Het schuimt weer goed in Zenderen…
VOLKSFEESTEN BELEVEN EEN FLITSENDE START

Het schuimt weer goed in Zenderen…

Terwijl de wind een loopje neemt met het vele schuim op en in de drie volleybalvelden/-baden, zit mede-organisator Robert Dries van de Volksfeesten Zenderen even lekker onderuit bij de grote partytrailer die deze dagen een centrale rol vervult op het feestterrein aan de Lidwinaweg. “Het gaat hartstikke goed”, zegt ‘ie tevreden. “De vrijdag begon perfect, het spellencircuit voor de kinderen verliep vanmorgen geweldig en kijk nu eens wat een plezier alle spelers hebben in het schuim. Gewoon super!”.
 

Tafels aan de kant

Traditiegetrouw begonnen de Volksfeesten vrijdagmiddag met de bedrijvenborrel. Ruim 150 ondernemers en anderen kwamen er samen voor enkele uurtjes plezier. Én het nodige netwerken natuurlijk. Menigeen bleef zelfs ‘hangen’ om het nieuwe Oktoberfest - dat ’s avonds in de feesttent op de rol stond - van nabij te kunnen ondergaan. “Het was een topavond”, aldus Robert met een enigszins hese stem. “De sfeer onder de 250 bezoekers zat er goed in en het duurde niet lang totdat de tafels aan de kant gingen. Nou, dan weet je het wel…”
 

Jeugdig spellencircuit

De euforische lijn van vrijdagavond werd zaterdagmorgen moeiteloos doorgetrokken met Crazy88, een spellencircuit voor de Zenderense jeugd van 6 tot en met 14 jaar. Zo’n 45 enthousiastelingen kwamen eropaf en leefden zich groepsgewijs uit in maar liefst 88, vaak meest uiteenlopende, opdrachten. Van een ei bakken, bloemen water geven en het doen van de kabouterdans, tot het maken van een vogelnestje, de polonaise lopen en het eten van een citroen. “We hebben allemaal enorm gelachen en het ging er best fanatiek aan toe”, vertelt Jinke, een van de organisatoren van het kinderfeest. Winnaar werd de groep van Coco Oldhof en Tim Mossel, waarin de troeven Tim Sand, Juliet Hilderink, Morris Endeman, Fiep Hofstede, Lot Braakhuis, Lucas Formanoij, Ruben ten Riele en Rune Pol een hoofdrol vervulden.
 

Witte en winderige arena

Daarna, zo rond een uur of één, werd het tijd voor alweer een volgend jaarlijks hoogtepunt: het foamvolleyballen. Maar liefst dertien teams, samengesteld uit veelal jongvolwassenen, waagden zich in de witte en winderige arena, waarbij de pret al snel vele malen groter bleek dan het vertoonde spel. Maar dat kon ook niet anders met illustere teamnamen als ‘De hitsige vriendjes’, ‘Bitterballenontour’ en de traditioneel zo gevreesde ‘Brektummerboys.’ Aan het eind van de middag kon de balans worden opgemaakt. De zinderende finale tussen 'Eagles' en 'Job en zijn vrienden' werd een prooi voor de eerstgenoemden.
 

Vanavond gaan de Volksfeesten verder met een grote party in de tent, waarbij Headline voor de muziek zal zorgen. Zondagmiddag om 13.00 uur wordt de alweer laatste feestendag afgetrapt met het Vogelschieten, waarna The Pianohouse vanaf 14.30 uur de puntjes op de spreekwoordelijke i zal zetten en de feesten daarmee ongetwijfeld een onvergetelijke editie in de jaarboeken zal bezorgen. (RH/AJ/BM)

 

Volksfeesten Zenderen

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Nena op 31 augustus in Hertme

Met 25 miljoen verkochte platen is Nena een van de meest succesvolle Duitse artiesten aller...
30-04-2024

Programma 4 en 5 mei Borne, Hertme en Zenderen

Op 3 april is het 79 jaar geleden dat Borne werd bevrijd van de bezetters. Jaarlijks worden er...
30-04-2024

Wie danst er mee onder de Pinksterkroon?

Terwijl menigeen nog nageniet van Borne op z’n Best en Koningsdag, is de organisatie van...
28-04-2024

Oranjefeest vooral op de kleedjes gevierd

Na de feestelijke Lintjesregen op vrijdag was er geen ontkomen meer aan. Borne kleurde vandaag...
27-04-2024

Trots en superblij, maar ook nuchter

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit. Een...
26-04-2024

Koninklijke hulde voor negen ‘BB-ers’

Vandaag, 26 april 2024, is het de dag van de jaarlijkse Lintjesregen. Ook in Borne bleef het...
26-04-2024