Burgemeester verrast Sinterklaas
27-11-2021
AVELEIJN CREËERT KORTE FILM OM GEMIS VAN VOORSTELLINGEN TE COMPENSEREN

Burgemeester verrast Sinterklaas

Een week geleden zou de première zijn van een nieuwe serie Sinterklaasvoorstellingen. Gemaakt onder auspiciën van Aveleijn en bedoeld om haar cliënten en bijna 4.000 basisschoolleerlingen ook dit jaar weer een vermakelijk en enerverend uurtje te bezorgen. Op het laatste moment werden alle 27 voorstellingen echter gecanceld. Te riskant in deze tijd. Het Bureau Evenementen van de zorgorganisatie, onder aanvoering van Karin Emmerink alias Kaatje Kopstand, zat echter niet bij de pakken neer en besloot ter compensatie een korte film te gaan draaien. Burgemeester Jan Pierik kreeg een last-minute gastrol. Zaterdagmorgen waren in Het Witte Huis de opnamen.
 

Een streep door alles

“Het is alsof de duvel er mee speelt”, vertelt Karin. “Vorig jaar moesten we al vroeg besluiten de voorstellingen een jaar op te schorten. Daarop vervaardigden we met ons team vrijwilligers een Sinterklaas-speelfilm die als vervanging diende. Het werd een succes, maar wat wáren we blij dit jaar weer ‘gewoon’ op de planken te kunnen te staan. Totdat enkele weken geleden op het allerlaatste moment opnieuw werd besloten een streep door alles te halen.”
 

Toch herpakte de crew zich snel. “We zijn er niet van om treurig en gelaten in een hoekje te gaan zitten en dus bedachten we het plan een korte film in elkaar te steken om daarmee al onze cliënten en andere trouwe bezoekers toch het Sinterklaas-gevoel te kunnen geven.” Samen bedachten ze een script en zo kon het gebeuren dat zaterdagmorgen in alle vroegte de Goedheiligman, Kaatje Kopstand, Tante Sissel, Piet Bossebol, Pedro, Kareltje Kweetniet en alle andere inmiddels legendarische personages in Het Witte Huis bijeenkwamen om de elf verschillende scenes op te nemen.
 

Acteur voor een dag

Een bijzondere rol was daarin weggelegd voor burgemeester Jan Pierik die ‘bij verrassing’ bij Sint op bezoek kwam. Compleet met ambtsketen en een gouden koffertje, waarin een ook al gouden speld bleek te zitten. “U doet al zoveel jaren goed werk voor andere mensen en u maakt zoveel kinderen blij, daarom wil ik u eens een keer in het zonnetje zetten”, aldus de acteur voor een dag. En eerlijk, hij deed het uitstekend. Zo goed zelfs dat de Bakpiet het hele gezelschap even later verraste met een taart.
 

Aan het eind van de dag, als alle scenes er goed op staan, begint het monteren. Begin volgende week zal het nieuwe hoogstandje worden gepresenteerd en voor alle liefhebbers worden uitgerold. “Maar volgend jaar”, zo besluit Karin, “willen we toch echt weer in de zaal hoor. Dit was weer enorm leuk, maar volle tribunes met uitgelaten kinderen, ja… daar doen we het toch uiteindelijk voor.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024

(Snoei)hout brengen voor paasvuur

Zondagavond 31 maart, Eerste paasdag, zal er om 20.30 uur weer een paasvuur worden ontstoken aan...
17-03-2024

Bløf opnieuw naar Hertme

Het is niet voor het eerst en ongetwijfeld ook niet voor het laatst… Bløf komt...
13-03-2024

Racoon terug in Hertme

Het is alweer enkele jaren geleden dat Racoon optrad in het Hertmese Openluchttheater. Maar op...
07-03-2024