MST-ers in de file voor de Sint
KIDS CITY ORGANISEERT GULLE DRIVE-THRU VOOR ZORGMEDEWERKERS

MST-ers in de file voor de Sint

Jaarlijks vieren de zorgmedewerkers van Medisch Spectrum Twente én hun kinderen een groot Sinterklaasfeest bij Kids City, het kinderparadijs bij sportcomplex ’t Wooldrik. Natuurlijk kan de Goedheiligman en zijn bonte gevolg daarbij niet ontbreken. Sterker, zij vervullen dan een centrale rol op een vermakelijke middag met alles erop en eraan. Corona gooide echter op het laatste moment behoorlijk wat roet in het eten, maar dankzij de nodige vindingrijkheid werd het zondagmorgen toch een feest…
 

Goedgemutste Pieten

Igor Noltes, eigenaar van Kids City, glundert als hij de lange rij auto’s ziet op de parkeerplaats die stap voor stap dichterbij komen. Het zullen er uiteindelijk ruim tweehonderd worden, waarin papa’s en mama’s en het verwachtingsvolle kroost op de achterbank in afwachting zijn van wat ze zometeen gaan meemaken.

 

De goedgemutste Pieten loodsen onderwijl de sliert auto’s door de rood-witte linten die zijn eindbestemming vindt voor de hoofdingang van het speelparadijs. Daar ligt de rode loper en staat een lege grote fauteuil, duidelijk bedoeld voor de Goedheiligman. Uit de boxen galmen Sinterklaasliedjes.
 

Een goodiebag als dank-je-wel voor de zorgmedewerkers

Dit alles is het decor van de geïmproviseerde drive-thru die ook een dank-je-wel betekent voor de zorgmedewerkers en hun gezin. “In allerijl hebben we met elkaar een heleboel bedrijven in de regio benaderd of ze iets in een goodiebag zouden willen stoppen voor de medewerkers en iedereen reageerde enthousiast”, vertelt Noltes.

 

En terwijl Sinterklaas zich van het ene naar het andere portier beweegt, leveren de bontgekleurde Pieten de goodiebags, maar ook de pakjes drinken en het onvermijdelijke snoepgoed af door de opengedraaide raampjes. Als climax volgt dan nog eens een speciaal cadeau voor de goedgelovige kinderen.
 

Blije gezichten

Ruim anderhalf uur duurt het allemaal. Wat rest zijn louter blije gezichten. Natuurlijk en op de allereerste plaats van de Sint zelf, die blij is zijn trouwe fans toch nog een plezierig momentje te hebben kunnen bezorgen, ook al klaagt ‘ie over een koude neus.

 

Blije gezichten zijn er ook in de auto’s waarneembaar. “Dit is toch geweldig, hoe leuk kan het zijn?!”, aldus een breed lachende moeder, terwijl ze alle cadeaus en lekkers een plekje probeert te geven. En last but not least bij Igor Noltes, de organisator van dit alles. “Heerlijk, we hebben het weer gefikst. Iedereen is meer dan tevreden.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Koninklijke hulde voor negen ‘BB-ers’

Vandaag, 26 april 2024, is het de dag van de jaarlijkse Lintjesregen. Ook in Borne bleef het...
26-04-2024

Vorstelijke bezoeken aan Borne

Het oranjegevoel in Borne kennen we vooral van activiteiten op Koningsdag, morgen is het centrum...
26-04-2024

Koningsdag in de steigers

Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
23-04-2024

Borne blijkt ook fris op z’n Best

Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
21-04-2024

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024