Programma 4 en 5 mei Borne, Hertme, Zenderen
24-04-2022
DODENHERDENKING EN BEVRIJDINGSDAG

Programma 4 en 5 mei Borne, Hertme, Zenderen

Op 3 april is het 77 jaar geleden dat Borne werd bevrijd van de bezetters. Jaarlijks worden er op diverse plaatsen in Borne, Hertme en Zenderen herdenkingsbijeenkomsten georganiseerd op 4 mei. De Stichting Comité 4 en 5 mei Borne heeft het programma voor dit jaar vastgesteld. Het nationale thema is dit jaar ‘Vrijheid in verbondenheid’.

 

Dodenherdenking in Borne, Hertme en Zenderen

In Borne start het programma op 4 mei om 18.00 uur met een bloemlegging bij het monument aan de Parallelweg (tegenover het NS station) en aansluitend om 18.15 uur met een bloemlegging bij de Joodse begraafplaats. Om 19.00 is er een herdenkingsdienst in de Oude Kerk, gevolgd door een stille tocht en herdenking bij het Centraal Monument voor restaurant Dorset.

 

In Hertme is er om 18.45 uur een bloemlegging bij het graf van de heer H.W. Oude Egberink op de begraafplaats. Hierbij zal St. Gregorius voor de muzikale omlijsting zorgen.

In het buurtschap ’t Hesseler is er om 19.00 uur een bloemlegging bij het landkruis aan de Mekkelhorstweg. Hierbij zal de Euregio Brassband voor de muzikale omlijsting zorgen.

 

Op de Elhorst-Vloedbeld in Zenderen is er een bloemlegging bij het monument. Ook hierbij zal St. Gregorius zorgen voor de muzikale omlijsting. De herdenking begint met 2 minuten stilte om 20.00 uur.

 

Herdenkingsdienst Oude Kerk

Om 19.00 uur start de herdenkingsbijeenkomst in de Oude Kerk voor genodigden en belangstellenden. Iedereen die hierbij aanwezig wil zijn is van harte welkom. Na de bijeenkomst krijgen aanwezigen een witte roos en gaan ze te voet in een stille tocht naar het Centraal Monument voor Dorset.

 

Centraal Monument

Bij het Centraal Monument zal om 20.00 uur de 'last post' klinken, gevolgd door twee minuten stilte en het Wilhelmus. Vervolgens worden er kransen en bloemstukken bij het monument neergelegd. Het Stedelijk Orkest zal zorgen voor de muzikale omlijsting. Iedereen is hierbij van harte welkom.

 

Bevrijdingsdag

Op 5 mei zal in de vroege ochtend het jaarlijks luiden van de kerkklokken klinken, als herdenking van onze bevrijding 77 jaar geleden. In de avond zal er een Groot Borns Vrijheidskoor gevormd worden vanaf 19.00 uur tussen koren en de hele bevolking uit Borne, Hertme en Zenderen. Iedereen wordt hierbij van harte uitgenodigd aanwezig te zijn om samen liederen te zingen voor vrijheid, vrede en verbinding. Dit vindt plaats op het plein voor het Kulturhus.

 

Vlaggenprotocol

Op 4 en 5 mei mag alleen de Nederlandse vlag gebruikt volgens het landelijke vlaggen protocol. Op 4 mei gaat de vlag halfstok vanaf 18.00 uur tot aan zonsondergang 21.10 uur. Mensen worden opgeroepen om na zonsondergang vanaf 21.10 uur binnen of buiten een kaars te ontsteken, om zodoende verbonden in licht te zijn met elkaar.

Op 5 mei gaat de vlag de gehele dag van zonsopkomst tot –ondergang in top vanwege Bevrijdingsdag.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Midwinterhoorns komen op stoom

Nog een kleine drie weken en dan is het kerst. Hoogste tijd dus om de aanstaande geboorte van...
04-12-2022

D’n oale roop klinkt weer door Borne

Wie kent ze niet? De Boornse Mirreweenterhoorn Bloazers. Een groep mannen die je bijna het hele...
28-11-2022

Kerstherberg blijft, maar moet snijden

Al dertig jaar lang voelt de Kerstherberg in Borne als een warme deken voor hen die eenzaam zijn...
28-11-2022

Bijrol voor Sint in overtreffende...

Het is alweer drie jaar geleden dat het bureau Evenementen van Aveleijn met een...
25-11-2022

Borne wacht veelkleurige opmaat naar kerst

Amper vijf dagen nadat Sinterklaas weer met zijn fonkelnieuwe Pakjesboot de terugreis naar...
21-11-2022

Nieuw Koningskoppel voor Angorageiten

De anders dan andere Karnavalsvereniging De Angorageiten kreeg het zondagavond weer voor elkaar....
20-11-2022