Oogstdankviering luidt Melbuul’ndagen in
44STE EDITIE START INDRUKWEKKEND IN ST. STEPHANUSKERK

Oogstdankviering luidt Melbuul’ndagen in

De Melbuul’ndagen zijn begonnen. Woensdagavond was de officiële aftrap met de traditionele Oogstdankviering in de St. Stephanuskerk. De bezoekers luisterden er naar de woorden van de voorgangers pastoor Jurgen Jansen en dominee Johan Meijer, het Borns Kleinkoor zong enkele toepasselijke liederen en Jos Beunders bespeelde het orgel en de piano. Na de dankgebeden werd de oogst - zoals de traditie voorschrijft - symbolisch door middel van broden overhandigd aan de voorgangers.

 

Jaarringen en oogst

Maar voor het zover was heette dominee Johan Meijer natuurlijk iedereen van harte welkom. Ook in het Oekraïens, om daarmee de aanwezige oorlogsvluchtelingen nadrukkelijk bij de bijzondere viering op deze vooral voor hen zo symbolische Onafhankelijkheidsdag te betrekken. Met een zichtbaar gevoel van opluchting bracht hij het tot een goed eind. Even later was het pastoor Jurgen Jansen die in zijn overweging nader inging op het thema Jaarringen. Daarbij begon hij met het getal 18.074. Het aantal dagen dat hij inmiddels leeft, zo had hij uitgezocht. En automatisch kwam hij even later op de oogst terecht. “Wat heeft het opgeleverd en wat staat me nog te wachten? Hoe mooi zou het zijn om iets van je eigen oogst te geven voor het algemeen belang. Iets van jezelf in te leveren voor hen die - om welke reden dan ook - bang zijn voor hun eigen oogst…”, overdacht hij.

 

Even later was het Patrick Mollink, de voorzitter van Melbuul’ndagen, die de daad bij het woord voegde en twee broden overhandigde aan beide voorgangers. De overhandiging betekende tegelijk de officiële start van de 44ste Melbuul’ndagen. De viering werd dit jaar op bijzondere wijze muzikaal ondersteund door het Borns Kleinkoor. De mannen brachten op gedragen wijze een aantal liederen ten gehore en sloten de viering af met het Dona nobis pacem. Na afloop trokken veel kerkgangers nog even naar de Stefans-Hof om met elkaar te toosten op de start van de nieuwe Melbuul’ndagen. Vijf bruisende dagen die, als de weersvoorspellingen allemaal kloppen, onder een stralende zon zullen plaatsvinden. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Knotsgekke editie Slag om Borne

Maar liefst 117 teams verschenen er aan de start voor de tweede editie (in deze hoedanigheid)...
17-09-2022

Geslaagde herkansing Buitenspeeldag

Eigenlijk stond op 8 juni de Buitenspeeldag in de Bornsche Maten al op de agenda. Door een...
07-09-2022

Suzan & Freek sluiten topweekend klinkend af

De laatste dag van een weekend Metropool Open Air in Hertme is met een klapper geëindigd....
04-09-2022

Floor Jansen verrast Hertme met Henk Poort

Vanmiddag staat ze op Circuit Zandvoort, waar ze voor een miljoenenpubliek de Formule 1-race...
04-09-2022

Davina Michelle in Hertme

Gisteren, vandaag en morgen is ‘t hét weekend van Metropool Open Air in Hertme....
03-09-2022

De oogst is binnen: het was vijf dagen lang...

Wat woensdagavond begon met de Oogstdankviering eindigde zondagmiddag met de band Wir sind...
28-08-2022