Floor Jansen verrast Hertme met Henk Poort
OOK TWEEDE CONCERT IN OPENLUCHTTHEATER KLINKT ALS EEN KLOK

Floor Jansen verrast Hertme met Henk Poort

Vanmiddag staat ze op Circuit Zandvoort, waar ze voor een miljoenenpubliek de Formule 1-race extra luister bijzet met haar bijzondere vertolking van het Wilhelmus. We hebben het over Floor Jansen, de 41-jarige rising star, woonachtig in Zweden, die drie jaar geleden pas echt doorbrak in het programma Beste Zangers, waar ze samen met Henk Poort het inmiddels legendarisch geworden Phantom of the Opera een nieuwe dimensie gaf. Zaterdagavond stond ze op de bühne in Hertme. Gadegeslagen door enkele duizenden én… opnieuw met Henk Poort, die bij verrassing ook een duit in haar fenomenale muzikale zakje deed.

 

Twee uitersten van optredens in amper 24 uur tijd. Het is kenmerkend voor de achtbaan waarin Floor Jansen met haar symfonische metal de laatste jaren verzeild is geraakt. En ze geniet er zichtbaar van. Zoals ze in de landelijke media volop verhaalt over de spanning die haar optreden in Zandvoort teweegbrengt, zo enthousiast en opzwepend weet ze haar publiek in het intieme Openluchttheater mee te nemen op haar muzikale reis.

 

Hertmes’ publiek krijgt primeur van nieuwe single

Daarin maakt ze het zichzelf comfortabel door een barkruk met Fluffy op het podium te zetten. ‘Fluffy gaat overal mee naartoe”, vertelt de zangeres. Fluffy is een zachte deken van vacht die de kruk wat zachter maakt. “Zo krijg ik een minder beknelde kont en dat is toch wel érg prettig als je er een tijd op zit”, grapt ze.

 

Ook verklapt ze tussen haar nummers door dat er in maart volgend jaar een nieuw album zal verschijnen, waar ze deze weken de laatste hand nog aan legt. En daarbij hoort ook een nieuwe single, haar derde. Het voorproefje ervan, en tegelijk ook de primeur, is voor haar muzikale volgers in Hertme. De release is namelijk pas op 9 september. Aan de reacties te horen valt de single goed in de smaak. Net zoals haar hele optreden trouwens. Zondagmiddag wordt het muzikale topweekend in Hertme afgesloten met een concert van Freek & Suzan. Ook dat is inmiddels uitverkocht. (MK/RH)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

De Waanzinnige...

ADVERTORIAL - Dit avontuur start met een leuk idee van Siem en Chris Het is een leuk en...
06-02-2023

In het spoor van de vos rond Hertme

De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging organiseert jaarlijks meerdere slipjachten. Dit...
01-02-2023

Kerstbomen vlammen vreugdevuur

Het lijkt alweer jaren geleden dat de inwoners van de Stroom Esch hun afgedankte kerstbomen op...
07-01-2023

De kerstbomen worden weer verbrand

Komende zaterdag krijgt de traditie van de kerstboomverbranding in Borne eindelijk haar vervolg,...
02-01-2023

Hoopvol Rheineplein gonst van beste wensen

Een mooie traditie is in ere hersteld. De Nieuwjaarsbijeenkomst op het Rheineplein, onder het...
01-01-2023

Bornse hemel kleurt tijdens jaarwisseling

De jaarwisseling in Borne is rustig verlopen. Voor zover bekend kwamen er geen noemenswaardige...
01-01-2023