Oogstdankviering luidt Melbuul地dagen in
44STE EDITIE START INDRUKWEKKEND IN ST. STEPHANUSKERK

Oogstdankviering luidt Melbuul地dagen in

De Melbuul’ndagen zijn begonnen. Woensdagavond was de officiële aftrap met de traditionele Oogstdankviering in de St. Stephanuskerk. De bezoekers luisterden er naar de woorden van de voorgangers pastoor Jurgen Jansen en dominee Johan Meijer, het Borns Kleinkoor zong enkele toepasselijke liederen en Jos Beunders bespeelde het orgel en de piano. Na de dankgebeden werd de oogst - zoals de traditie voorschrijft - symbolisch door middel van broden overhandigd aan de voorgangers.

 

Jaarringen en oogst

Maar voor het zover was heette dominee Johan Meijer natuurlijk iedereen van harte welkom. Ook in het Oekraïens, om daarmee de aanwezige oorlogsvluchtelingen nadrukkelijk bij de bijzondere viering op deze vooral voor hen zo symbolische Onafhankelijkheidsdag te betrekken. Met een zichtbaar gevoel van opluchting bracht hij het tot een goed eind. Even later was het pastoor Jurgen Jansen die in zijn overweging nader inging op het thema Jaarringen. Daarbij begon hij met het getal 18.074. Het aantal dagen dat hij inmiddels leeft, zo had hij uitgezocht. En automatisch kwam hij even later op de oogst terecht. “Wat heeft het opgeleverd en wat staat me nog te wachten? Hoe mooi zou het zijn om iets van je eigen oogst te geven voor het algemeen belang. Iets van jezelf in te leveren voor hen die - om welke reden dan ook - bang zijn voor hun eigen oogst…”, overdacht hij.

 

Even later was het Patrick Mollink, de voorzitter van Melbuul’ndagen, die de daad bij het woord voegde en twee broden overhandigde aan beide voorgangers. De overhandiging betekende tegelijk de officiële start van de 44ste Melbuul’ndagen. De viering werd dit jaar op bijzondere wijze muzikaal ondersteund door het Borns Kleinkoor. De mannen brachten op gedragen wijze een aantal liederen ten gehore en sloten de viering af met het Dona nobis pacem. Na afloop trokken veel kerkgangers nog even naar de Stefans-Hof om met elkaar te toosten op de start van de nieuwe Melbuul’ndagen. Vijf bruisende dagen die, als de weersvoorspellingen allemaal kloppen, onder een stralende zon zullen plaatsvinden. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

De Waanzinnige...

ADVERTORIAL - Dit avontuur start met een leuk idee van Siem en Chris Het is een leuk en...
06-02-2023

In het spoor van de vos rond Hertme

De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging organiseert jaarlijks meerdere slipjachten. Dit...
01-02-2023

Kerstbomen vlammen vreugdevuur

Het lijkt alweer jaren geleden dat de inwoners van de Stroom Esch hun afgedankte kerstbomen op...
07-01-2023

De kerstbomen worden weer verbrand

Komende zaterdag krijgt de traditie van de kerstboomverbranding in Borne eindelijk haar vervolg,...
02-01-2023

Hoopvol Rheineplein gonst van beste wensen

Een mooie traditie is in ere hersteld. De Nieuwjaarsbijeenkomst op het Rheineplein, onder het...
01-01-2023

Bornse hemel kleurt tijdens jaarwisseling

De jaarwisseling in Borne is rustig verlopen. Voor zover bekend kwamen er geen noemenswaardige...
01-01-2023