EstafetteRun start en finisht in Borne
15-09-2022
DROOM VAN ANGÉLIQUE KOEDIJK KOMT EEN JAAR NA HAAR OVERLIJDEN ALSNOG UIT

EstafetteRun start en finisht in Borne

Zaterdag 24 september, op de kop af de dag waarop Angélique Koedijk een jaar geleden aan de gevolgen van kanker overleed, start aan de Grotestraat - daar waar ze woonde - een grote estafetterun. Bedoeld om geld, heel veel geld op te halen voor de stichting Twente tegen Kanker. De stichting, waarvan zij de initiator was en die bedoeld is om mensen die in hetzelfde schuitje geraken, te ondersteunen en op allerlei manieren een hart onder de riem te steken. Het idee voor een grote regionale estafetterun kwam door haar snelle overlijden niet meer tot uitvoering, maar over negen dagen is het dan toch zover. Oud-atleet Marti ten Kate zal de eerste lopers al om 07.00 uur wegschieten.

 

Vijfentwintig Twentse steden en dorpen

Verantwoordelijk voor de organisatie ervan is Bornenaar Michel Peer. “Oorspronkelijk hadden Angélique en ik het plan voor een sponsorloop door Twickel. Vanwege corona dienden we dat uit te stellen, maar tegelijk wilden we het eigenlijk groter maken en de hele regio erbij betrekken. En zo kwamen we uit op deze run”, vertelt hij. In totaal worden zaterdag 24 september vijfentwintig Twentse steden en dorpen aangedaan die, als je ze op de kaart tekent, een hart vormen. Symbolisch voor het doel van de stichting. “En bovendien is het tekenend voor de verbinding die we met elkaar willen hebben. Het stokje aan elkaar doorgeven en samen sterk staan.”

 

Naast Michel Peer zijn het Job ten Thije, Aart-Jan Quak, Jordi Löbker en Arjan Luit die de Bornse vertegenwoordiging vormen. Alle vijf hebben ze direct of zijdelings met de strijd tegen kanker van doen en hun motivatie om zich ten volle in te zetten is dan ook evident. Drie van hen lopen zaterdagmorgen in alle vroegte naar Bornerbroek, de andere twee koersen naar Zenderen om daar hun stokjes door te geven aan nieuwe lopers die op weg gaan naar de volgende plaatsen. En zo wordt stilaan het hart rond gemaakt. De finish van de 80 km route wordt rond 15.30 uur verwacht, de 100 km eindigt om plm. 18.20 uur. Beide ook weer in Borne en hopelijk onder luid applaus van de supporters en hen die doneerden.

 

Iedere inwoner van Twente kan doneren

Want daar gaat het natuurlijk wel om. Geld bij elkaar brengen voor Twente tegen Kanker. Op www.twentetegenkanker.nl kan iedere inwoner van Twente per plaats en per deelnemer een donatie doen om de stichting te helpen. “Intussen loopt de actie als een trein”, aldus Peer. “In Borne hebben we bijvoorbeeld al meer dan 5.000 euro bij elkaar gekregen. Een bedrag dat de komende week nog eens fors kan oplopen…”

 

Het zijn overigens niet alleen de individuele donaties die de EstafetteRun tot een succes moeten maken. Zo zijn er inmiddels shirtsponsors gevonden, komen er sponsornamen op de estafettestokjes te staan én is er zaterdagmorgen 24 september om 08.00 uur een speciaal estafette-ontbijt bij De Ster, waarbij ook de dan net teruggekeerde vijf Bornse deelnemers zullen aanschuiven. Deelnemen aan het ontbijt kan voor 25 euro. Volgens Peer zijn er nog enkele plekken vrij (aanmelden kan via estafetteloop@twentetegenkanker.nl).

 

‘Nog een wereld te winnen’

“Aan alles merken we dat Twente tegen Kanker leeft in onze regio”, besluit Michel Peer. “Met heel veel dank aan Angélique Koedijk, de motor en aanjager van dit alles. Zo is bijvoorbeeld de oncologische beleef- en ontspanningstuin bij ZGT Hengelo inmiddels door haar tomeloze inzet gerealiseerd en kan het op vrijdag 23 september officieel worden geopend. Maar we moeten wel doorgaan. Voor alle mensen die lijden aan kanker én voor hun naasten valt er nog een wereld te winnen.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Bouwbureau Twente speelt in op veranderingen

ADVERTORIAL • In kenniscentrum Het Spanjaard aan de Stationsstraat in Borne is Bouwbureau...
24-05-2023

Johan Meijer in gesprek met Rob Munsterhuis

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
20-05-2023

Lions schuiven 1.325 kistjes over de toonbank

Tot 19.00 uur vanavond gaan er bij de voordeur van restaurant Dorset exact 1.325 aspergekistjes...
16-05-2023

Donzige dotjes stelen de show

Het is niet nieuw, maar toch ook weer wel. Ieder jaar weer, ergens in het voorjaar, breekt...
16-05-2023

Trots op Zenderenaar Titus Brandsma

‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ is het adagium dat zeker ook in Twente...
14-05-2023

Avontureneiland officieel geopend

Met een tochtje op het fonkelnieuwe Pontje van Maris Stella opende wethouder Michael Geerdink...
13-05-2023