Floor Jansen verrast Hertme met Henk Poort
OOK TWEEDE CONCERT IN OPENLUCHTTHEATER KLINKT ALS EEN KLOK

Floor Jansen verrast Hertme met Henk Poort

Vanmiddag staat ze op Circuit Zandvoort, waar ze voor een miljoenenpubliek de Formule 1-race extra luister bijzet met haar bijzondere vertolking van het Wilhelmus. We hebben het over Floor Jansen, de 41-jarige rising star, woonachtig in Zweden, die drie jaar geleden pas echt doorbrak in het programma Beste Zangers, waar ze samen met Henk Poort het inmiddels legendarisch geworden Phantom of the Opera een nieuwe dimensie gaf. Zaterdagavond stond ze op de bühne in Hertme. Gadegeslagen door enkele duizenden én… opnieuw met Henk Poort, die bij verrassing ook een duit in haar fenomenale muzikale zakje deed.

 

Twee uitersten van optredens in amper 24 uur tijd. Het is kenmerkend voor de achtbaan waarin Floor Jansen met haar symfonische metal de laatste jaren verzeild is geraakt. En ze geniet er zichtbaar van. Zoals ze in de landelijke media volop verhaalt over de spanning die haar optreden in Zandvoort teweegbrengt, zo enthousiast en opzwepend weet ze haar publiek in het intieme Openluchttheater mee te nemen op haar muzikale reis.

 

Hertmes’ publiek krijgt primeur van nieuwe single

Daarin maakt ze het zichzelf comfortabel door een barkruk met Fluffy op het podium te zetten. ‘Fluffy gaat overal mee naartoe”, vertelt de zangeres. Fluffy is een zachte deken van vacht die de kruk wat zachter maakt. “Zo krijg ik een minder beknelde kont en dat is toch wel érg prettig als je er een tijd op zit”, grapt ze.

 

Ook verklapt ze tussen haar nummers door dat er in maart volgend jaar een nieuw album zal verschijnen, waar ze deze weken de laatste hand nog aan legt. En daarbij hoort ook een nieuwe single, haar derde. Het voorproefje ervan, en tegelijk ook de primeur, is voor haar muzikale volgers in Hertme. De release is namelijk pas op 9 september. Aan de reacties te horen valt de single goed in de smaak. Net zoals haar hele optreden trouwens. Zondagmiddag wordt het muzikale topweekend in Hertme afgesloten met een concert van Freek & Suzan. Ook dat is inmiddels uitverkocht. (MK/RH)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Koningsdag in de steigers

Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
23-04-2024

Borne blijkt ook fris op z’n Best

Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
21-04-2024

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024