Reizen naar Vietnam
16-08-2022
HUIDIGE REGELS VOOR VISUMVEREISTEN

Reizen naar Vietnam

ADVERTORIAL • Voor binnenkomst in Vietnam is in veel gevallen een visum vereist. Reizigers uit sommige landen kunnen Vietnam echter voor een korte periode bezoeken zonder een visum aan te vragen. In dit artikel van VisumBuitenland.nl wordt ingegaan op alle voorschriften rondom het visum voor Vietnam en hoe je dit het best kunt aanvragen.

 

Visumvrije toegang Vietnam

Vietnam heeft een regeling ingevoerd op grond waarvan reizigers met het paspoort van een beperkt aantal landen zonder visum naar Vietnam kunnen reizen. Dit geldt voor enkele landen in Oost- en Zuidoost-Azië, en ook voor enkele Europese landen. Reizigers met een paspoort uit Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken, Finland, Noorwegen, Rusland of Wit-Rusland mogen Vietnam binnen zonder dat ze eerst een visum hoeven aan te vragen. In dat geval mag je maximaal 15 dagen in Vietnam blijven. Nadat je het land hebt verlaten, moet je minstens 30 dagen in het buitenland verblijven voordat je Vietnam weer zonder visum kunt binnenkomen.

 

De visumvrije regeling voor Vietnam geldt tijdelijk tot 14 maart 2025. Reizigers die niet over een paspoort van een van de genoemde landen beschikken, moeten voor vertrek een papieren visum bij de ambassade of een e-visum Vietnam aanvragen. Het wordt afgeraden om de toegestane verblijfsduur ter plekke te verlengen.

 

E-visum Vietnam

Als je een visum nodig hebt om naar Vietnam te reizen, zijn er verschillende manieren om er een aan te vragen. Aan de ene kant kun je naar de ambassade van Vietnam gaan, daar een afspraak maken en het visum als etiket in je paspoort laten aanbrengen. Aan de andere kant kun je het visum ook gewoon via een digitaal formulier aanvragen. De ambassade adviseert dit zogenaamde e-visum online aan te vragen, omdat het minder kost, sneller toegekend wordt en voldoet voor reizen naar Vietnam. Het e-visum Vietnam is in 2018 gelanceerd en is een groot succes gebleken, waardoor de visumaanvraagprocedure sterk is vereenvoudigd.

 

Visum on Arrival

In bijzondere noodgevallen is het ook mogelijk om een visum bij aankomst in Vietnam te verkrijgen. Voor het vertrek moet echter bij de ambassade een ‘goedkeuringsbrief’ worden aangevraagd. Deze wordt alleen in noodgevallen afgegeven en nooit voor vakanties of zakenreizen naar Vietnam. Veel reisondernemingen beweren dat ze de ‘goedkeuringsbrief’ voor klanten kunnen krijgen. In het verleden zijn er echter vaak meldingen geweest van fraude met visa-on-arrival en momenteel lijkt de goedkeuringsbrief alleen in uitzonderlijke gevallen te worden afgegeven, dus het is niet aan te raden dit type visum voor Vietnam te gebruiken.

 

Reizen naar Vietnam en corona (Covid-19)

Het is over het algemeen weer mogelijk om naar Vietnam te reizen, maar reizigers moeten nog wel rekening houden met de actuele coronamaatregelen voor reizen naar Vietnam. Bewijs van inenting of testen op Corona is niet langer vereist voor toegang. Er moet echter een speciale app worden gedownload en er moet een ziektekostenverzekering worden afgesloten om de kosten van een coronabehandeling in Vietnam te dekken. Bovendien moeten de basisregels tegen de verspreiding van Covid-19 in Vietnam worden nageleefd.

 

VisumBuitenland.nl is één van de grootste full-service visumbureaus van de Benelux.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Vermakelijk slagveld in hectisch Borne

De Franken tegen de Saksen, Harrie’s Harem tegen De dwarse Hedevelders, de Oazelerstroat...
16-09-2023

Alle appels en peren zijn welkom in Azelo

Op zondagmiddag 1 oktober vindt er in het hart van Azelo, de buurtschap tussen Borne en Hof van...
11-09-2023

Een eigen bankje voor Arie de Jager

“Ik word hier als een koning behandeld! Willem-Alexander moest eens weten. Die zou er nog...
09-09-2023

Bornse koren zingen in Rheine

Komend weekend staat Rheine, de Duitse partnerstad van Borne, in het teken van het jaarlijkse...
05-09-2023

Danny Vera schittert in Openluchttheater

Na Ilse DeLange afgelopen donderdag, trad zaterdagavond wederom een Nederlandse topartiest op in...
03-09-2023

Ilse DeLange is weer thuis in Hertme

Tien jaar geleden stond Ilse DeLange op dezelfde plek als donderdagavond. In een uitverkocht...
31-08-2023