SBC zet streep door grootschalig carnaval
16-12-2021
CARNAVALSVERENIGINGEN WIJKEN OPNIEUW VOOR PANDEMIE

SBC zet streep door grootschalig carnaval

Voor het tweede achtereenvolgende jaar worden alle grootschalige carnavalsactiviteiten de komende maanden van de agenda gehaald. Dat is de uitkomst van het overleg donderdagavond in de Stichting Borns Carnaval, waarbij alle vijf carnavalsverenigingen uit Borne, Hertme en Zenderen zijn aangesloten. “Het is allemaal heel vervelend, maar we moeten realistisch zijn en onze verantwoordelijkheid nemen”, aldus preses Henk van den Berg. “Het belangrijkste nu is dat we allemaal gezond blijven en ons niet laten verleiden dit door optochten, gala’s en andere grote feesten op het spel laten zetten.”

 

55-Jarig jubileum Toet’nbloazers

Een en ander betekent dat de optochten in Borne en Zenderen niet doorgaan, dat er geen nieuwe hoogheden bij de verenigingen zullen opkomen, inclusief de bijbehorende galafeesten en dat er ook geen nieuwe Stadsprins zal worden geïnstalleerd. Het enige voorbehoud wordt - met instemming van de overige vier verenigingen - gemaakt door De Toet’nbloazers. Deze carnavalsvereniging viert dit seizoen namelijk haar 55-jarig jubileum en dat heeft, begrijpelijkerwijs, nogal wat voeten in aarde. Het voorbehoud bestaat eruit dat, mocht de lucht in februari enigszins zijn geklaard, de vereniging toch in kleine kring met een nieuwe hoogheid zal kunnen komen om het jubileum op gepaste wijze luister bij te kunnen zetten. Hij of zij zal in elk geval echter niet tot Stadsprins(es) worden benoemd.

 

Van den Berg meldt overigens ook dat de verenigingen in gezamenlijkheid willen onderzoeken welke mogelijkheden er in onze gemeente zijn het jaarlijkse carnaval enkele maanden op te schuiven om daarmee buiten de viruspieken te blijven. Deze suggestie is ook al elders in het land hoorbaar. “Het zal ons immers niet gebeuren dat we straks voor het derde jaar op rij de steken aan de kapstok moeten laten hangen, terwijl een carnavalsfeest in het voorjaar of de zomer misschien wél heel goed mogelijk is,” aldus de strijdlustige, maar tegelijk ook realistische preses. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Ton Huiskes — 17 dec 2021
Een verstandig besluit van de SBC - zullen bijv; Hengelo en Oldenzaal volgen?

Een stralende en flonkerende kerst

Nog even en dan is het kerst. Voor de een het summum van huiselijkheid en warmte, voor de ander...
23-12-2021

Coronaproof & nieuw: Ome Govert, die tovert

ADVERTORIAL • Nou, nou, nou … het hoge nieuws is eruit hoor, we blijven nog langer...
20-12-2021

Stemmig concert op donkere middag

Eigenlijk stond het gezamenlijke kerstconcert van ConBrio en het koperensemble van de Bornse...
12-12-2021

D’n oal’n roop verstilt nooit

Terwijl de wereld in brand staat en corona ons dagelijks leven bepaalt, blijven de Boornse...
11-12-2021

Opnieuw geen kerststal in Hertme

Al 61 keer was de grote openlucht kerststal in Hertme een trekker van jewelste. Het tafereel met...
08-12-2021

Een topdag voor de Sint(en)

In de regel wordt een jarige op zijn geboortedag in de watten gelegd. Hij wordt verwend, hoeft...
05-12-2021