Sterre ‘van toen’ helpt jeugd van nu
22-03-2022
OOK TEKENING UIT 2010 IS IN MIJNBORNE2030 TOE AAN EEN UPDATE

Sterre ‘van toen’ helpt jeugd van nu

In 2011 verscheen MijnBorne2030, een visie op de toekomst van ons dorp. Daarin opgenomen was ook een aantal tekeningen van basisschoolleerlingen, die ieder zo hun eigen ideeën hadden over het toekomstbeeld van Borne. Een van hen was Sterre. Zij zat in 2010 in groep 5 van basisschool Flora en tekende een Stoom Eschtunnel, waar geen auto’s meer overheen reden, maar waar dieren vrij spel hadden.

 

Op dit moment wordt de visie herijkt en dienen ook de tekeningen te worden geactualiseerd. Om die reden kwam Sterre, inmiddels in Utrecht Bestuurskunde studerend, dinsdagmiddag voor even terug naar haar basisschool om de leerlingen van nu te helpen bij het schetsen van hun nieuwe droombeeld.
 

Geldflitspaal

Het wordt een vermakelijk gesprek, waarin Nick, David, Kyan, Feline en Thijmen, alle vijf deel uitmakend van de leerlingenraad, hun fantasie de vrije loop laten en zich bij voortduring geïnspireerd weten door hun grote voorbeeld Sterre. Zo komen ze bijvoorbeeld op het plan voor een geldflitspaal, die centen moet opleveren voor de school indien auto’s zich aan de voorgeschreven snelheid houden. Het idee lanceerden ze ook al enkele maanden geleden, maar de gemeente die voor de centen zou moeten opdraaien, vond het geen geweldig plan.
 

Speelbos

Even later verplaatsen hun gedachten zich naar meer groen. Meer bomen, meer planten, meer speelruimte om je te vermaken. Uiteindelijk mondt alle samengeperste fantasie uit in de ontwikkeling van een speelbos. Met bomen natuurlijk, een grasveld, misschien een hangmat en o ja..., wellicht zelfs een kampvuur. Binnen een uur hebben ze hun schets compleet. Een gelukkige Miranda Mulder, destijds de gemeentelijke aanjager van MijnBorne2030 en ook nu de coördinator van de herijking, belooft het vijftal (én Sterre natuurlijk), dat de kersverse tekening een plaatsje zal krijgen in het nieuwe boekwerkje. (AJ/BM)
 

Meer over de herijking van MijnBorne2030 is te vinden in onze special. Ook kunnen belangstellenden tot en met 31 maart zelf hun mening geven over de komende herijking door online een vragenlijst in te vullen.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Valse start formatieproces

Zoals eerder vandaag gemeld denkt informateur Joop Wikkerink dat een coalitie van GB90,...
24-05-2022

Informateur: GB90, GrLi/PvdA en VVD

Na een heleboel gesprekken en sessies met de raadsfracties komt informateur Joop Wikkerink tot...
24-05-2022

Herontwikkeling azc volgens planning door

Volgende week maandag moeten de vier initiatiefnemers, die wel iets zien in de herontwikkeling...
18-05-2022

Hoe staat het met de coalitievorming?

De verkiezingen zijn inmiddels bijna twee maanden geleden, maar vanuit het gemeentehuis blijft...
13-05-2022

Flexwonen op locatie Ridderspoortje...

Het plan om een aantal tijdelijke woningen te bouwen op de locatie van het Ridderspoortje aan de...
10-05-2022

Regeling Energietoeslag bekend

Vanaf maandag 9 mei kunnen Bornse huishoudens met een laag inkomen de eenmalige Energietoeslag...
06-05-2022