Burgemeester Pierik wil verkeersboete van tafel
‘BOETE BORNENAAR DIE KEERDE OP SNELWEG DISPROPORTIONEEL’

Burgemeester Pierik wil verkeersboete van tafel

Naar aanleiding van het bericht op BorneBoeit over Bornenaar Ruud Leliefeld, die een forse verkeersboete riskeerde door een manoeuvre op de snelweg om het boerenprotest te ontwijken, heeft burgemeester Jan Pierik direct actie ondernomen en de politie gevraagd de boete te seponeren. “Ik heb gezegd dat we moeten zorgen dat het vertrouwen van de burgers in de overheid wordt vergroot en niet juist wordt ondermijnd. Om die reden heb ik dringend verzocht deze gang van zaken recht te zetten.” Of de verkeersboete, die zou kunnen oplopen tot 8.700 euro en een jaar rij-ontzegging, werkelijk van tafel is blijft nog even afwachten. “De politie heeft haar eigen kanalen. Zij begreep ook dat dit wel erg disproportioneel is.” De boete werd overigens uitgeschreven door politiemannen uit Rotterdam.
 

WOM-brief

Pierik is formeel met vakantie, maar vond het belangrijk vandaag vanwege de demonstraties aan het werk te gaan. “Vanaf 11.30 uur is er contact geweest met de politie en om 13.00 uur was er overleg met burgemeesters in de regio, die direct met de situatie te maken hadden, over hoe we zouden kunnen handelen. Toch is het uiteindelijk een lokale aangelegenheid. Met de veiligheidsdiensten zijn diverse scenario’s doorgenomen en stappen gezet ter voorbereiding van mogelijk noodzakelijke acties.”

 

Een van die acties was het rechtstreeks benaderen van de demonstranten op de snelweg. “Met een zogenaamde WOM-brief – Wet Openbare Manifestatie – hebben we de demonstranten gesommeerd om uiterlijk 16.30 uur de actie te beëindigen. Omdat het een onaangekondigde demonstratie betrof, het ernstige hinder voor het overige verkeer opleverde en het bovendien hulpdiensten bemoeilijkte de snelweg te gebruiken. Daar is gelukkig gehoor aan gegeven.”
 

‘Ander vaatje’

“Ik hoop dat we via de overlegtafels tot een bevredigende oplossing kunnen komen en dat niet via de snelweg gaan doen. Tot gisteren werden demonstranten vooral begeleid, maar dat is nu voorbij. Vanaf nu wordt er ook geverbaliseerd. De demonstranten – of het allemaal boeren zijn vraag ik me af – gaan daar de gevolgen van ondervinden. Er wordt vanaf nu uit een ander vaatje getapt! Het demonstratierecht wordt op een gruwelijke manier misbruikt en zorgt voor ondermijning van de samenleving. Anarchie is een zwaar woord, maar deze sfeer moeten we met z’n allen niet willen. Iedereen heeft wel in de gaten dat er nu grenzen worden overschreden.” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Hans van hasselt — 29 jul 2022
Prima actie van de burgemeester om te proberen te boete te seponeren..maar om de demonstranten die de weg blokkeren tot 16.30 de tijd te geven vind ik niet oké onmiddellijk de blokkade opheffen dat had hij moeten eisen en niet nog een paar uur tolereren.
Yoram — 28 jul 2022
Denk dat dhr. Pierik korte metten moet maken met deze protesten. Snelweg schoonvegen dus !
Herman — 28 jul 2022
Lof voor de burgervader, deze bekeuring heeft te grote gevolgen.
Dick Ellenbroek — 28 jul 2022
Goed dat je de publiciteit zoekt Ruud. Hulde ook voor het snelle en goede reageren van onze burgemeester. hopelijk leidt dit tot seponeren.

Bouwbureau Twente speelt in op veranderingen

ADVERTORIAL • In kenniscentrum Het Spanjaard aan de Stationsstraat in Borne is Bouwbureau...
24-05-2023

Johan Meijer in gesprek met Rob Munsterhuis

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
20-05-2023

Lions schuiven 1.325 kistjes over de toonbank

Tot 19.00 uur vanavond gaan er bij de voordeur van restaurant Dorset exact 1.325 aspergekistjes...
16-05-2023

Donzige dotjes stelen de show

Het is niet nieuw, maar toch ook weer wel. Ieder jaar weer, ergens in het voorjaar, breekt...
16-05-2023

Trots op Zenderenaar Titus Brandsma

‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ is het adagium dat zeker ook in Twente...
14-05-2023

Avontureneiland officieel geopend

Met een tochtje op het fonkelnieuwe Pontje van Maris Stella opende wethouder Michael Geerdink...
13-05-2023