Haringparty vernieuwt, maar blijft ‘Borns’
NEGENDE EDITIE OP DONDERDAG 16 JUNI IN OPENLUCHTTHEATER HERTME

Haringparty vernieuwt, maar blijft ‘Borns’

Tien jaar geleden waren het Jan van Leeuwen, Jan Groothuys, Henk Oosterveld en de inmiddels overleden Aart Schmidt die van mening waren dat ook in Borne een haringparty van de grond moest komen. Ze wilden een goed doel aan het evenement koppelen dat zou kunnen profiteren van de opbrengst en strikten Dennis Wilt en Hardy Ellenbroek als veilingmeesters. Het goede doel werd de Stichting 1000 Kaarsjes; zij ontving 6.500 euro. Op donderdag 16 juni volgt - na een onderbreking van twee jaar - alweer de negende editie. Met nog steeds veel bekende namen van toen, maar wél op een nieuwe locatie: het Openluchttheater in Hertme.

 

‘Zonder hoedjes’

Dennis Wilt is inmiddels voorzitter en vertelt vol trots over de ontwikkeling van de Bornse Haringparty. “In de achterliggende jaren hebben we inmiddels vijftien goede doelen blij kunnen maken met hele mooie bedragen. Mochten we in ons eerste jaar 6.500 euro overhandigen, in 2019 was het maar liefst 14.000 euro! Het gaat dus wel degelijk ergens om. Maar ondanks dat we steeds groter groeien, blijven we wie we willen zijn: een mooie, gezellige haringparty. Op z’n Borns en zonder hoedjes,” zegt hij lachend.

 

Ook binnen het bestuur is er in de loop der tijd het een ander veranderd. Vanaf dit jaar treden er vier nieuwe leden aan: Jorn Oosterveld, Rob Munsterhuis, Mark van Leeuwen en Marcel ten Brink. Zij nemen de plaats in van Henk Oosterveld, Jan Groothuys en John Mentink. Samen met Dennis gaan ze de uitdaging voor 2022 aan: het organiseren van een onvergetelijke haringparty in het Openluchttheater. “Dat brengt natuurlijk een geheel nieuwe dimensie met zich mee,” weet Dennis. “Want nu moeten we zelf ook zorgen voor het geluid, de drank, het eten en alles wat erbij komt. Maar met de hulp van enkele Bornse ondernemers gaat het allemaal lukken en ik weet zeker dat we een unieke happening creëren voor onze 350 à 400 gasten.”

 

Hospice en Kinderlach Twente zijn de goede doelen

Ook dit jaar zijn er weer twee goede doelen geselecteerd die voor een donatie in aanmerking komen: de Stichting Hospice Borne en de Stichting Kinderlach Twente. En net als in het eerste jaar is Hardy Ellenbroek weer van de partij als veilingmeester; een taak die hij samen Rob Munsterhuis voor zijn rekening zal nemen. Een veiling overigens die compacter wordt dan de laatste jaren. “Ook daar groeien we in,” aldus de nieuwe voorzitter. “We willen het allemaal nog wat spannender maken met enkele verrassende elementen als intermezzo."

 

Wat blijft is de uitreiking van de Zilveren Haring, een teken van erkenning voor een persoon of organisatie die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de gemeente Borne. In 2019 was het de Stichting Openluchttheater Hertme die deze eer te beurt viel. Wie de gelukkige dit jaar zal zijn, blijft nog even een verrassing tot donderdag 16 juni als de haring tussen 17.00 en 21.00 uur in datzelfde openluchttheater weer geproefd kan worden. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Oranjefeest vooral op de kleedjes gevierd

Na de feestelijke Lintjesregen op vrijdag was er geen ontkomen meer aan. Borne kleurde vandaag...
27-04-2024

Trots en superblij, maar ook nuchter

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit. Een...
26-04-2024

Koninklijke hulde voor negen ‘BB-ers’

Vandaag, 26 april 2024, is het de dag van de jaarlijkse Lintjesregen. Ook in Borne bleef het...
26-04-2024

Vorstelijke bezoeken aan Borne

Het oranjegevoel in Borne kennen we vooral van activiteiten op Koningsdag, morgen is het centrum...
26-04-2024

Koningsdag in de steigers

Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
23-04-2024

Borne blijkt ook fris op z’n Best

Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
21-04-2024