Beste Buur Siny Boer: ‘Ik doe het niet alleen!’
VOORZITTER WIJKCOMITÉ WENSINK-ZUID WINT UITVERKIEZING OP NATIONALE BURENDAG

Beste Buur Siny Boer: ‘Ik doe het niet alleen!’

Bj Il Tartufo werd zaterdagmorgen, op Nationale Burendag, bekend wie zich het komende jaar de Beste Buur van Borne mag noemen. Die eer bleek weggelegd voor Siny Boer, vooral bekend als voorzitter van het wijkcomité Wensink-Zuid. Samen met de andere genomineerden Agnes de Groot, Leo Oude Huikink en Ronald Vingerling werd ze, in aanwezigheid van de meegekomen buren van de vier, stevig in het zonnetje gezet door wethouder Martin Velten, Angelique ten Wolde en André Aansorgh, resp. manager Wijk van Welbions en voorzitter huurdersbelangenvereniging Ookbions. Bloemen, een bokaal én een dinerbon vormden de tastbare eer.
 

‘Binding met elkaar is cruciaal’

Het was wethouder Martin Velten die Siny Boer het heuglijke nieuws mocht brengen van haar uitverkiezing. Als aanloop daar naartoe ging hij in op de ontstaansgeschiedenis van de Nationale Burendag. Ooit bedacht door een bekend koffiemerk dat er alles aan wilde doen dat buren bij elkaar op de koffie kwamen en in 2008 overgenomen en verder uitgebouwd door het Oranjefonds. “Meer dan ooit is duidelijk dat we naar elkaar moeten omzien”, zei Velten. “De eenzaamheid is nog nooit zo groot geweest. Binding met elkaar is cruciaal.”
 

En vervolgens naar Siny Boer: “Jij bent al heel lang begaan met je buurtbewoners. Sinds 1995 maak je deel uit van het wijkcomité Wensink-Zuid, de laatste tien jaar zelfs als voorzitter. Velen zien je als ‘moeder van de wijkbewoners’, bent de drijvende kracht voor tal van activiteiten en kunt gerust een tijgerin worden genoemd: vastberaden, kritisch en volhardend.” Een lofprijzing waar de winnares toch wel direct enkele kanttekeningen bij wilde plaatsen in haar dankwoord. “Natuurlijk beschouw ik mijn uitverkiezing als een groot compliment. Maar de bokaal komt eigenlijk toe aan alle actieve wijkbewoners en dat zijn er nogal wat. Zij zijn het fundament van ons samenleven. Ik kan het heus niet alleen en ben maar een radertje in het grote geheel.”
 

‘Alleen bereik je niets’

Na het onvermijdelijke fotomoment en de felicitaties wilde Siny Boer nog wel iets kwijt over haar uitverkiezing en het belang van een goede burenrelatie. “Nogmaals, ik val als voorzitter dan misschien wel het meeste op in de wijk, maar we doen het echt samen. Met tal van werkgroepen en actievelingen proberen we er voor elkaar te zijn. Dat moet ook, want het gaat er hard aan toe in de samenleving. Ik vind dat het respect voor elkaar veel meer moet terugkomen. En dat begint bij jezelf. Goed luisteren en je ogen gebruiken. Omzien naar elkaar, want mensen hebben elkaar nodig. Alleen bereik je niets.”
 

Op de vraag of er thuis in huize Boer straks een feestje gevierd gaat worden, kwam het ontnuchterende antwoord: “Nee hoor, ik heb appels in de tuin. Binnenkort ga ik ze gebruiken om er enkele heerlijke appeltaarten mee te maken. Dan kunnen we er allemaal in onze buurt van genieten.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Liesbeth Velthuis — 25 sep 2022
Gefeliciteerd “beste buur”(vrouw).
Welverdiend….!
Annemarie Haak — 24 sep 2022
Siny je bent een topper!! Van harte gefeliciteerd!!!
Lenferink — 24 sep 2022
Sini gefeliciteerd

Puzzelen met de Omgevingsvisie

Vorige week is de samenvatting gepresenteerd van de Bornse Dromen Dagen. Eigenlijk een opsomming...
29-09-2023

Borns Bijtje voor Roelof-Jan Naaktgeboren

Roelof-Jan Naaktgeboren ontving dinsdagavond een Borns Bijtje uit handen van burgemeester Jan...
26-09-2023

Mantelzorgers kunnen overstappen naar Wijkracht

De dienstverlening van het failliete SIZ Twente (Stichting Informele Zorg) is per 1 augustus...
26-09-2023

Koopovereenkomst de Veste getekend

Gemeente Borne en ontwikkelaars hebben maandag 25 september een koop- en realisatieovereenkomst...
25-09-2023

Borns Bijtje voor Herman Mulder

Oud-wethouder Herman Mulder ontving zondag uit handen van burgemeester Jan Pierik een Borns...
24-09-2023

Hommeles bij D66 Borne

Al enige tijd zijn er wrijvingen tussen raadslid Ernst Janssen, die met één zetel...
24-09-2023