Burgemeester Pierik wil verkeersboete van tafel
‘BOETE BORNENAAR DIE KEERDE OP SNELWEG DISPROPORTIONEEL’

Burgemeester Pierik wil verkeersboete van tafel

Naar aanleiding van het bericht op BorneBoeit over Bornenaar Ruud Leliefeld, die een forse verkeersboete riskeerde door een manoeuvre op de snelweg om het boerenprotest te ontwijken, heeft burgemeester Jan Pierik direct actie ondernomen en de politie gevraagd de boete te seponeren. “Ik heb gezegd dat we moeten zorgen dat het vertrouwen van de burgers in de overheid wordt vergroot en niet juist wordt ondermijnd. Om die reden heb ik dringend verzocht deze gang van zaken recht te zetten.” Of de verkeersboete, die zou kunnen oplopen tot 8.700 euro en een jaar rij-ontzegging, werkelijk van tafel is blijft nog even afwachten. “De politie heeft haar eigen kanalen. Zij begreep ook dat dit wel erg disproportioneel is.” De boete werd overigens uitgeschreven door politiemannen uit Rotterdam.
 

WOM-brief

Pierik is formeel met vakantie, maar vond het belangrijk vandaag vanwege de demonstraties aan het werk te gaan. “Vanaf 11.30 uur is er contact geweest met de politie en om 13.00 uur was er overleg met burgemeesters in de regio, die direct met de situatie te maken hadden, over hoe we zouden kunnen handelen. Toch is het uiteindelijk een lokale aangelegenheid. Met de veiligheidsdiensten zijn diverse scenario’s doorgenomen en stappen gezet ter voorbereiding van mogelijk noodzakelijke acties.”

 

Een van die acties was het rechtstreeks benaderen van de demonstranten op de snelweg. “Met een zogenaamde WOM-brief – Wet Openbare Manifestatie – hebben we de demonstranten gesommeerd om uiterlijk 16.30 uur de actie te beëindigen. Omdat het een onaangekondigde demonstratie betrof, het ernstige hinder voor het overige verkeer opleverde en het bovendien hulpdiensten bemoeilijkte de snelweg te gebruiken. Daar is gelukkig gehoor aan gegeven.”
 

‘Ander vaatje’

“Ik hoop dat we via de overlegtafels tot een bevredigende oplossing kunnen komen en dat niet via de snelweg gaan doen. Tot gisteren werden demonstranten vooral begeleid, maar dat is nu voorbij. Vanaf nu wordt er ook geverbaliseerd. De demonstranten – of het allemaal boeren zijn vraag ik me af – gaan daar de gevolgen van ondervinden. Er wordt vanaf nu uit een ander vaatje getapt! Het demonstratierecht wordt op een gruwelijke manier misbruikt en zorgt voor ondermijning van de samenleving. Anarchie is een zwaar woord, maar deze sfeer moeten we met z’n allen niet willen. Iedereen heeft wel in de gaten dat er nu grenzen worden overschreden.” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Hans van hasselt — 29 jul 2022
Prima actie van de burgemeester om te proberen te boete te seponeren..maar om de demonstranten die de weg blokkeren tot 16.30 de tijd te geven vind ik niet oké onmiddellijk de blokkade opheffen dat had hij moeten eisen en niet nog een paar uur tolereren.
Yoram — 28 jul 2022
Denk dat dhr. Pierik korte metten moet maken met deze protesten. Snelweg schoonvegen dus !
Herman — 28 jul 2022
Lof voor de burgervader, deze bekeuring heeft te grote gevolgen.
Dick Ellenbroek — 28 jul 2022
Goed dat je de publiciteit zoekt Ruud. Hulde ook voor het snelle en goede reageren van onze burgemeester. hopelijk leidt dit tot seponeren.

Hachelijk avontuur koe in Zenderen

Maandagavond is een koe in Zenderen in de sloot beland. Het dier kwam blijkbaar iets te dicht...
08-08-2022

Zeldzame ‘prop’ doodt vele vissen in Bornse Beek

In deze tijd van het jaar hebben vissen het in openbaar water traditioneel moeilijk. Door lage...
08-08-2022

Scooter geschept op Hoofdstraat Zenderen

Op de Hoofdstraat in Zenderen vond woensdagavond een aanrijding plaats tussen een scooter en een...
03-08-2022

En wéér rijden de vrachtwagens naar Opole

Op vrijdagavond 4 maart vertrok de eerste volle vrachtwagen met hulpgoederen vanuit Hertme naar...
29-07-2022

Verkeersboete definitief in de prullenbak

De boete die Bornenaar Ruud Leliefeld en Enschedeër Sven Hof om de oren kregen nadat ze...
29-07-2022

Keren door boerenprotest – 8.700 euro boete?

Ruud Leliefeld belandde donderdagochtend door het boerenprotest in de file op de A1/A35, met...
28-07-2022