plaatsvindt. En dan schaatsen met mondkapje op en afstand houden van 1,5 meter is ook moeilijk te realiseren. Daarnaast zijn vaak de ouders aan de zijkant van de schaatsbaan die de regels niet (kunnen/willen) handhaven. Blijkbaar moet eerst in eigen kring iemand goed ziek worden van COVID (en/of overlijden), voordat men tot inzicht wil komen. De hele kwaaie donders zijn dan nog (soms) in staat naar anderen te wijzen. Jammer.
Patricia — 26 nov 2021
Als je de angstpropaganda blindelings volgt, dan is het inderdaad een zorgvuldige afweging. Misschien is het een idee om eens weer te gaan leven met z'n allen. Ziek zijn tot tegendeel is bewezen? Waanzin.
Albert van Daelen — 26 nov 2021
Zo jammer de eerste drie reacties. De beste stuurlui staan aan wal. Deze (vrijwilligers) organisatie maakt een zorgvuldige afweging. Verantwooordelijkheid nemen heet dat!
Patricia — 26 nov 2021
Nou nou, kinderen zouden nog eens plezier mogen maken in 2021, in de buitenlucht is besmetting vrijwel nihil. Jammer joh! Valt me erg tegen van Borne.
Marleen — 26 nov 2021
Helaas zijn weer de kinderen de dupe van deze angst pandemie. Wanneer breekt het moment aan dat we zeggen: genoeg is genoeg?
Andy — 26 nov 2021
Moreel onverantwoord om wederom kinderpret te weerhouden terwijl het wetenschappelijk bewezen is dat een eventueel besmettingsgevaar in de open lucht bijzonder laag is. Toon gezond boerenverstand en ga het debat aan richting de haagse ontslagen bstuurders ipv roomser dan de paus te zijn en bij voorbaat al te capituleren.

Afrika in Hertme: ‘Het blijft gewoon iets...

Rond 00.30 uur zaterdagnacht sloot Mokoomba uit Zimbabwe de eerste dag van het Afrika Festival...
03-07-2022

Een Afrika Festival uit het boekje

Jong en oud, de leeftijd maakt niets uit tijdens het Afrika Festival dat zaterdag rond de middag...
02-07-2022

Hertme wordt stilaan weer klein-Afrika

'Over anderhalf uur komen de gehaktballen'. Het is een veelgehoorde kreet woensdagavond...
29-06-2022

Honderden toeterende trucks

Na twee jaar stilte was het dan toch weer mogelijk: de jaarlijkse TruckRun. Meer dan 400...
18-06-2022

Sprankelende party levert 20.000 euro op

De Bornse Haring Party is niet de enige in de regio. Maar wel een heel bijzondere. En dat werd...
16-06-2022

De Pinksterbruidjes dansen weer

“Wat zien jullie er allemaal prachtig uit,” aldus Marleen Platvoet in haar...
05-06-2022