‘We’ll meet again’, hopen we
ZANGFESTIJN GROOT BORNS VRIJHEIDSKOOR SMAAKT ONTEGENZEGGELIJK NAAR MEER

‘We’ll meet again’, hopen we

Bevrijdingsdag 2022 werd donderdagavond in Borne afgesloten met een massale en spontane samenzang. Enkele honderden zanglustigen, niet zelden uitgedost in het rood-wit-blauw of met oranje accessoires, zongen op het plein vóór het Kulturhus de longen uit hun lijf, neurieden mee en bewogen op de maten van de muziek om hun blijdschap en het plezier te tonen in het uurtje samenzijn. Alles ter ere van de viering van 77 jaar vrijheid.

 

Het zangfestijn kwam tot stand op initiatief van het Borns Kleinkoor. Daartoe mobiliseerde het alle koren in onze gemeente om daarmee body te geven aan de samenzang. Negen van hen zeiden ja. Er werden tien voor iedereen bekende nummers geselecteerd die alles te maken hebben met vrede, vrijheid en verbinding. De muziek werd verspreid, de songteksten verschenen op papier en in april kwamen de koren al bij elkaar om samen te repeteren.

 

Glorieuze dubbelrol

Donderdagavond, op de avond van Bevrijdingsdag, was het zover. Al ruim vóór 19.00 uur, het moment dat het inzingen zou beginnen, stroomden de eerste enthousiaste inwoners en koorleden toe. Dirigent Bram van der Beek vervulde vanaf dat eerste moment een glorieuze dubbelrol, want behalve dat hij alle zangers de maat zou aangeven, wist hij ook op een uiterst enthousiasmerende wijze en vaak gelardeerd met de nodige kwinkslagen, het plezier van samen zingen op eenieder over te brengen. Kortgezegd, het spatte eraf. Vanaf het allereerste nummer, tot en met de laatste noten van het allerlaatste lied, ruim een uurtje later.

 

Tussendoor ging de Stichting Comité 4 en 5 mei Borne rond met glaasjes oranjebitter. Toepasselijker kon het allemaal niet worden, want alle kelen moesten natuurlijk wel worden gesmeerd. En zo ontrolde zich een uiterst vrolijke en vermakelijke sing-in, waarin nummers als Land of hope and glory, Sag mir wo die Blumen sind, We shall overcome, Imagine, Edelweiss en Happy days are here again moeiteloos in elkaar overliepen. En uiteraard mocht het We’ll meet again in dit rijtje niet ontbreken.

 

Naar de reacties van de deelnemers te oordelen had dit laatste nummer vanavond ook zeker een dubbele betekenis. Want eens te meer werd duidelijk dat het ogenschijnlijk simpele programma - zonder veel toeters en bellen, maar met veel liefde en spontaniteit tot stand gekomen - naar meer smaakt en zeker voor herhaling vatbaar is. Gewoon een blijvertje dus tijdens de jaarlijkse viering van onze vrijheid. (DdG/AJ/BM)

 

Groot Borns Vrijheidskoor

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

 

 

reageren op deze pagina
Inge Ellenbroek — 05 mei 2022
Enorm genoten van het meezingen in dit supergrote Vrijheidskoor vanavond op Bevrijdingsdag!! Volgend jaar weer!?

Midwinterhoorns komen op stoom

Nog een kleine drie weken en dan is het kerst. Hoogste tijd dus om de aanstaande geboorte van...
04-12-2022

D’n oale roop klinkt weer door Borne

Wie kent ze niet? De Boornse Mirreweenterhoorn Bloazers. Een groep mannen die je bijna het hele...
28-11-2022

Kerstherberg blijft, maar moet snijden

Al dertig jaar lang voelt de Kerstherberg in Borne als een warme deken voor hen die eenzaam zijn...
28-11-2022

Bijrol voor Sint in overtreffende...

Het is alweer drie jaar geleden dat het bureau Evenementen van Aveleijn met een...
25-11-2022

Borne wacht veelkleurige opmaat naar kerst

Amper vijf dagen nadat Sinterklaas weer met zijn fonkelnieuwe Pakjesboot de terugreis naar...
21-11-2022

Nieuw Koningskoppel voor Angorageiten

De anders dan andere Karnavalsvereniging De Angorageiten kreeg het zondagavond weer voor elkaar....
20-11-2022