Zenderen heeft een nieuwe vlag
VOGELSCHIETEN SLUIT DRIE DAGEN FEEST AF

Zenderen heeft een nieuwe vlag

Zaterdag, op de tweede dag van de Volksfeesten Zenderen, werd die nieuwe vlag van het dorp gepresenteerd. Ooit was er wel een, maar die was een beetje in de vergetelheid geraakt. Hoog tijd voor een nieuwe, vonden een aantal verenigingen. “Een eigen vlag is goed voor de eenheid”, legt Wiert Evers van de organisatie van de Volksfeesten Zenderen uit. Er werd een enquête uitgezet, waarop veel respons kwam. “Het ging alle kanten uit”, lacht Evers, “maar we konden er wel wat mee.”
 

In het ontwerp een aantal beeldbepalende elementen, zoals het beeld de Roggemaaier, de wolf van Weleveld en natuurlijk klooster en kerk. Prominent is het midden de fraaie bomen bij de Mariakapel op de Zenderense Es. De kleuren in de vlag zijn afgeleid van de logo’s en beeldmerken van de diverse verenigingen. Gisteren ging de verse vlag al grif over de toonbank. “De bedoeling is dat we met de vlaggen Zenderen opfleuren tijdens alle activiteiten.” De vlag is ook te bestellen via volksfeestenzenderen@gmail.com.

 

Vogelschieten

De derde en laatste dag van de Volksfeesten stond in het teken van het traditionele vogelschieten. De laatste keer verliep dat niet helemaal vlekkeloos en moest de wedstrijd voortijdig gestaakt worden omdat de kogels begonnen af te ketsen op de achtergrond van de houten vogels, terug richting schutters en publiek. De gehele inrichting werd grondig vernieuwd, waardoor dat euvel zich niet meer kon voordoen.

 

Nu speelde het weer de organisatie een beetje parten, hoewel een nat pak de schutters ook niet zo heel erg veel leek te deren. De 56 heren en 15 dames namen hun prooi genadeloos te pakken, waarbij de mannen wat trefzekerder bleken dan de vrouwen.

 

En zo komt er een einde aan drie dagen feest in Zenderen, bomvol activiteiten en succesvol van begin tot einde. Ongetwijfeld worden er vanaf morgen alweer nieuwe plannen gesmeed voor volgend jaar. (RH/AJ)

 

Volksfeesten Zenderen dag 3

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Midwinterhoorns komen op stoom

Nog een kleine drie weken en dan is het kerst. Hoogste tijd dus om de aanstaande geboorte van...
04-12-2022

D’n oale roop klinkt weer door Borne

Wie kent ze niet? De Boornse Mirreweenterhoorn Bloazers. Een groep mannen die je bijna het hele...
28-11-2022

Kerstherberg blijft, maar moet snijden

Al dertig jaar lang voelt de Kerstherberg in Borne als een warme deken voor hen die eenzaam zijn...
28-11-2022

Bijrol voor Sint in overtreffende...

Het is alweer drie jaar geleden dat het bureau Evenementen van Aveleijn met een...
25-11-2022

Borne wacht veelkleurige opmaat naar kerst

Amper vijf dagen nadat Sinterklaas weer met zijn fonkelnieuwe Pakjesboot de terugreis naar...
21-11-2022

Nieuw Koningskoppel voor Angorageiten

De anders dan andere Karnavalsvereniging De Angorageiten kreeg het zondagavond weer voor elkaar....
20-11-2022