MST-ers in de file voor de Sint
KIDS CITY ORGANISEERT GULLE DRIVE-THRU VOOR ZORGMEDEWERKERS

MST-ers in de file voor de Sint

Jaarlijks vieren de zorgmedewerkers van Medisch Spectrum Twente én hun kinderen een groot Sinterklaasfeest bij Kids City, het kinderparadijs bij sportcomplex ’t Wooldrik. Natuurlijk kan de Goedheiligman en zijn bonte gevolg daarbij niet ontbreken. Sterker, zij vervullen dan een centrale rol op een vermakelijke middag met alles erop en eraan. Corona gooide echter op het laatste moment behoorlijk wat roet in het eten, maar dankzij de nodige vindingrijkheid werd het zondagmorgen toch een feest…
 

Goedgemutste Pieten

Igor Noltes, eigenaar van Kids City, glundert als hij de lange rij auto’s ziet op de parkeerplaats die stap voor stap dichterbij komen. Het zullen er uiteindelijk ruim tweehonderd worden, waarin papa’s en mama’s en het verwachtingsvolle kroost op de achterbank in afwachting zijn van wat ze zometeen gaan meemaken.

 

De goedgemutste Pieten loodsen onderwijl de sliert auto’s door de rood-witte linten die zijn eindbestemming vindt voor de hoofdingang van het speelparadijs. Daar ligt de rode loper en staat een lege grote fauteuil, duidelijk bedoeld voor de Goedheiligman. Uit de boxen galmen Sinterklaasliedjes.
 

Een goodiebag als dank-je-wel voor de zorgmedewerkers

Dit alles is het decor van de geïmproviseerde drive-thru die ook een dank-je-wel betekent voor de zorgmedewerkers en hun gezin. “In allerijl hebben we met elkaar een heleboel bedrijven in de regio benaderd of ze iets in een goodiebag zouden willen stoppen voor de medewerkers en iedereen reageerde enthousiast”, vertelt Noltes.

 

En terwijl Sinterklaas zich van het ene naar het andere portier beweegt, leveren de bontgekleurde Pieten de goodiebags, maar ook de pakjes drinken en het onvermijdelijke snoepgoed af door de opengedraaide raampjes. Als climax volgt dan nog eens een speciaal cadeau voor de goedgelovige kinderen.
 

Blije gezichten

Ruim anderhalf uur duurt het allemaal. Wat rest zijn louter blije gezichten. Natuurlijk en op de allereerste plaats van de Sint zelf, die blij is zijn trouwe fans toch nog een plezierig momentje te hebben kunnen bezorgen, ook al klaagt ‘ie over een koude neus.

 

Blije gezichten zijn er ook in de auto’s waarneembaar. “Dit is toch geweldig, hoe leuk kan het zijn?!”, aldus een breed lachende moeder, terwijl ze alle cadeaus en lekkers een plekje probeert te geven. En last but not least bij Igor Noltes, de organisator van dit alles. “Heerlijk, we hebben het weer gefikst. Iedereen is meer dan tevreden.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Een stralende en flonkerende kerst

Nog even en dan is het kerst. Voor de een het summum van huiselijkheid en warmte, voor de ander...
23-12-2021

Coronaproof & nieuw: Ome Govert, die tovert

ADVERTORIAL • Nou, nou, nou … het hoge nieuws is eruit hoor, we blijven nog langer...
20-12-2021

SBC zet streep door grootschalig carnaval

Voor het tweede achtereenvolgende jaar worden alle grootschalige carnavalsactiviteiten de...
16-12-2021

Stemmig concert op donkere middag

Eigenlijk stond het gezamenlijke kerstconcert van ConBrio en het koperensemble van de Bornse...
12-12-2021

D’n oal’n roop verstilt nooit

Terwijl de wereld in brand staat en corona ons dagelijks leven bepaalt, blijven de Boornse...
11-12-2021

Opnieuw geen kerststal in Hertme

Al 61 keer was de grote openlucht kerststal in Hertme een trekker van jewelste. Het tafereel met...
08-12-2021