Blizzert: ‘Uniek in z’n soort’
WARE MUZIEKHAPPENING OP VOL DORSETPLEIN

Blizzert: ‘Uniek in z’n soort’

Al vroeg op de zaterdagavond stroomt het Dorsetplein vol. Het is de tweede achtereenvolgende avond dat het publiek kan losgaan tijdens de Melbuul’ndagen. Met een muziekoptreden van de 6-koppige band Blizzert. Waar een frontman en frontvrouw in schitterden. Zelf zeggen ze: “We zijn uniek in z’n soort”. Een feest, gratis toegankelijk voor iedereen, die ervan houdt.

 

Wachten

Terwijl het plein volstroomt, is het wachten. DJ Maikel draait eindeloos bekende nummers. Opvallend veel jongeren weten deze Melbuul’n feestavond te vinden. In de mooiste outfits, om elkaar weer te ontmoeten. Langzaam komt de stemming erin. Er worden volop muntjes ingekocht. Om daarna ingewisseld te worden voor geestrijk vocht. En om uiteindelijk samen te genieten van de muziek en het feest. Maar ook ouderen weten het evenement te vinden. Zelfs staat hier en daar een scootmobiel geparkeerd. Inmiddels groeit de berg met lege plastic bekertjes op het plein.

 

Blizzert app

De musici weten dat veel oude bekende nummers van zangers en bands uit de vorige eeuw populair zijn onder het publiek. Om niet alleen zelf een repertoire te vullen ontwikkelde de band een app. De Blizzert-interapptive Music Experience app. Hiermee kunnen de bezoekers met hun mobieltje verzoekjes naar het podium zenden. Dit verzoek krijgt vervolgens een lotnummer. Tijdens de show pikt het systeem er willekeurig een groot aantal uit. Of alle aanvragen zijn gehonoreerd? Misschien voor een volgend keer, als ze het hebben ingestudeerd.

 

Verenigingen spekken hun clubkas

Langs de rand van het plein staan de biertaps opgesteld. Vrijwilligers van verenigingen zorgen ervoor dat het publiek niet droog komt te staan. Tot aan het begin van de avond tapten de Angorageiten. Daarna is het de beurt aan de Bornse Schaats- en Skeelervereniging. En dat doen ze met een reden, want met hun inzet spekken de leden en vrijwilligers hun clubkas. Feest voor iedereen dus! En zo hoort het tijdens de Melbuul’ndagen. (YD)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024