Oogstdankviering luidt Melbuul’ndagen in
44STE EDITIE START INDRUKWEKKEND IN ST. STEPHANUSKERK

Oogstdankviering luidt Melbuul’ndagen in

De Melbuul’ndagen zijn begonnen. Woensdagavond was de officiële aftrap met de traditionele Oogstdankviering in de St. Stephanuskerk. De bezoekers luisterden er naar de woorden van de voorgangers pastoor Jurgen Jansen en dominee Johan Meijer, het Borns Kleinkoor zong enkele toepasselijke liederen en Jos Beunders bespeelde het orgel en de piano. Na de dankgebeden werd de oogst - zoals de traditie voorschrijft - symbolisch door middel van broden overhandigd aan de voorgangers.

 

Jaarringen en oogst

Maar voor het zover was heette dominee Johan Meijer natuurlijk iedereen van harte welkom. Ook in het Oekraïens, om daarmee de aanwezige oorlogsvluchtelingen nadrukkelijk bij de bijzondere viering op deze vooral voor hen zo symbolische Onafhankelijkheidsdag te betrekken. Met een zichtbaar gevoel van opluchting bracht hij het tot een goed eind. Even later was het pastoor Jurgen Jansen die in zijn overweging nader inging op het thema Jaarringen. Daarbij begon hij met het getal 18.074. Het aantal dagen dat hij inmiddels leeft, zo had hij uitgezocht. En automatisch kwam hij even later op de oogst terecht. “Wat heeft het opgeleverd en wat staat me nog te wachten? Hoe mooi zou het zijn om iets van je eigen oogst te geven voor het algemeen belang. Iets van jezelf in te leveren voor hen die - om welke reden dan ook - bang zijn voor hun eigen oogst…”, overdacht hij.

 

Even later was het Patrick Mollink, de voorzitter van Melbuul’ndagen, die de daad bij het woord voegde en twee broden overhandigde aan beide voorgangers. De overhandiging betekende tegelijk de officiële start van de 44ste Melbuul’ndagen. De viering werd dit jaar op bijzondere wijze muzikaal ondersteund door het Borns Kleinkoor. De mannen brachten op gedragen wijze een aantal liederen ten gehore en sloten de viering af met het Dona nobis pacem. Na afloop trokken veel kerkgangers nog even naar de Stefans-Hof om met elkaar te toosten op de start van de nieuwe Melbuul’ndagen. Vijf bruisende dagen die, als de weersvoorspellingen allemaal kloppen, onder een stralende zon zullen plaatsvinden. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Koningsdag in de steigers

Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
23-04-2024

Borne blijkt ook fris op z’n Best

Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
21-04-2024

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024