Jesse en Maaike beleven stralende opkomst
19-03-2022
NIEUWE JONKHEER EN JONKVROUW TOET’NBLOAZERS: ‘JONG, ONWIES EN MAF’

Jesse en Maaike beleven stralende opkomst

Als het om carnaval vieren gaat, hoef je Jesse ten Broeke en Maaike Lassche niets te vertellen. Want ondanks hun jeugdige leeftijd zijn ze gepokt en gemazeld in de wereld van zotheid en leut. Toch hadden ze de nodige kriebels voorafgaande aan hun glorieuze opkomst zaterdagavond in de Borrelboot bij ’t Wooldrik. Daar was echter op het moment suprême helemaal niets meer van te merken. Vanaf 21.30 uur stonden ze er. Glorieus, stralend en uiterst zelfverzekerd. De jubilerende Toet’nbloazers hebben hun nieuwe Jonkheer en Jonkvrouw. “Het dak kan eraf!’ schreeuwden ze hun enthousiaste adepten toe.

 

Samen op de basisschool

Jesse en Maaike kennen elkaar door en door. Samen zaten ze op basisschool ’t Oldhof en natuurlijk vierden ze de afgelopen jaren al menig feestje samen binnen hun zo geliefde carnavalsvereniging. Jesse bijvoorbeeld maakt al vier jaar deel uit van de Jongerenraad, terwijl Maaike inmiddels terugkijkt op maar liefst 18 jaar dansmarietjes-ervaring. “Maar daar komt nu een einde aan”, aldus de nieuwe Jonkvrouw aan de vooravond van haar nieuwe rol. “Vrijdagavond moet ik alle spullen inleveren, misschien val ik wel in een gat. Ik zal het vreselijk missen denk ik.”

 

‘Echt alles op de kop’

Vast staat in elk geval dat ze er beiden enorm naar uitkijken hun pasverworven status met veel elan inhoud te gaan geven. “We hebben er inmiddels anderhalf jaar samen op gewacht, we vinden het een geweldige eer dit te mogen doen en voor ons beiden is het een gave nieuwe ervaring”, aldus Jesse. En Maaike: “Hoe mooi is het om straks in een bomvol Platenkamp drie dagen lang voor te kunnen gaan tijdens het grote jubileumweekend? Maar ook is er de optocht bijvoorbeeld. We gaan echt alles op de kop zetten.”

 

Jesse (24) is buiten de carnaval om druk doende met zijn afstuderen. “Ik doe HRM bij Saxion” zegt hij, “en ik werk inmiddels als HR-medewerker bij Brinks Components in Vriezenveen.” De Jonkheer heeft al bijna vier jaar ‘dikke verkering’ met zijn Pleuni. Ook Maaike (23) rondt binnenkort haar studie af. Zij doet gerontologie en werkt parttime bij cafetaria De Zonnebloem. Binnen afzienbare tijd hoopt ze te gaan samenwonen met haar Victor.

 

Maar bovenal en alle beslommeringen van hun afstuderen ten spijt… nu gaat het even om De Toet’nbloazers. Jonkheer en Jonkvrouw word je immers maar eenmaal in je leven. En dat zal het narrenvolk gaan weten ook! (BM)

 

De lijfspreuk van Jonkheer Jesse en Jonkvrouw Maaike luidt:

‘Jong, onwies en maf, dit (jubel)joar geet ’t dak eraf’

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024