Arnold Klieverik wint Run in vermakelijk Borne
BOEKENMARKT, BRADERIE, PROEVERIJ EN SPORT VECHTEN OM VOORRANG

Arnold Klieverik wint Run in vermakelijk Borne

De Melbuul’nzaterdag is natuurlijk de dag van de Run Bike Run Borne. Tenminste… voor de bijna 500 lopers en fietsers, hun supporters én de talloze nieuwsgierigen die traditioneel een kijkje komen nemen bij het sportieve geweld dat in de namiddag aan hun neus voorbijtrekt. Maar er is nog zoveel meer om even je zorgen te vergeten, lekker te slenteren langs de talloze kramen van de braderie en boekenmarkt of te proeven van de vele speciaalbieren en te nippen van exquise wijntjes.

 

Boekenmarkt en braderie

Zo ging in alle vroegte de boekenmarkt al van start in de Stationsstraat. Niet te vergelijken natuurlijk met die in Deventer, maar toch… Het langgerekte stalletjeslint, waarop duizenden boeken werden aangeboden, vormde voor menigeen een weldadig rustpunt om net dat ene of lang gezochte boek te kunnen vinden, dan wel per toeval tegen een exemplaar aan te lopen dat de moeite van het kopen rechtvaardigde.

 

Hoe anders was dan de braderie in onder meer de Grotestraat en Nieuwe Kerkstraat, waar te ‘proeven’ viel van een mix aan activiteiten en producten. Met ook opvallende deelnemers, zoals het Plantenasiel, de Fietsmaatjes, de deelnemers aan de Carbage Run die zondag in alle vroegte vertrekken en vandaag nog wat laatste donaties hopen binnen te halen voor het Hospice Borne, en de SP Borne bijvoorbeeld, die oplossingen van passanten wil ophalen om de alsmaar stijgende kosten beter te beheersen.

 

Run Bike Run

Naarmate de middag vorderde, bepaalden steeds meer sportievelingen het centrum. Vaak strakke koppies, voorzien van zonnebril en rugnummer, om zich warm te lopen voor de 29ste editie van de Run Bike Run Borne. En toen om exact 16.00 uur het startschot werd gelost gingen ze op weg. Weg uit de drukte nabij Las Carretas, om zo snel mogelijk het buitengebied in te trekken en uiteindelijk weer als glorieuze winnaar op het Dorsetplein terug te keren. Die eer was natuurlijk maar voor weinigen weggelegd.

 

Overallwinnaar werd Arnold Klieverik uit Deurningen. Hij noteerde een tijd van 1:23:59. De beste individuele deelnemer uit Borne was Martin Schepers (1:29:31). Bij de dames was het de Utrechtse Ann Schoot Uiterkamp die met de winst aan de haal ging. Zij legde het parcours af in een tijd van 1:33:21. Sen Rozenga uit Hengelo won de korte afstand voor de jongens en datzelfde deed Myrthe Peeters uit Borne bij de meisjes. De lange afstand werd bij de jongens een prooi voor Maarten Beute uit Assen en voor Sophie Exterkate uit Delden bij de meisjes. Bij de bedrijvenduo’s ging de winst naar het Sensata-team Luc Henderik en Jochem Talsma. De overige winnaars werden William van Eeken en GH Hutten (heren duo’s), Stefanie Sijtsma en Charel Spekenbrink (dames duo’s) en Jorrit Waslander en Rianne Golbach (gemengde duo’s). De volledige uitslag is te vinden op de website van de RBR Borne.

 

Bijna zondag

Vanavond vanaf 20.30 uur worden de feestelijkheden op het Dorsetplein voortgezet met een optreden van Blizzert, de zeskoppige band die voor ‘een feest van herkenning’ zal zorgen, aldus de aankondiging. Dat belooft nog wat dus, zeker met het grote succes van Broadway op de vrijdagavond in het achterhoofd… En dan is het alweer bijna zondag, de vijfde en laatste dag van de Melbuul’ndagen 2022. Met onder meer opnieuw een braderie, een oldtimer show, een kids- en teenevent, kofferbakverkoop en uiteraard ook veel muziek. (DdG/RH/AJ/BM)

 

Voor het volledige programma van de Melbuuln'dagen: zie onze agenda

 

Melbuul'nzaterdag

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024

(Snoei)hout brengen voor paasvuur

Zondagavond 31 maart, Eerste paasdag, zal er om 20.30 uur weer een paasvuur worden ontstoken aan...
17-03-2024

Blřf opnieuw naar Hertme

Het is niet voor het eerst en ongetwijfeld ook niet voor het laatst… Bløf komt...
13-03-2024

Racoon terug in Hertme

Het is alweer enkele jaren geleden dat Racoon optrad in het Hertmese Openluchttheater. Maar op...
07-03-2024