Burgemeester verrast Sinterklaas
27-11-2021
AVELEIJN CREËERT KORTE FILM OM GEMIS VAN VOORSTELLINGEN TE COMPENSEREN

Burgemeester verrast Sinterklaas

Een week geleden zou de première zijn van een nieuwe serie Sinterklaasvoorstellingen. Gemaakt onder auspiciën van Aveleijn en bedoeld om haar cliënten en bijna 4.000 basisschoolleerlingen ook dit jaar weer een vermakelijk en enerverend uurtje te bezorgen. Op het laatste moment werden alle 27 voorstellingen echter gecanceld. Te riskant in deze tijd. Het Bureau Evenementen van de zorgorganisatie, onder aanvoering van Karin Emmerink alias Kaatje Kopstand, zat echter niet bij de pakken neer en besloot ter compensatie een korte film te gaan draaien. Burgemeester Jan Pierik kreeg een last-minute gastrol. Zaterdagmorgen waren in Het Witte Huis de opnamen.
 

Een streep door alles

“Het is alsof de duvel er mee speelt”, vertelt Karin. “Vorig jaar moesten we al vroeg besluiten de voorstellingen een jaar op te schorten. Daarop vervaardigden we met ons team vrijwilligers een Sinterklaas-speelfilm die als vervanging diende. Het werd een succes, maar wat wáren we blij dit jaar weer ‘gewoon’ op de planken te kunnen te staan. Totdat enkele weken geleden op het allerlaatste moment opnieuw werd besloten een streep door alles te halen.”
 

Toch herpakte de crew zich snel. “We zijn er niet van om treurig en gelaten in een hoekje te gaan zitten en dus bedachten we het plan een korte film in elkaar te steken om daarmee al onze cliënten en andere trouwe bezoekers toch het Sinterklaas-gevoel te kunnen geven.” Samen bedachten ze een script en zo kon het gebeuren dat zaterdagmorgen in alle vroegte de Goedheiligman, Kaatje Kopstand, Tante Sissel, Piet Bossebol, Pedro, Kareltje Kweetniet en alle andere inmiddels legendarische personages in Het Witte Huis bijeenkwamen om de elf verschillende scenes op te nemen.
 

Acteur voor een dag

Een bijzondere rol was daarin weggelegd voor burgemeester Jan Pierik die ‘bij verrassing’ bij Sint op bezoek kwam. Compleet met ambtsketen en een gouden koffertje, waarin een ook al gouden speld bleek te zitten. “U doet al zoveel jaren goed werk voor andere mensen en u maakt zoveel kinderen blij, daarom wil ik u eens een keer in het zonnetje zetten”, aldus de acteur voor een dag. En eerlijk, hij deed het uitstekend. Zo goed zelfs dat de Bakpiet het hele gezelschap even later verraste met een taart.
 

Aan het eind van de dag, als alle scenes er goed op staan, begint het monteren. Begin volgende week zal het nieuwe hoogstandje worden gepresenteerd en voor alle liefhebbers worden uitgerold. “Maar volgend jaar”, zo besluit Karin, “willen we toch echt weer in de zaal hoor. Dit was weer enorm leuk, maar volle tribunes met uitgelaten kinderen, ja… daar doen we het toch uiteindelijk voor.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Een stralende en flonkerende kerst

Nog even en dan is het kerst. Voor de een het summum van huiselijkheid en warmte, voor de ander...
23-12-2021

Coronaproof & nieuw: Ome Govert, die tovert

ADVERTORIAL • Nou, nou, nou … het hoge nieuws is eruit hoor, we blijven nog langer...
20-12-2021

SBC zet streep door grootschalig carnaval

Voor het tweede achtereenvolgende jaar worden alle grootschalige carnavalsactiviteiten de...
16-12-2021

Stemmig concert op donkere middag

Eigenlijk stond het gezamenlijke kerstconcert van ConBrio en het koperensemble van de Bornse...
12-12-2021

D’n oal’n roop verstilt nooit

Terwijl de wereld in brand staat en corona ons dagelijks leven bepaalt, blijven de Boornse...
11-12-2021

Opnieuw geen kerststal in Hertme

Al 61 keer was de grote openlucht kerststal in Hertme een trekker van jewelste. Het tafereel met...
08-12-2021