Sprankelende party levert 20.000 euro op
ZILVEREN HARING VOOR JAN MATEL (EN DE DRIE VERTREKKENDE BESTUURSLEDEN)

Sprankelende party levert 20.000 euro op

De Bornse Haring Party is niet de enige in de regio. Maar wel een heel bijzondere. En dat werd donderdagavond eens te meer duidelijk in het Openluchttheater in Hertme. Zo’n 350 bezoekers genoten er van enkele uurtjes plezierig samenzijn, proefden van een voortreffelijke haringvangst en brachten en passant nog eens 20.000 euro bij elkaar voor de Stichting Hospice Borne en de Stichting Kinderlach Twente. Oud-Zenderenaar Calvin Kuipers van het Enschedese House of Snobs bemachtigde het eerste vaatje met veertig nieuwe haringen. Zijn bod van 12.500 euro werd niet meer overtroffen.

 

‘Als haringen in een ton’

Het was voor het eerst dat de Bornse Haring Party in Hertme werd gehouden. “Dat wordt passen en meten” aldus de organisatie vooraf, maar het lukte voortreffelijk. Met enig cynisme zou je kunnen zeggen dat de bezoekers als haringen in een ton zaten, want het was bommetje vol onder de grote podiumluifel. Maar het kwam de stemming meer dan ten goede en een voortreffelijke catering zorgde ervoor dat niemand zich te kort gedaan hoefde te voelen.

 

Het jaarlijkse evenement werd geopend door John Mentink. En natuurlijk stond hij even stil bij het overlijden van Wim Geul, de winnaar van de Zilveren Haring in 2018. “Wim was een echte optimist”, zo zei hij. “Half april bestelde hij nog gewoon twee kaarten voor vandaag. We gaan hem missen.”

 

Zilveren haring voor Jan Matel

De Zilveren Haring 2022 was voor een andere bekende die zich volgens de regels op een bijzondere wijze voor de Bornse samenleving heeft ingezet. De naam van Jan Matel gonsde al snel rond en na enkele cryptische omschrijvingen van John Mentink, zoals 'betrokken bij Borne 800, Het Leukste Dorp van Overijssel, Het Belevingstheater Oorlogstijd en Bevrijding Borne en het Baken van Borne', kon niemand er langer omheen. Hij werd de verdiende winnaar en kreeg even later de onderscheiding door burgemeester Jan Pierik opgespeld.

 

Eenzelfde ereteken was er voor de scheidende bestuursleden Henk Oosterveld, Jan Groothuys en John Mentink, die zich jarenlang hebben ingezet om de Bornse Haring Party te maken tot wat het nu is. En dat het wel degelijk wat is, bleek even later tijdens een spannende veiling van het eerste vaatje nieuwe haring. Nadat Ellen Oude Breuil van het Ella Huis in Zenderen een eerste bod van 50 euro had uitgebracht ging de teller lopen, zo af en toe onderbroken door een extra prijs als er een nieuwe drempel werd overschreden.

 

‘Twee fantastisch goede doelen’

Uiteindelijk waren het Alex Winter en Calvin Kuipers die elkaar bleven uitdagen en het vermoedelijke eindbod van 10.000 euro toch nog naar 12.500 euro wisten te tillen. Calvin, de gelukkige, was na afloop apetrots en gelukkig. “Ik ben een Oud-Zenderenaar, loop bij meerdere haringparty’s, maar dit hier is echt bijzonder. Een geweldige sfeer en bovendien met twee fantastisch goede doelen. Fijn dat het is gelukt en dat we het Hospice Borne en Kinderlach Twente blij kunnen maken”.

 

Eenzelfde blijdschap was er bij de vertegenwoordigers van de twee goede doelen die even later hun cheque in ontvangst mochten nemen: 2.500 euro voor de Stichting Kinderlach Twente en maar liefst 17.500 euro voor de Stichting Hospice Borne. "Dit heb ik in al die jaren nog niet eerder meegemaakt," aldus een bijkans hese veilingmeester Rob Munsterhuis in zijn slotwoord. "Zulke hoge bedragen hebben we nog nooit kunnen overhandigen." (RH/BM)

 

Haringparty 2022

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Hospice Borne — 17 jun 2022
Het doet ons als werkgroep Hospice Borne enorm goed dat iedereen in de Bornse samenleving en daarbuiten onze stichting een warm hart toedraagt.
En wat zijn wij dankbaar dat de Haring Party ons als goed doel heeft aangewezen. Met deze fantastische opbrengst komen we weer een stapje dichter bij de realisatie van het hospice in Borne!
Iedereen hartelijk bedankt voor de warme ondersteuning.

Zeepkistenrace op herhaling in Azelo

Het was een probeersel vorig jaar mei in Azelo. De roemruchte Zeepkistenkistenrace, die na zes...
23-05-2024

Avond4daagse Borne weer in de startblokken

Ook dit jaar wordt door het Avondvierdaagse-comitė Borne, onder auspiciën van...
22-05-2024

Humor en plezier markeren Familiedag Zenderen

Jong - en iets ouder - Zenderen staat op Tweede pinksterdag in het teken van de jaarlijkse...
20-05-2024

Dansen op een mooie Pinksterdag

Wie kent het niet: het liedje ‘Op een mooie Pinksterdag’ van Leen Jongewaard en...
19-05-2024

De Rosas vinden het best een beetje spannend

“Het ging gewoon hartstikke goed”, klinkt het zaterdag rond het middaguur in het...
18-05-2024

Hertme is klaar voor Robin Hood

Zondagmiddag rond de klok van één oogt het Openluchttheater Hertme als een...
05-05-2024