Het schuimt weer goed in Zenderen…
VOLKSFEESTEN BELEVEN EEN FLITSENDE START

Het schuimt weer goed in Zenderen…

Terwijl de wind een loopje neemt met het vele schuim op en in de drie volleybalvelden/-baden, zit mede-organisator Robert Dries van de Volksfeesten Zenderen even lekker onderuit bij de grote partytrailer die deze dagen een centrale rol vervult op het feestterrein aan de Lidwinaweg. “Het gaat hartstikke goed”, zegt ‘ie tevreden. “De vrijdag begon perfect, het spellencircuit voor de kinderen verliep vanmorgen geweldig en kijk nu eens wat een plezier alle spelers hebben in het schuim. Gewoon super!”.
 

Tafels aan de kant

Traditiegetrouw begonnen de Volksfeesten vrijdagmiddag met de bedrijvenborrel. Ruim 150 ondernemers en anderen kwamen er samen voor enkele uurtjes plezier. Én het nodige netwerken natuurlijk. Menigeen bleef zelfs ‘hangen’ om het nieuwe Oktoberfest - dat ’s avonds in de feesttent op de rol stond - van nabij te kunnen ondergaan. “Het was een topavond”, aldus Robert met een enigszins hese stem. “De sfeer onder de 250 bezoekers zat er goed in en het duurde niet lang totdat de tafels aan de kant gingen. Nou, dan weet je het wel…”
 

Jeugdig spellencircuit

De euforische lijn van vrijdagavond werd zaterdagmorgen moeiteloos doorgetrokken met Crazy88, een spellencircuit voor de Zenderense jeugd van 6 tot en met 14 jaar. Zo’n 45 enthousiastelingen kwamen eropaf en leefden zich groepsgewijs uit in maar liefst 88, vaak meest uiteenlopende, opdrachten. Van een ei bakken, bloemen water geven en het doen van de kabouterdans, tot het maken van een vogelnestje, de polonaise lopen en het eten van een citroen. “We hebben allemaal enorm gelachen en het ging er best fanatiek aan toe”, vertelt Jinke, een van de organisatoren van het kinderfeest. Winnaar werd de groep van Coco Oldhof en Tim Mossel, waarin de troeven Tim Sand, Juliet Hilderink, Morris Endeman, Fiep Hofstede, Lot Braakhuis, Lucas Formanoij, Ruben ten Riele en Rune Pol een hoofdrol vervulden.
 

Witte en winderige arena

Daarna, zo rond een uur of één, werd het tijd voor alweer een volgend jaarlijks hoogtepunt: het foamvolleyballen. Maar liefst dertien teams, samengesteld uit veelal jongvolwassenen, waagden zich in de witte en winderige arena, waarbij de pret al snel vele malen groter bleek dan het vertoonde spel. Maar dat kon ook niet anders met illustere teamnamen als ‘De hitsige vriendjes’, ‘Bitterballenontour’ en de traditioneel zo gevreesde ‘Brektummerboys.’ Aan het eind van de middag kon de balans worden opgemaakt. De zinderende finale tussen 'Eagles' en 'Job en zijn vrienden' werd een prooi voor de eerstgenoemden.
 

Vanavond gaan de Volksfeesten verder met een grote party in de tent, waarbij Headline voor de muziek zal zorgen. Zondagmiddag om 13.00 uur wordt de alweer laatste feestendag afgetrapt met het Vogelschieten, waarna The Pianohouse vanaf 14.30 uur de puntjes op de spreekwoordelijke i zal zetten en de feesten daarmee ongetwijfeld een onvergetelijke editie in de jaarboeken zal bezorgen. (RH/AJ/BM)

 

Volksfeesten Zenderen

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Opening ijsbaan vanmiddag afgelast

Rond het middaguur moest de organisatie van de IJsbaan Borne een rigoureus besluit nemen: de...
10-12-2023

‘Deurdonderen’ met Prins Maurice en Christian

Als geen ander weten ze wat carnaval vieren is. Maurice Masselink en Christian Sand, de twee...
09-12-2023

Jelmer en Birgit leiden De Draejpiepers in...

Vrijdagavond was het zover, de elfde editie van het Piepersbal in Zenderen, georganiseerd door...
08-12-2023

Nog even en dan kan er worden geschaatst

Menigeen zal het inmiddels niet zijn ontgaan. Op het Dorsetplein wordt namelijk sinds...
08-12-2023

Fynn en Noralynn resoluut: ‘We gaan feesten!’

Als slotstuk van een weekend carnaval, dat vrijdag begon met de opkomst van Prins Edwin en zijn...
26-11-2023

Sinterklaasje weer in Zenderen met zijn Piet

Het is opnieuw gelukt. De Goedheiligman heeft de weg naar Zenderen ook dit jaar weer gevonden....
25-11-2023