Loopfietsenrace met een lach, valpartijen en tranen
WIELERFEEST AAN DE GROTESTRAAT VOOR GROOT EN KLEIN

Loopfietsenrace met een lach, valpartijen en tranen

De start van de Vuelta in Nederland was een feest. Maar wat er donderdagmiddag, onder een brandende zon, aan de Grotestraat gebeurde, deed er eigenlijk niet voor onder. Om 15.45 uur klonk namelijk het startschot, of beter gezegd het confettikanon, waarmee de eerste 25 ukkies werden weggeschoten voor de Drie Biggetjes Loopfietsenrace. Zenuwachtige papa’s en mama’s bij start en finish, veel nieuwsgierigen langs de korte route van zo’n 200 meter, paraat staande EHBO’ers en een opzwepend klinkende speaker zorgden voor een ambiance die niet onder deed voor de roemrijke Spaanse ronde.

 

Valpartijen en persoonlijk leed

En net zoals 'in het echt’ werd ook deze race gekenmerkt door valpartijen en persoonlijk leed. Je zult immers maar net enkele meters onderweg zijn en dan de snelle looppasjes van je korte beentjes en het tegelijktijdig sturen in onbalans krijgen… Ja, dan lig je er gewoon en probeer je even later toch, samen met de toegeschoten papa-soigneurs, weer op te krabbelen en alsnog de finish te bereiken.

 

Of neem het jochie dat in de tweede race met een strak koppie aan de startstreep stond en op het moment suprême gestoken werd door een wesp. De paniek was groot, het verdriet even later nog vele malen intenser. Maar ook deze held haalde natuurlijk de eindstreep, luid aangemoedigd door de omstanders. En terwijl zijn traantjes nog over de wangetjes biggelden, werd hij al door de medewerkers van het kinderdagverblijf De Drie Biggetjes behangen met een heuse medaille en onmetelijk veel schouderklopjes.

 

Net zoals alle 49 andere kinderen van 3 en 4 jaar trouwens, want ze waren gewoonweg allemaal winnaar. Daarom kregen ze als beloning ook nog eens een claxon voor op hun fietsje én een bon voor een gratis ijsje. En dat laatste was, gezien de hoge temperaturen, voor de meesten toch wel de ultieme prijs.

 

Carnavalsland- en Dikke Banden Race

Datzelfde ritueel werd nog eens herhaald tijdens de Carnavalsland race en de Dikke Banden Race. Het bleken stuk voor stuk spannende koersen te worden, waarbij met name de Carnavalslandrace voor de nodige hilariteit zorgde. Want het gebeurt natuurlijk niet elke dag dat een Zorro, een in badkleding gestoken meisje met zwembandjes om de armen of een sprookjesprinses de strijd om het Kampioenschap van Borne op de Grotestraat met elkaar aangaan.

 

Aan het eind van de middag wordt de Ronde van Borne vervolgd met de Elite/Belofte Dames. De Heren Amateurs/Elite starten ten slotte om 18.45 uur, waarbij ze ruim 70 kilometer door het centrum van Borne gaan afleggen. Voor de sportieve diehards staat op het Dorsetplein vanavond een groot tv-scherm, zodat ze vanuit hun ooghoeken ook nog eens een blik kunnen werpen op de rechtstreekse beelden van de wedstrijd FC Twente-Fiorentina. (RH/AJ/BM)

 

 

 

Jeugdwedstrijden Ronde van Borne

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Vorstelijke bezoeken aan Borne

Het oranjegevoel in Borne kennen we vooral van activiteiten op Koningsdag, morgen is het centrum...
26-04-2024

Koningsdag in de steigers

Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
23-04-2024

Borne blijkt ook fris op z’n Best

Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
21-04-2024

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024