De Bornse ‘helden’ worden verwend
GEZELLIG SAMENZIJN ÉN BUFFET VOOR MANTELZORGERS

De Bornse ‘helden’ worden verwend

‘Held, dat mag best eens worden gezegd’ is dit jaar het thema van de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. Een dag die officieel eigenlijk pas op 10 november wordt gevierd, maar daar dacht SIZ Twente in Borne, de organisatie die de activiteiten rondom mantelzorgers bundelt, toch even anders over.

 

“De coronacijfers lopen weer iets op en het zal ons niet gebeuren dat we voor het derde achtereenvolgende jaar al die Bornse helden opnieuw niet in het zonnetje kunnen zetten”, zo luidde de overtuiging. En dus werden al die helden uitgenodigd om maandagavond al naar Van der Valk in Hengelo te komen en daar samen van een heerlijk buffet en een ontspannen samenzijn te genieten.
 

‘U verdient echt waardering’

Ruim 75 van hen gaven er gevolg aan en druppelden rond 18.30 uur vol verwachting binnen. Ze werden welkom geheten door Femke Horsthuis, de Bornse mantelzorgzorgconsulent die kortgeleden het stokje overnam van Lenneke Herben en elf jaar lang de drijvende kracht was. “Wij vinden mantelzorgers helden”, zei ze en kon zich helemaal vinden in het toepasselijke jaarthema. “U verdient echt waardering, want u zorgt niet alleen voor een ander - of dat nu een ouder is, een kind, een buur of een vriend - maar u krijgt er zelf ook allerlei zorgen bij. Daarom zijn we blij op een avond als deze iets terug te kunnen doen.”
 

Ook wethouder Michael Geerdink deed, voorafgaande aan het buffet, een figuurlijke duit in het zakje. “Als gemeente willen we graag dat iedereen meedoet in onze maatschappij. En daar draagt u als mantelzorger een wezenlijke steen aan bij. Ook ik vind u daarom echte helden. Het is meer dan terecht dat het vanavond allemaal om u draait. Geniet ervan!”
 

Maandelijkse Mantelzorgcafés

En genieten deden ze. Van al het lekkers, maar vooral ook van elkaar. En zo werd eens temeer duidelijk dat de gelijkgestemden elkaar snel vonden in het delen van hun verhalen. Die mogelijkheid hebben ze overigens ook tijdens de maandelijkse Mantelzorgcafés, die elke eerste donderdag van de maand van 13.30 tot 15.30 uur worden gehouden in de Bornse synagoge aan de Ennekerdijk. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Overijsselse waardering voor Bornse vrijwilligers

Donderdagmorgen werden in het Sociaal Hus Dini Kokenberg, Martijn Weghorst en Bart Freriks...
01-12-2022

Druk op lokaal windbeleid

De provincie dreigt in te grijpen als gemeenten geen haast maken met de opwek van energie via...
30-11-2022

Keuzestress in Wensink-Zuid

Een spettertafel, waterwip, koekjesfabriek, zandtakel, evenwichtsparcours, vlot over het water,...
23-11-2022

College onder vuur over Ridderspoortje

De publieke tribune van de raadszaal puilde dinsdagavond uit met bezorgde omwonenden van locatie...
23-11-2022

Veel bezwaar tegen plan Ridderspoortje

Tegen het voornemen van de gemeente om de locatie van ’t Ridderspoortje aan de...
21-11-2022

Flink wat bomen erbij in Borne

Zaterdagmorgen was het een komen en gaan op Erve Knoef aan de Loodijk. Er lagen 156 flinke bomen...
19-11-2022