Sterre ‘van toen’ helpt jeugd van nu
22-03-2022
OOK TEKENING UIT 2010 IS IN MIJNBORNE2030 TOE AAN EEN UPDATE

Sterre ‘van toen’ helpt jeugd van nu

In 2011 verscheen MijnBorne2030, een visie op de toekomst van ons dorp. Daarin opgenomen was ook een aantal tekeningen van basisschoolleerlingen, die ieder zo hun eigen ideeën hadden over het toekomstbeeld van Borne. Een van hen was Sterre. Zij zat in 2010 in groep 5 van basisschool Flora en tekende een Stoom Eschtunnel, waar geen auto’s meer overheen reden, maar waar dieren vrij spel hadden.

 

Op dit moment wordt de visie herijkt en dienen ook de tekeningen te worden geactualiseerd. Om die reden kwam Sterre, inmiddels in Utrecht Bestuurskunde studerend, dinsdagmiddag voor even terug naar haar basisschool om de leerlingen van nu te helpen bij het schetsen van hun nieuwe droombeeld.
 

Geldflitspaal

Het wordt een vermakelijk gesprek, waarin Nick, David, Kyan, Feline en Thijmen, alle vijf deel uitmakend van de leerlingenraad, hun fantasie de vrije loop laten en zich bij voortduring geïnspireerd weten door hun grote voorbeeld Sterre. Zo komen ze bijvoorbeeld op het plan voor een geldflitspaal, die centen moet opleveren voor de school indien auto’s zich aan de voorgeschreven snelheid houden. Het idee lanceerden ze ook al enkele maanden geleden, maar de gemeente die voor de centen zou moeten opdraaien, vond het geen geweldig plan.
 

Speelbos

Even later verplaatsen hun gedachten zich naar meer groen. Meer bomen, meer planten, meer speelruimte om je te vermaken. Uiteindelijk mondt alle samengeperste fantasie uit in de ontwikkeling van een speelbos. Met bomen natuurlijk, een grasveld, misschien een hangmat en o ja..., wellicht zelfs een kampvuur. Binnen een uur hebben ze hun schets compleet. Een gelukkige Miranda Mulder, destijds de gemeentelijke aanjager van MijnBorne2030 en ook nu de coördinator van de herijking, belooft het vijftal (én Sterre natuurlijk), dat de kersverse tekening een plaatsje zal krijgen in het nieuwe boekwerkje. (AJ/BM)
 

Meer over de herijking van MijnBorne2030 is te vinden in onze special. Ook kunnen belangstellenden tot en met 31 maart zelf hun mening geven over de komende herijking door online een vragenlijst in te vullen.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Natuurlijk begraven vanaf januari mogelijk

Volgende maand wordt er op het achterste veld van het Gedenkpark een begin gemaakt met...
06-10-2022

Mieke Visser stopt noodgedwongen als raadslid

SP raadslid Mieke Visser heeft besloten te stoppen als raadslid. Ze kampt sinds juni met...
05-10-2022

De Bornse ‘helden’ worden verwend

‘Held, dat mag best eens worden gezegd’ is dit jaar het thema van de jaarlijkse Dag...
04-10-2022

Automaatje van start in Borne

Aan mevrouw Hulleman maandagmorgen de eer om als allereerste vervoerd te worden via de nieuwe...
03-10-2022

Jarige bouwers schenken 25.000 euro

Op 18 en 19 juni vierde bouwonderneming Oude Wolbers haar 90-jarig bestaan. Alle (oud-)...
03-10-2022

Aan de slag met de tunnels in Oonksweg en...

Een oplossing vinden voor de barrière die het spoor - dwars door het dorp en met vijf...
29-09-2022