Voor 18 talenten is het aftellen begonnen
GROTE FINALE AVELEIJN’S GOT TALENT WERPT SCHADUW VOORUIT

Voor 18 talenten is het aftellen begonnen

Terwijl in Turijn inmiddels de voorbereidingen zijn gestart voor het Eurovisie Songfestival, gaat het er in de benedenverdieping van het Kulturhus deze dagen niet minder zenuwslopend aan toe. Daar vinden namelijk de laatste oefenavonden plaats voor de grote finale van Aveleijn’s Got Talent, de spectaculaire show in het Enschedese Wilminktheater op 21 mei, met optredens van de achttien beste talenten die zich tijdens de audities, voorronden en halve finales staande wisten te houden.

 

‘Akelig spannend’

Zo ook op dinsdagavond, als de foyer dienstdoet als green room voor de groep die meezingt op een band. De twee andere groepen, play-backers en live vertolkers, komen op een ander moment aan bod. Onderling wordt er gedold en gelachen, maar ondertussen is de spanning voelbaar. Een voor een mogen ze naar beneden om samen met de band Da Soul hun gekozen nummer ten gehore te brengen en in coproductie met een uit de Aveleijn-gelederen samengesteld achtergrondkoortje naar de goede afstemming te zoeken. Zo ook de Hengelose Roxanne. Ze is 32 jaar en het is voor het eerst dat ze aan de talentenjacht meedoet. “Ik doe mee omdat ik dan kan laten zien dat ik het durf”, zegt ze, al geeft ze grif toe vrij onzeker te zijn en het ‘akelig spannend’ te vinden.

 

Eerder won ze al een bakwedstrijd bij Aveleijn. “Maar zingen is toch wel een ander dingetje. Daarbij moet je het helemaal zelf doen en heb je alleen maar je stem. Van de andere kant: zingen is alles voor mij. Verdriet, blijheid en emotie. En zingen is ook dé band die ik met mijn moeder had. Ze overleed toen ik 11 was. We zongen altijd samen. Ik doe het ook voor haar dus.”

 

Hevige concurrentie

De oefensessie van Roxanne verloopt wat verwarrend. Ze zingt het nummer ‘Dancing in the sky’, en blijkt een andere versie te hanteren dan de muziek die Da Soul heeft ingestudeerd. Prompt wordt er door de bandleden op de rem getrapt. “Want zo kan het natuurlijk niet,” aldus de bandleider. “Dit kunnen we je niet aandoen”, roept hij meelevend. Da Soul begeleidt de talenten al zo’n 15 jaar en steekt met veel liefde jaarlijks vele uren in een zo optimaal mogelijke performance. Ze stellen voor dat ze opnieuw gaan oefenen met de versie van Roxanne en ergens volgende week weer samenkomen voor een nieuwe repetitie. De zangeres is opgelucht. “Misschien komt het dan toch nog goed”, verzucht ze en kan ze blijven hopen op een uiteindelijke winst. “Al heb ik al wel door dat de concurrentie groot is...”

 

Die concurrentie komt onder meer van Hidde, Roel, Tineke, Natasja, Jolein en Anne. Zij vertegenwoordigen Borne in de finale, doen mee in de play-backgroep en hebben inmiddels de reputatie er een waar feest van te maken. De uitkomst blijft dus nog even ongewis. Voor de liefhebbers zijn er voor de grote finale in Enschede op zaterdag 21 mei nog gratis kaarten beschikbaar via de website van Aveleijn. De avond begint om 19.00 uur en duurt tot plm. 22.30 uur. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Trots en superblij, maar ook nuchter

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit. Een...
26-04-2024

Koninklijke hulde voor negen ‘BB-ers’

Vandaag, 26 april 2024, is het de dag van de jaarlijkse Lintjesregen. Ook in Borne bleef het...
26-04-2024

Vorstelijke bezoeken aan Borne

Het oranjegevoel in Borne kennen we vooral van activiteiten op Koningsdag, morgen is het centrum...
26-04-2024

Koningsdag in de steigers

Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
23-04-2024

Borne blijkt ook fris op z’n Best

Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
21-04-2024

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024