Zenderen heeft een nieuwe vlag
VOGELSCHIETEN SLUIT DRIE DAGEN FEEST AF

Zenderen heeft een nieuwe vlag

Zaterdag, op de tweede dag van de Volksfeesten Zenderen, werd die nieuwe vlag van het dorp gepresenteerd. Ooit was er wel een, maar die was een beetje in de vergetelheid geraakt. Hoog tijd voor een nieuwe, vonden een aantal verenigingen. “Een eigen vlag is goed voor de eenheid”, legt Wiert Evers van de organisatie van de Volksfeesten Zenderen uit. Er werd een enquête uitgezet, waarop veel respons kwam. “Het ging alle kanten uit”, lacht Evers, “maar we konden er wel wat mee.”
 

In het ontwerp een aantal beeldbepalende elementen, zoals het beeld de Roggemaaier, de wolf van Weleveld en natuurlijk klooster en kerk. Prominent is het midden de fraaie bomen bij de Mariakapel op de Zenderense Es. De kleuren in de vlag zijn afgeleid van de logo’s en beeldmerken van de diverse verenigingen. Gisteren ging de verse vlag al grif over de toonbank. “De bedoeling is dat we met de vlaggen Zenderen opfleuren tijdens alle activiteiten.” De vlag is ook te bestellen via volksfeestenzenderen@gmail.com.

 

Vogelschieten

De derde en laatste dag van de Volksfeesten stond in het teken van het traditionele vogelschieten. De laatste keer verliep dat niet helemaal vlekkeloos en moest de wedstrijd voortijdig gestaakt worden omdat de kogels begonnen af te ketsen op de achtergrond van de houten vogels, terug richting schutters en publiek. De gehele inrichting werd grondig vernieuwd, waardoor dat euvel zich niet meer kon voordoen.

 

Nu speelde het weer de organisatie een beetje parten, hoewel een nat pak de schutters ook niet zo heel erg veel leek te deren. De 56 heren en 15 dames namen hun prooi genadeloos te pakken, waarbij de mannen wat trefzekerder bleken dan de vrouwen.

 

En zo komt er een einde aan drie dagen feest in Zenderen, bomvol activiteiten en succesvol van begin tot einde. Ongetwijfeld worden er vanaf morgen alweer nieuwe plannen gesmeed voor volgend jaar. (RH/AJ)

 

Volksfeesten Zenderen dag 3

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Oranjefeest vooral op de kleedjes gevierd

Na de feestelijke Lintjesregen op vrijdag was er geen ontkomen meer aan. Borne kleurde vandaag...
27-04-2024

Trots en superblij, maar ook nuchter

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit. Een...
26-04-2024

Koninklijke hulde voor negen ‘BB-ers’

Vandaag, 26 april 2024, is het de dag van de jaarlijkse Lintjesregen. Ook in Borne bleef het...
26-04-2024

Vorstelijke bezoeken aan Borne

Het oranjegevoel in Borne kennen we vooral van activiteiten op Koningsdag, morgen is het centrum...
26-04-2024

Koningsdag in de steigers

Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
23-04-2024

Borne blijkt ook fris op z’n Best

Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
21-04-2024