Jesse en Maaike beleven stralende opkomst
19-03-2022
NIEUWE JONKHEER EN JONKVROUW TOET’NBLOAZERS: ‘JONG, ONWIES EN MAF’

Jesse en Maaike beleven stralende opkomst

Als het om carnaval vieren gaat, hoef je Jesse ten Broeke en Maaike Lassche niets te vertellen. Want ondanks hun jeugdige leeftijd zijn ze gepokt en gemazeld in de wereld van zotheid en leut. Toch hadden ze de nodige kriebels voorafgaande aan hun glorieuze opkomst zaterdagavond in de Borrelboot bij ’t Wooldrik. Daar was echter op het moment suprême helemaal niets meer van te merken. Vanaf 21.30 uur stonden ze er. Glorieus, stralend en uiterst zelfverzekerd. De jubilerende Toet’nbloazers hebben hun nieuwe Jonkheer en Jonkvrouw. “Het dak kan eraf!’ schreeuwden ze hun enthousiaste adepten toe.

 

Samen op de basisschool

Jesse en Maaike kennen elkaar door en door. Samen zaten ze op basisschool ’t Oldhof en natuurlijk vierden ze de afgelopen jaren al menig feestje samen binnen hun zo geliefde carnavalsvereniging. Jesse bijvoorbeeld maakt al vier jaar deel uit van de Jongerenraad, terwijl Maaike inmiddels terugkijkt op maar liefst 18 jaar dansmarietjes-ervaring. “Maar daar komt nu een einde aan”, aldus de nieuwe Jonkvrouw aan de vooravond van haar nieuwe rol. “Vrijdagavond moet ik alle spullen inleveren, misschien val ik wel in een gat. Ik zal het vreselijk missen denk ik.”

 

‘Echt alles op de kop’

Vast staat in elk geval dat ze er beiden enorm naar uitkijken hun pasverworven status met veel elan inhoud te gaan geven. “We hebben er inmiddels anderhalf jaar samen op gewacht, we vinden het een geweldige eer dit te mogen doen en voor ons beiden is het een gave nieuwe ervaring”, aldus Jesse. En Maaike: “Hoe mooi is het om straks in een bomvol Platenkamp drie dagen lang voor te kunnen gaan tijdens het grote jubileumweekend? Maar ook is er de optocht bijvoorbeeld. We gaan echt alles op de kop zetten.”

 

Jesse (24) is buiten de carnaval om druk doende met zijn afstuderen. “Ik doe HRM bij Saxion” zegt hij, “en ik werk inmiddels als HR-medewerker bij Brinks Components in Vriezenveen.” De Jonkheer heeft al bijna vier jaar ‘dikke verkering’ met zijn Pleuni. Ook Maaike (23) rondt binnenkort haar studie af. Zij doet gerontologie en werkt parttime bij cafetaria De Zonnebloem. Binnen afzienbare tijd hoopt ze te gaan samenwonen met haar Victor.

 

Maar bovenal en alle beslommeringen van hun afstuderen ten spijt… nu gaat het even om De Toet’nbloazers. Jonkheer en Jonkvrouw word je immers maar eenmaal in je leven. En dat zal het narrenvolk gaan weten ook! (BM)

 

De lijfspreuk van Jonkheer Jesse en Jonkvrouw Maaike luidt:

‘Jong, onwies en maf, dit (jubel)joar geet ’t dak eraf’

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Afrika in Hertme: ‘Het blijft gewoon iets...

Rond 00.30 uur zaterdagnacht sloot Mokoomba uit Zimbabwe de eerste dag van het Afrika Festival...
03-07-2022

Een Afrika Festival uit het boekje

Jong en oud, de leeftijd maakt niets uit tijdens het Afrika Festival dat zaterdag rond de middag...
02-07-2022

Hertme wordt stilaan weer klein-Afrika

'Over anderhalf uur komen de gehaktballen'. Het is een veelgehoorde kreet woensdagavond...
29-06-2022

Honderden toeterende trucks

Na twee jaar stilte was het dan toch weer mogelijk: de jaarlijkse TruckRun. Meer dan 400...
18-06-2022

Sprankelende party levert 20.000 euro op

De Bornse Haring Party is niet de enige in de regio. Maar wel een heel bijzondere. En dat werd...
16-06-2022

De Pinksterbruidjes dansen weer

“Wat zien jullie er allemaal prachtig uit,” aldus Marleen Platvoet in haar...
05-06-2022