Blizzert: ‘Uniek in z’n soort’
WARE MUZIEKHAPPENING OP VOL DORSETPLEIN

Blizzert: ‘Uniek in z’n soort’

Al vroeg op de zaterdagavond stroomt het Dorsetplein vol. Het is de tweede achtereenvolgende avond dat het publiek kan losgaan tijdens de Melbuul’ndagen. Met een muziekoptreden van de 6-koppige band Blizzert. Waar een frontman en frontvrouw in schitterden. Zelf zeggen ze: “We zijn uniek in z’n soort”. Een feest, gratis toegankelijk voor iedereen, die ervan houdt.

 

Wachten

Terwijl het plein volstroomt, is het wachten. DJ Maikel draait eindeloos bekende nummers. Opvallend veel jongeren weten deze Melbuul’n feestavond te vinden. In de mooiste outfits, om elkaar weer te ontmoeten. Langzaam komt de stemming erin. Er worden volop muntjes ingekocht. Om daarna ingewisseld te worden voor geestrijk vocht. En om uiteindelijk samen te genieten van de muziek en het feest. Maar ook ouderen weten het evenement te vinden. Zelfs staat hier en daar een scootmobiel geparkeerd. Inmiddels groeit de berg met lege plastic bekertjes op het plein.

 

Blizzert app

De musici weten dat veel oude bekende nummers van zangers en bands uit de vorige eeuw populair zijn onder het publiek. Om niet alleen zelf een repertoire te vullen ontwikkelde de band een app. De Blizzert-interapptive Music Experience app. Hiermee kunnen de bezoekers met hun mobieltje verzoekjes naar het podium zenden. Dit verzoek krijgt vervolgens een lotnummer. Tijdens de show pikt het systeem er willekeurig een groot aantal uit. Of alle aanvragen zijn gehonoreerd? Misschien voor een volgend keer, als ze het hebben ingestudeerd.

 

Verenigingen spekken hun clubkas

Langs de rand van het plein staan de biertaps opgesteld. Vrijwilligers van verenigingen zorgen ervoor dat het publiek niet droog komt te staan. Tot aan het begin van de avond tapten de Angorageiten. Daarna is het de beurt aan de Bornse Schaats- en Skeelervereniging. En dat doen ze met een reden, want met hun inzet spekken de leden en vrijwilligers hun clubkas. Feest voor iedereen dus! En zo hoort het tijdens de Melbuul’ndagen. (YD)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Knotsgekke editie Slag om Borne

Maar liefst 117 teams verschenen er aan de start voor de tweede editie (in deze hoedanigheid)...
17-09-2022

Geslaagde herkansing Buitenspeeldag

Eigenlijk stond op 8 juni de Buitenspeeldag in de Bornsche Maten al op de agenda. Door een...
07-09-2022

Suzan & Freek sluiten topweekend klinkend af

De laatste dag van een weekend Metropool Open Air in Hertme is met een klapper geëindigd....
04-09-2022

Floor Jansen verrast Hertme met Henk Poort

Vanmiddag staat ze op Circuit Zandvoort, waar ze voor een miljoenenpubliek de Formule 1-race...
04-09-2022

Davina Michelle in Hertme

Gisteren, vandaag en morgen is ‘t hét weekend van Metropool Open Air in Hertme....
03-09-2022

De oogst is binnen: het was vijf dagen lang...

Wat woensdagavond begon met de Oogstdankviering eindigde zondagmiddag met de band Wir sind...
28-08-2022